Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Bu haftasonu şehitler diyarı Çanakkale'deydim. Arkadaşımın teknesi ile güzel bir av akşamı geçirdik, bol bol deniz keyfi ve Abide ziyareti yaptık.

Son düzenleme: 9 Ağustos 2010
  2. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Hoşbulduk Kardeşim, var mı bir hareket buralarda, en son Murat'la (Kayadelen) Eşkine'ye gitmiştiniz, sonuç ne oldu?

3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Eşkineler sensiz gelmiyorlar abi :), hoşgeldin. Umarım tatilin iyi geçmiştir, en yakın müsait zamanında buluşalım, eminim ki senin şerefine güzel bir açılış yaparız:) ..

4. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Hoşbulduk Murat'cığım, tatilin kötüsü olur mu? Güzel geçti, güzel avlar yaptım.
    Siz neler yaptınız, son av nafile mi geçti?
    Yapalım bir org.

5. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Ben tatil yapmadım, kapatalım o yüzden o konuyu ve işimize, pardon balığımıza bakalım. :) Cuma ya müsait gibiyim şimdilik.

6. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Valla ben oltayla hiç çıkmadım , en son buluşmamızdan bu yana. Zıpkınla güzel avlarım oldu hereke civarında. Su çok güzel bu aralar. 8-10 METRElerde güzel balık var.

Cumaya kalmadan halledelim organizasyonu bence. Cumaya çok varrrr , dayanamam ben cumaya kadar. Zaten ramazan boyunca zıpkına ara vereceğim :)

7. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Perşembe veya Cuma akşamı buluşma olursa katılabilirim. Bu akşam çay bahçesine indik. Ramazan dolayısıyla Kartal-Atalar sahil oldukça rahat sayılır.

8. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Bende döndüm eyer bir organizasyon düşünürseniz benimde katılma ihtimalim büyük.
    Keşke çinekop başlasada hep beraber çinekopa gitsek. Geçen sene ilk tecrübemdi.İlk olmasındanmı artık acemi şansındanmı çok büyük zevk almiştım :)

9. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Özcan hoşgeldin kardeşim, hiçrapor yayımlamadın oralardan.

Bostancı hattı; bu gece ben müsaitim haberleşelim.

10. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    İlk 1,5 hafta balıkla uğraştım.4 parça mırmır bolca lidaki ve karagöz tuttum ama bence hiç biri kayda deyer değildi. Zaten çoğunu canlı yem olarak kullandım.5 kerede artık misinanın azizliğimi yoksa benim acemiliğimdenmi kaynakladığını anlamadığım gayet iri balıkları çekerken misina kopması olayı yaşadım. Sadece 1 tane 1,5 metreye yakın bir yılan balığı çektim. Onuda oltadan çıkarmaya maçam yetmedi :D oltayı kestim geri saldım.
    Tabi sonra sezon açılıp ortamda kalabalıklaşınca balıktan elimi ayağımı çektim başka avlar peşinde koştuk. Sanırım onda biraz daha tecrübeliğim :p Hiç misina koparmadım. 3-4 hafta aktık işte geceleri...
    Yarın cumartesi arkadaşlarda müsaitse iftardan sonra toplanıp bişeyler yapabiliriz. Biz yokken baya acıkmıştır eşkinalar. Ayrıca diğer konulardanda anladığım kadarıyla karagözde irice çıkmaya başlamış marmarada da. :eek:

11. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    İlahi Özcan'ım, çok güldürdün beni, hiç misina koparmadın demek, güzel.:D :)

12. aargh

aargh Tamer

Arkadaşlar merhaba,

Ben Kozyatağı'nda oturuyorum ve bu hobide çok yeniyim. Suadiye-Bostancı-K.yalı- Maltepe güzergahında (daha da genişletebilirim) ve boğazın And. yakası hattında avlanmayı düşünüyorum. Fakat oltam ve takımım yok.

Kıyıdan at-çek ile ve gerekirse sandaldan, tekneden sarkıtacak şekilde avlanmamı sağlayacak, çapari ile avlanabileceğim genel amaçlı ( biliyorum, her balığı tutmaya yarayacak takım yok ama işte eğer varsa bir genel olta) başlangıç seviyesindeki birisini üzmeyecek şekilde takım ayarlamam gerekiyor. İnternette modelleri inceledim, envair çeşit var.

Gördüm ki 50-150 ya da 80-150 gr. atarı olan teleskobik bir kamış ve 60 kalibrelik bir makine ile 0,20-0,25mm misina ile çapari hazırlamam gerekiyor galiba.

Malzemeler için çanta da almam gerekecektir. Toplamda her şey dahil 100 TL ayırabilirim. (Bkz: Evli olmanın ve maddi sorumluluklar taşıyor olmanın dayanılmaz hafifliği) :D

İnternette bilgi edinebiliyorum, peki gidip model model, çeşit çeşit ürünün olduğu bir market arıyorum. Önerileriniz nedir?

Ayrıca katılıma açık organizasyonlarınıza katılmayı çok isterim.
    "Bizi birleştiren deniz..."

Saygılarımla,
    Tamer

Son düzenleme: 18 Ağustos 2010
  13. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Dostum özelden mesaj attım orayı bir konrol et. Tabi burda benden çok daha tecrübeli kişilerde var onların önerilerinide dikkate al.

14. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tamer hoşgeldin, malzeme için Üsküdara git Cengiz balıkçılık iyidir sana ne ihtiyacın varsa yardımcı olurlar. Öncelikle şunu bil ki boğaz için ayrı maltepe-kartal sahil için ayrı takımlara ihtiyacın olacak.

15. aargh

aargh Tamer

Mesaj için çok teşekkür ederim. Ben şimdilik cevap yazamıyorum çünkü yeni üyeyim ve mesaj sayım yetmiyormuş.

Çok teşekkürler. Mantıklı olan, öncelikle boğaz için takım hazırlamak olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü balık açısından daha zengin sonuçta. Bostancı sahil ve civarının balık açısından kısır olduğunu duymuştum. Evim Bostancı sahile çok yakın fakat balık tutamayacaksam pek bir anlamı yok...

Boğazda bir kaç tür balık tutabilmek adına kaça kaç atarlı kamış gerekecektir?
    Benim takıldığım konu kamış seçimi. Makine konusunda 60-65-70 kalibrelik olacak şekilde bir seçim yapacağım.

Sizin fikirleriniz nelerdir? Sakın işin kolayına kaçtığımı düşünmeyin, forumları bir haftadır hatim ettim. Fakat o kadar çok konu ve sayfalarca cevap var ki, işin içinden çıkmak biraz zor. :D

16. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Tamer Kardeşim merhabalar, aramıza hoşgelsin. Yekta'nın da dediği gibi, Boğaz için ayrı, bizim hat için ayrı takım alman gerekecek, ancak sen boğazı tercih etmişsin. Yeni başlamış birinin Boğaz'da avlanacağım demesi, benim için bisiklet sürmeyi öğrenmeden tır kullanmayı istemekten farksız. Benim sana nacizhane tavsiyem 3,5-4 metrelik nispeten ucuz teleskopik bir kamış ile buna uygun bir makina alarak hem ekonomik olarak makulde kalmak hemde biraz bizim hat gibi sakin yerlerde uygulama yapıp tecrübe kazanman yönünde olacaktır. Boğaz'da avlanmak hem malzeme yönünden daha kaliteli ve dolayısı ile daha pahalı (100 TL.lik bir setin Boğaz'da çok fazla bir ömrü olamaz düşüncesindeyim)set almanı gerektirecek, hem de balık tutmaktan seni soğutabilecektir.
    Şimdiden rastgele

17. aargh

aargh Tamer

Hakan selamlar,

Mesajın için teşekkür ederim. Boğazda balık tutmanın yeni başlayan birisi için çok zor olacağını düşünemedim açıkcası.

İşin aslı, Kozyatağı'nda oturduğum için sahil hattı benim daha çok işime gelir, böylece yol tepmemiş olurum.

Olayı daha da netleştirmek adına son ( tabi tabi :D ) birkaç sorum olacak.

* Sahil hattında, özellikle Erenköy-Suadiye-Bostancı-K.yalı-Maltepe sahilinde balık çıkıyor mu, yoksa çok kısır durumda mı?
    * Sahil hattında balık tutmak üzere alacağım, kıyıdan at-çek yöntemi ve gerekirse sandal, tekne vb. ile açılarak sarkıtma yöntemi ile tutmak üzere teleskobik surf kamışının atarı ne olmalı? Net bir bilgiye ihtiyacım var.Marka olarak Lineaeffe düşünüyorum.
    * Makine 60-65-70 kalibre olacak, uygun mudur? Makine olarak Okuma düşünüyorum.
    * Misina kalınlığı ne olmalı? Söz ettiğim sahil bölgesinde farklı balık türleri için farklı misina kalınlığına ihtiyaç var mı? Var ise eğer, aynı kamış ve makine üzerinde misina değiştirilerek mi çözülüyor? Yoksa ayrı bir takım mı yapmak gerekecektir? Birbirine yakın değerde atarı ve misina kalınlığı isteyen ve tek bir takım ile tutulabilen yakın balık türleri yok mu sahil bölgesi için?

Alacağım takım için vereceğiniz cevaplar büyük önem arzediyor. Bu haftasonuna kadar takımı hazırlayıp, Cumartesi günü erken saatte balığa çıkmayı düşünüyorum.

Bu Cumartesi için balık tutma planı olan var mı? Belki birlikte bir şeyler yapabiliriz.

18. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Tamer oncelikle sunu iyi bilmelisin ortalık balık kaynasada herkes kova kova balık tutsada hiç balık yakalayamama bir durum olabilir. Bu iş nasip kısmet meselesi. Hakan abi gibi yılların ustası olursan nasibin kısmetin biraz daha fazla olabilir. Açıkçası oltayı elime aldım suya indim balık tutacağım diye bir kaide yok. Bazen sabahtan akşama kadar hiç balık tutmadan sahilde at çek yapabiliyor insanlar. Onemli olan bu işe olan tutku. Asıl hedefin mutlak balık tutmaksa senin için cok zevkli olmayabilir , hatta sıkılırsın. O yüzden once deniz, av, ve balık sevdalısı ol.
    Boğaz da balık tutmak gercekten zor. Omuz omuza atış yapmak zorundasın kalabalıkta, ayrıca boğaz akıntısdına karsı 150, 200 luk kursunlar. Uzağa atmak lazım, teknik lazım. Anlayacağın biraz zor :)

Bizim hatta Envayi çeşit balığı doğru zamanda doğru mekanda olarak avlayabilirsin. Oyle cok guçlu bir makine alma bence, orta halli 30-40 tl lik bir makine işini gorecektir şimdilik, Kamış olarak 40-80 , 50-100 atarlı mumkunse surf, teleskopik olsada olur bir kamış alman lazım. Ve takım çantan olsun , benim gibi araba var çantaya gerek olmaz diye dusunursen, kıyıda poşetlerle rezil olursun :)
    Ben bizim hatta bu siteden arkadaslarla balığa çıktığımda genelde balık yakalayamam, ama ortamdaki muhabbet gercekten bir sonraki organizasyonu iple çekmeme vesile oluyor.

Okuma boxer makine kullanıyorum , memnunum..

19. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Tamer Kardeşim, sorularına yanıt vermeye çalışayım.
    1-Bizim hat,Boğaz kadar verimli olamaz hiç bir zaman, ama mevsimine göre güzel avlar yapabilirsin, mesela bu aralar bolca kefal ve zargana tutabilirsin.Balık her yerde var sadece mevkiye göre miktar değişir.
    2- Kıyıdan at çek için istediğin kamış ile ne yakalamayı planlıyorsun, önce buna karar vermen lazım, eğer atçek ten kastın çapari ile istavrit avlamak ise bahsettiğin yerlerde akıntı olmadığı ve sığ olduğu göz önüne alınarak maksimum 50 gr kurşun atacak bir kamış işini görecektir.Bunun %20 fazlası kamış atarı tespiti için uygunolur. Kamışını buna göre seçmen ağır ve hantal bir kamış ile daha fazla efor sarfetmeni engellemiş olacaktır. Bahsettiğin marka iyi bir kamış markasıdır.
    3-Makina konusunda hemfikiriz.
    4-Misina kalınlığına gelince0,30-0,35 mm. gibi kalınlıklar işini fazlası ile görür. Misinan inceldikçe atış mesafen artacaktır. Ancak gücü azalacaktır.Optimum kalınlığı senin el alışkanlığın zaman içinde belirleyecektir.
    5-Makina alırken yedek kafası olan bir model seçersen farklı iki kalınlıkta misina kullanma şansın olur, buna dikkat edersin.Beklemeli avlarda nispeten kalın misina kullanılır, takılıp kopmalara ve sürtünmelere dirençli olması adına.

Benim tavsiyelerim şimdilik bunlardan ibaret olacaktır.Kafana takılan başka bir şey olursa sorabilirsin.
    Hadi kolaygelsin

20. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Diğer arkadaşların dediklerine katılarak ben de model olarak linkteki takımı, eğer bu da olmaz derseniz s-curve'nin 3,90m'lik olanını tavsiye ederim. o da burada