Gece levrek avcılığında kullandığım sahteler

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    Leszno-Polonya da bile bandirmali varken forumda olmaz mi :)))

2. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Sizce bunlardan hangisi daha etkilidir.(renk bakımından) gece avında kullanılmak üzere..

3. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    Bir çok raporunuz,makaleniz gibi bu yazını da dikkatle okudum.Bende levrek avını işim dolayısı ile gece yapmaya çalışmaktayım ve bugüne kadar muhtelif renklerde ve ebatlarda sahte yemler aldım.Bu yazınız sonrasında farkettim ki hiç pembe yahut tonlarında sahte yem almamışım!Yazınızı okuyunca pembe tondaki sahtelerin avcılığını görünce şaşırdım ve İma ko 130s model sahtelere baktım ama tam olarak gösterdiğiniz modeli bulamadım.Sizden ricam tam olarak pembe sahtenin modelini ve renk numarasını verebilir misiniz?Çok teşekkür ederim saygılarımla...

4. Önder Kurt

Önder Kurt Önder

Favori Kamış:
    İtalcana BOLENTINO 220cm, DEDRA 400cm, Kombat 420cm
    Favori Makine:
    Shimano AERNOS C5000FA, Shakespeare CYPRY 6000
    En İyi Avı:
    Bir gün buraya yazabilecek balık denk umarım
    Shimano nun hirame minnow 126f 12,5cm 18 gr renk kodu 34 pink parade serisi levrek henüz alamadık ama bahsettiğim sahte ile 38 cm lik bir lüfer almışlığım var hava karardıktan sonra

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ramazan

Penbe renk benim çoktandır kullandığım bir renk değildir.Acak kullanmaya başlayıpta gerekceleriyle ortaya koyduğum bu renk gece sahtesi sayılmalıdır.

Bu aralar tüm ithalatcılar bu önerilerimi dinleyipraflarına penbe rengide koymuş bulunmaktadırlar.

İma ko 130S modeli penbe rengi diye bakmalısın.

Sevgiler

6. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    Cevabın için çok teşekkür ederim Vedat amca!
    İma ko 130s modellerini bir çok firmada inceledim,farklı pembe tonlarda mevcut.Ancak takıldığım nokta yazınızda ''işte en etkilisi pembe olanı''diye yazıp resmini koyduğunuz modeli bulamadım hiç bir yerde!fark edemediğim kaçırdığım bir nokta varsa özür dilerim saygılarımla

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aslında İma ları ithal eden Okyanus firmasının daha çok yeni Shimano sahtelere eğildiğini ve İmaların satış grafiğinden pek menun kalmadıklarındanda bu ürünü ithal etmede ya nazlı davrandıklarını yada vazgeçtikler yönünde duyumlar aldım.

İşin hakikat derecesi benim içinde net değildir.

Bu arada bu modeli sen İstanbulda bulursan bence Üsküdarda,Cengiz balıkcılığın eski dükkanında faaliyet gösteren Yıldız Balıkcılıkta (Ahmet sahibi,Murat çalışanı)bulabilirsin.

Sevgiler

8. ultramoli

ultramoli ramazan

Favori Kamış:
    alumina 2.40
    Favori Makine:
    shimano
    teşekkür ederim saygılarımla...

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Dur sana Ahmetin tel No'sunuda vereyim ilkönce bir ararsın

Sevgiler

0507 367 58 99

10. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    selam lar vedat amca bu bilgiler tam bir hazine değerinde öncelikle bu bilgileri bizlere aktardığın için çok çok teşekkürler fakat senden bir isteğim var vedat amca bende at-çek yapmaya merak saldım iskenderunda levrek ve diğer avcı balıklar için bir tane gece bir tanede gündüz at-çek te kullanmak için iki sahte söylermisin direk senin dediğini alacam ondan dolayı falan marka olabilir falan renk olabilir değilde direk link yazabilirmisin çünkü ben arama motorlarında aratır bulmaya çalışırken yanlış bir sahte almayayım diye hatta alış verişte güvendiğin bir siteden dediğin sahteleri bulup link olarak buraya yazarmısın. o sahtelerle aldığım levrekleri paylaşırım burda inşallah. bekliyorum saygılarımla.

ayrıca bu linkteki sahtenin marka uzunluk renk kodu vsss özellikleri nedir vedat amca bu sahtenin tam olarak aynısını netten arattıp bulamadım

http://imageshack.us/a/img689/5530/dscn7540t.jpg

not:rica ederekten iskenderunda gece şu en iyi iş yapar
    gündüz şu en iyi iş yapar diye sadece en iyi iki sahte önerini bekliyorum saygılarımla vedat amca

11. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bekliyorum cevabı vedat amca.

selam lar vedat amca bu bilgiler tam bir hazine değerinde öncelikle bu bilgileri bizlere aktardığın için çok çok teşekkürler fakat senden bir isteğim var vedat amca bende at-çek yapmaya merak saldım iskenderunda levrek ve diğer avcı balıklar için bir tane gece bir tanede gündüz at-çek te kullanmak için iki sahte söylermisin direk senin dediğini alacam ondan dolayı falan marka olabilir falan renk olabilir değilde direk link yazabilirmisin çünkü ben arama motorlarında aratır bulmaya çalışırken yanlış bir sahte almayayım diye hatta alış verişte güvendiğin bir siteden dediğin sahteleri bulup link olarak buraya yazarmısın. o sahtelerle aldığım levrekleri paylaşırım burda inşallah. bekliyorum saygılarımla.

ayrıca bu linkteki sahtenin marka uzunluk renk kodu vsss özellikleri nedir vedat amca bu sahtenin tam olarak aynısını netten arattıp bulamadım

http://imageshack.us/a/img689/5530/dscn7540t.jpg

not:rica ederekten iskenderunda gece şu en iyi iş yapar
    gündüz şu en iyi iş yapar diye sadece en iyi iki sahte önerini bekliyorum saygılarımla vedat amca

12. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bu sorunun cevabını ben de merakla bekliyorum :), eğer öyle iki sahte varsa ben de büyük masraftan kurtulacağım ;)

13. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    şimdi oltacılığı açarsak sabaha kadar yazsak yine bitmez fakat benim demek istediğim şu vedat amcadan şunu istedim en azından kullandığı bildiği sabah ve akşam kullanmak için en iyi iş yapan iki sahte istedim tecrübeleri dahilinde tabi yoksa dünyada en iyi iş yapan iki sahte hangisidir onu sormadım bilge üstat ayrıca levrekleri alıyorsun kucağına bizimde hakkımız değilmi aynı sularda avlandığımız levreklerden yakalamak yada yakalamaya çalışmak:D

14. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    estağfirullah arkadaşım :) kötü niyetle yazmadım. suyun bulanık ya da berrak olması, dalgalı ya da durgun, güneşli ya da bulutlu, dolunaylı veya zifiri karanlık olması, veya gece avlanılan yerde aydınlatma bulunması, hedef balığın bölgesindeki yemlik balıklar vs. gibi o kadar çok değişken var ki işte budur demek çok zor, anlatmaya çalıştığım o. örneğin o levrekleri aldığımız yere bu gün giden bir arkadaş saatlerce uğraşmasına rağmen bir tane alamadı, niye ? çünkü şartlar değişti. ayrıca vedat abi gibi üstadların olduğu yerde biz kim üstadlık kim. 2 balık tutmayla üstat olunur mu :)

ben de bu forumları okuyup bilgi toplamaya çalışıyorum senin gibi.

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mehmet

Linkte görülen Penbe İma Ko 130 sahtesinin aynısını bulabileceğin 2 yer olabilir.

İlkinin telefonunu veriyorum

05073675899 Yıldız Balıkcılık Sahibi Ahmet.

Bu renk kalmamışsa sair renklerden illaki vardır.

Diğerinin telefonunu henüz bulamadım.Bulursam yollarım.

Ancak,

Bilge kardeşimin yazdıklarıda doğru teşhişlerdir.

Nitekim hem konumda resmini yollamıştım ve hemde bu yeşil rengiyle Mustafa kardeşim bizden evvelki avlandığı gecelerde,özellikle sabaha karşı aralarında daha büyükleride olmak üzere,bşrkaç yakışıklı levrek daha almıştı.

Aynı yerde 10 gün evvelki denemelerimizde ise netice alamadık.

Bakınız,

Böylesine yerlerde yani liman içi ve yakın çevresinde,geç Ağustos,Eylül ve ekim ayları boyunca fazla dalmayan,su derin olsada iri balıkların el,ayak çekildikten sonra su üstüne yükselip,işte bu bahsettiğim aylarda illaki bulunan kefal yavruları peşinde,böylesine sahtelere itibar ettikleri bir gerçektir.

Sonraki zamanlarda kefal sülalesi neredeyse tümüyle böylesine yerleri terk eder,su üstü levrek combalakları genelde sona erer.

Omeramıza gece gittiğimde (10 gün kadar evvel)bazı avcılar uzun halkasız göl kamışları ile levrek bakmaktaydı.Işıklı bir şamandra dibe yakın uzun bir misina ve ucunda iri bir sardalye parçası takılmış irice bir iğne.

İşte böylesine zamanlarda ise benim en güvendiğim sahte Daiwa Saltiga Shore Line Shiner sahteleridir.

Bu sahteler pahalıdır.Helede Japon versiyonları dahada pahalıdır.

Sanırım 60 YTL'civarındadırlar.

Ama illaki isterim dersen aşağıdaki telefonu ara hem geniş bilgi al ve hemde uygun olanlarını temin edebilirisin.

05307777849

Sevgimle kal

16. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    vedat amca bu yazının üstüne sana tek bir şey söylemek istiyorum oda bizlere fener oluyorsun ellerinden öperim saygılarımla.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende gözlerinizden

Rasgelsin