Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. aargh

aargh Tamer

Selamlar,

Dün Üsküdar'daki Cengiz balıkçılığa gittim ve Lineaeffe Oyster 390 cm. 250gr. atarlı kamış, Okuma Avenger 55'lik makine aldım ve 1 adet malzeme çantası hazırladım. Kamış konusunda boğaz hattını da düşünerek seçim yapmak zorunda kaldım. Umarım hayal kırıklığına uğramam.

Yarın sabah antrenmanlara başlıyorum. Sorularıma cevap vererek yardımcı olan arkadaşlarıma, abilerime saygılarımı sunarım.

Gebze-Bostancı hattındaki organizasyonlara katılmayı isterim. Bir gözüm burada olacak.

Görüşmek üzere,
    Tamer

2. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Tamer yeni malzemelerin hayırlı olsun, Başlangıç için bence güzel malzemeler. Bunlarla güzel avlar yaparsın umarım.

3. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Arkadaşlar herkez buralarda olduğuna göre neden bir organizasyon olmuyor. Yoksa ben yokken bir kaç kere çıkıp balıksız döndüzüde hevesinizmi kaçtı ??
    Gerçekten balıkmı yok yoksa sıcağın ve ramazanın getirdiği rehvetmi çöktü herkezin üstüne ??

4. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Bide bu arada gecen gün Galata köprüsündeydim. Turistlerden sonra gazetecilerde keşf etti sonunda beni:D
    Köprüde takılırken baktım yine bi bayan yanaşıyor heralde resim çektirecek dedim sonra fark ettim arkasındandanda elinde kalite bir fotograf makinasıyla bir çocuk. Vatan gazetesiymiş. İstanbuldaki balıkçılık hakkında bilgi almak istiyorlarmış. Yunuslardan girdim deniz kirliliği, suyun sıcaklığı istavrit,sardalya vs. derken çinekopun sarıkanatın neden geciktiğinden çıktım.:rolleyes: Bir kaçta foto çektiler yarın kesin yayınlayacaz dediler ama alamadım gazeteyi sabaha kadar taılıp bütün gün uyuyunca gecede çıkmak zor geldi evden.:p

Akif bey ağır ama emin adımlarla geliyorum senin sektöre sen önlerden bi yer ayır bana şimdiden :cool: :D

5. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    :) gel kardeşim yakışır, yapımcılar şimdiden araştırıyorlar seni. :D

6. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Gelir gelmez Cengiz Balıçılığa gidip kamışın yüzüklerini değiştirdim.
    Dünde akşama doğru Kartal sahilden bi deneme yapayım dedim zarganalar baya aksiyon yapıyordu suyun dışınakadar sürü halinde çıkııyorlardı. tane çokta iri olmayanlardan tuttum.üncüye atarken zargana topuyla kamışı kırdım ya arkadaki kayaya denk geldi sanırım çok moralim bozuldu ya :(
    Kartaldaki balıkçıların hiç birinde Lineaeffe uyacak malzeme yok çok zor geliyor şimdi birdaha Üsküdara gitmek.
    Diyorum kardeşim her zaman kendi kendime bu kadar sert olma diye :)
    Ama yapacak bişey yok sertlik kanımda var bazen güçümüün farkında olamıyorum heralde:)
    Kartaldakilerde'' abi nasıl kırdın bunu ya '' dediler.

7. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    tırstım ben senden, gece avı yapmayalım bi daha senle, kafa-göz, takım taklavat bırakmazsın adamda :)

8. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Forumda bilgi kalabalığına neden olmamak için;

Arkadaşlar bu hatta kullanılacak bir kamış önermenizi isteyeceğim. Gece gündüz yemli avlarında kullanmak için Silverstar Elegance 3.00 m kamışım vardı ve makinesiyle kardeşime hediye etmiştim. Mayıs ayında özellikle eşkina avlarında o kamışa 1 kilo ve üstü 2-3 balık denk gelmiş, ucunun çok esnek ve yumuşak olmasından dolayı kıyıya almakta zorlanmıştım(hatta kepçesiz alamamış delirmiştim kaçacaklar diye) . Geçen haftalarda yine aynı kamışın 3.50 sini aldım ve farklı olabileceğini düşündüm ama gene aynı sonuçla karşılaştım. Hatta Hakan Kılıçkeser'e avda rezil oldum :) Alışık olduğum sörf ve bot kamışlarla 2 kiloya yakın olduğunu sandığım eşkinayı Elegance ile çekerken kepçe diye bağırdım. Hakan abi koştu geldi, kepçeledi ama ben inanmıyor hala diğer köstekte bir balık daha vardır dumurumla yüzleşirken balık 200 yada 300 gr çıktı. Bu sabah götürüp geri verdim ve hemen işe yetişmem gerektiğinden yerine başka birşey almadım. Bu kadar uzun anlatımdan sonra bana tavsiye edebileceğiniz 3 m civarı ya da farklı boy kamış varmıdır?

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

daiwa'nın yeni gelen surf tipi kamışlarını geçenlerde inceleme fırsatım oldu. 30-120 / 70-150 gibi atarlara sahip, ortalama 300 ila 450 gram aralığında, her ne kadar surf ibaresi bulunsa da, hassas ve beklemeli yemli avlar için oldukça ideal gözüktü bana. bir göz at istersen ;)

http://www.avmarketi.com/asp/group/35/Surf-kamislar

10. murat kayadelen

Camgözler bakmaz kamışın sertmi-esnekmi, kaptımı götürüverir bakakalırsın benim gibi :) :) .. şaka bir yana benim de yemli avlar için düzgün bir kamışa ihtiyacım var, gelecek tavsiyeler benim için de önemli..

11. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    teşekkürler ilgine ustam ama hem uzunlukları çok fazla hemde Okumanın yeni gelecek (2 aya kadar, modelini unuttum) sörflerinden sipariş verdiğim için başka teklifin olursa değerlendirebilirim.

12. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Hakan abiden öğrenmişsin bakıyorum sebebini :) tavsiyeleri değerlendirip kardeş kamış yapalım senle, diğer her malzemem de Hakanınkilerle aynı bu arada :)

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Akif bey sizinle tanışmak isterim sektörden biraz alakalı sayılırız. ben de silverstar elegance 360 aldım. Buralarda zargana vs için iyi olur diye. Eşkina için 3mlik cormoran profline 50-100gr atarlı bir kamış kullanıyorum. Fiyatına göre sağlam bir kamış sazan kamışı olarak geçiyor. Eğer şamandıralı takım kullanıyorsak ucunun hassas olmasına gerek yok yanlış mıyım?.
    Benim de kamış tutacağı gibi eksiklerim var. Bir tane kamera tripodum var onu modifiye etmeyi düşünmüştüm ama pratike dönüşmedi.

14. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Netten baktım, gayet mantıklı bir ürün teklifi. Tanışma işini de en kısa sürede bir av yaparak çözeriz, işlerim hafiflediğinde pm atarım size :) ilginize teşekkürler.
    Teklif edilen ürünle ilgili fikirleri olanlardan cevap beklerim.

15. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Arkadaşlar iyi haftalar, hayırlı Ramazan'lar.
    Hafta sonu, epeydir yapmadığı özlediğim kefal avımı büyük bir zevkle gerçekleştirdim, sevgili Seyfi Ağabey ve Melih Kardeşim de zaman zaman uğrayarak bana eşlik ettiler. Kefallerin tamamı sarı kulak ve hatırı sayılır iriliktelerdi.
    Kefal meraklılarına duyurulur.

16. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Afiyet olsun abi. Tebrikler.

Bende uzun zamandır beklediğim levrek ve eşkina avımı yaptım zıpkınla :)

17. murat kayadelen

Ben de haftasonu gölcük- değirmendere'de kefal avı yaptım. Çok keyifliydi, benim kısmetim 2 adet iri kefal ile sınırlıymış ama yanımdaki arkadaşın ardı ardına çektiği kilo üzeri kefaller muhteşemdi...

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    karagözlerde koca koca geliyor, meraklılarına duyurulur :rolleyes:

:D

19. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Bak şimdi, verdi zehiri:)

20. murat kayadelen

Ben de seni tanıyorsam bütün gün için-içini yer senin ...;)