abi onların hepsine baktım noktasına kadar okudum ama şöyle bi sorun var benim için çok profesyonelce onlar :S
Güzel çok önemli noktaları yazmışsın. Lüfergilleri yemli avlamak beceri ister. Çok taze yem, düzgün bir kesim, doğru bir montaj, konsantre olmak. Işık yada zil balığı doğru zamanda kasnaklamak su üzerine çıkartmadan kıyıya getirmek. ( takla attırmamak )
yüzyüze muhabbet etmek iyi oluyo gözler kamış ucundayken konuşurken arkadaşı takmamış gibi oluyorum erol: kanka okulda esra hoca çok gıcıklık yapıyo final öncesi canımı sıkıyo!! emre: dur dur bi dk... (dizler bükülü ayağa kalkmaya hazır halde) erol: geçen ders uyuz uyuz sorular sordu canımı sıktı emre: he ya hep yapıyo onu (kamışa odaklı şekilde) erol: sen haftaya derse gidecekmisin iki güne bölmüşler dersi emre : aha dur dur reeling balık vurdu .... giderim giderim hihi
kımse yanına Amonyak almaktan bahsetmemıs sanırım bazı balık sokmalarına karşı ani mudahalede işe yarar derler ustalarımız
Biz beklemeli gece avlarına 2 yada 3 kişi gideriz hep..Akşama doğru 4-5 gibi evden çıkar önce markete uğrar tedariğimizi yapar sonra yemcimize uğrar yemimizi alır birer çay içip çiftlik patlama muhabbetlerini dinler hihi avlağımıza geçeriz..Gittiğimiz yer plajdır hep..Birimiz çadırı kurar birimiz ateş için çalı çırpı..Ben hemen kamış ayaklarınız diker şezlongları açarım..Güneş batana dek bu şekilde vakit geçirip güneş batınca ateşimizi yakarız..İllaki tavuk pişer başka birşeyle uğraşmayız..Sonra ekmek fırınından aldığımız o koca koca kütükleri ateşin içine oturtur kara çaydanlığıda üstüne yerleştiririz,sabaha kadar muhabbet çay kahve bitmez..Yanımızda başka balıkçılarda olur genelde alır çaydanlığı onların yanına geçeriz,tabi yine ''Geçen şurda bi çiftlik patlamış aha şöyle pabuç kadar çipuralardan çuvalla topladı millet ***'' muhabbetleri...hihi Sonra sırayla hükümeti düşürür borsayı çıkarır feneri kurtarırız.. Sabah suyunuda alıp 10-11 gibi geri dönmeye hazırlanız.. Neyse yaaa daha çok da,valla özlemişim kıyı avını bu ara hep bot,tekne falan yapıyoruz ama kıyı gibi zevkli olmuyor maalesef..
kargaburunu unuttunuz... balık 3 ıgneyıde yutuo bazen ufak kargaburunla sıkıntı yasamadan ıgnelerı alıverıo ınsan bogazından ...
şu 9. maddeye bende dikkat ediyorum valla. hatta geçen seferde beyaz lastik eldivenlerden aldım doktor eldivenlerinden köprüde hafiften dalga konusuda olduk ameliyata mı geldin birader diye. normal iett otobüslerinde kokmak iyi olmuyor pek. toplu taşıma aracı nihayetinde. bu arada balık kokusunu alması için çelik işe yarıyor onu önerebiliirim. bıçağın tersi ile elinizi sıyırdığınızda etkili oluyor veya kaşık ile de oluyor. kokuyu azaltıyor en azından.
geldik yine dişli kokulu güne ve havalar malum önerilerinizi bekliyorum özellikle kamışın ucuna pür dikkat odaklı haldeyken insanın kanı donuyor.nasıl ısıtabiliriz kendimizi.discovery channelda adam 20 defa eğilip kalkıyodu metabolizma hızlansın diye.ama o herif boğazı bilmiyo galiba.amuda da kalksam ısınamıyorum