GEL HALİÇ'e GEL

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    EywaLLah kardeşim düşünmen bile bana 50 baLık aLmıs kadar sevinc verdi.. biLaire Tanışcaz face to face :)

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Eywallah. en kısa zamanda inşallah :D

3. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    bir Emin klasiği daha olmuş :) tebrik ederim gereksiz eleştirilere takılma tebliğe uyduğunu biliyoruz ;) eline koluna sağlık

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Eywallah kardeşim. daha guzellerı senın olsun

5. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Öncelikle tebrik ediyorum güzel balık almışsın kardeşim afiyet olsun...
    Üyelerden birisi teknem var balık bulucum var felan yazmış ama merak ediyorum dedelerimiz de mi balık bulucularla avlanıyordu:) Deniz işi kısmet işidir atarsın oltanı ya tutarsın ya boş dönersin (şahsi fikrimdir) Bu işten ekmek yemeyen biz amatör balıkçıların balık bulucularla avlanmasına anlam veremiyorum.Sonrada 30 adet balığa tepki gösterirler. Ya Allah içinize sindirsin arkadaşlar burda bir forum üyesini tebrik eden kişi sayısından fazla tenkit eden oluyor neden acaba??????????? Hepinize rastgelsin ne diyeyim...

6. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Hiç işte agzı olan konuşuyor. Balık bulucusu varda bozuk galıba bi bulamamış balıgı bulsa arkadas 2010 yılından berı bı tane rapor koyardı:D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende raporlarda BALIK BULUCU marifeti ile derinligine kadar ögrendigi baligi avlayip üstüne de amatör balikciyim bakin ne kadarda kocaman yakaladim diyenlerden hoslanmiyorum.

Havayi kestir, yerini tahmin et, yemini sahteni o sartlara uyarla vs... Gözü balik bulucuda avlananlarin bendeki degeri çapari ile en ufak kraçayi tutan kadar yoktur

8. Sahilteam

Sahilteam Orhan YÜREKLİ

Favori Kamış:
    Balzer & Linea Effe Oyster & Okuma Salina
    Favori Makine:
    Ryobi ARCTICA 8000 & Daiwa 7000 C & Okuma Avenger 65A
    En İyi Avı:
    İstavrit 46 cm. & Turna 88 cm. 6 kg.
    Emin kardeşim eline sağlık.
    Güzel balk yakalamışsın..Daha güzellerini yakalaman dileğimle..
    Rasgelsin....

9. nevzat42

nevzat42

Emin bey tebrikler güzel balıklar yakalamışsın.Amacım seni tenkit etmek değil önce onu belirteyim.Bence amatör balık avcılığında vicdani tebliği uygulayacaksın.Yiyeceğin kadar balığı yakaladın mı bırakacaksın.Ben de 2-3 sene önce avlanmaya gittiğimde çuvallarla balık yakalayan vatandaşlara yakaladığınız balık fazla değil mi dediğimde koca gölde oltayla balık bitmez diyenler bu yıl ya boş döndüler ya da sirkü dışı 2-3 küçük balıkla.Ben kendim olarak balık yakalama zevkimi alıp yiyeceğim balığı yakaladım mı avı bitiririm.Oltalar boş kalmasın.

10. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Denizlerimizde çıkan sürü balıklarını gayet iyi tanırım,heryönüyle, inanın tuttuğum balık sezonda 500 - 600 arasıdır.Bu av bu balık için hiç bir şeydir. Benım sıze lafım yok amacınız iyi niyetlidir.Sürdürülebilir avın devamı içindir. Ama ben avladığım merayı denızlerımızı orda çıkan canlıları iyi tanırım.Hiç bir şekilde canlı popülasyonunu tehlikeye atmam.Benım lafım size değil anlayan anlamıştır zaten.Denizlerimizi,göllerimizi derelerimizi kısaca doğayı hep korudum ama sapla samanı birbirine karıştıran arkadaşlar var benım avımda ne vicdanen ne kanunen bir kusur yoktur.Teşekkur ederım rastgele

11. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    TEŞEKKÜR EDERİM OLTANIZ HEP SUDA OLSUN BALIĞINIZ BOL OLSUN.

12. kamil alkan

kamil alkan kamil

kardeş tebrikler... çok güzel bir av olmuş... raporlarının devamını bekliyoruz. .. birde sorum olacak; vapur seferlerinin yapılmıyo olması balığı etkilemişmidir?

13. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    teşekkür ederim. vapurun bi etkisi olmadıgını düşünüyorum cunku seferler yapılırken daha çok alıyordum :D

14. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Balık bulucum var dedim fakat balık bulucu ile avlanıyoruz demedim ki, 2-3 günde 30 parça 50 parça balık tutap denizde balık kalmadı diye hayıflanan arkadaşa "istersem ben de daha fazla balık tutarım" mesajı vermek için yazılmıştı. Balık bulucuyu avlandığımız bölgeye 1 defa götürüp kullandık o da zemin yapısını iyice öğrenmek içindi. Biz balık bulucuyu daha çok jigging avında kullanmak üzere aldık. Diğer türlü hangi ayda hangi balık çıkar hava durumu nasıl etkiler, en verimli avlak yerleri nerelerdir, bunlar konusunda oldukça tecrübeliyiz.

Ayrıca, bu forumdaki en büyük üstadların teknelerinde de balık bulucu var, bizimkinde olunca zararlı mı oluyor ?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ocak 2012
  15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Benim bu yazdigim durumdan hoslanmiyor olmam ne sizi ne vedat amcayi ne de baska kardesleri abileri amcalari üzmemeli. yarin baskasi çikip ben kamis-makina kullanandan hoslanmiyorum diyebilir. Bu da beni üzmemeli. Herkezin dogrusu degisiktir malum

16. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Rapor koyup koymamak benim tercihim, bu seni ilgilendirmez.

Sana hakaret eden olmadı, hakkında seviyesizde konuşmadık, sadece tuttuğun balık miktarı fazla 2-3 günde bir bu kadar balık tutman tebliğe uyar fakat amatör balıkçılık ruhuna uymaz, bu konuda biraz daha duyarlı olman gerekir diye uyarıyoruz.

Seninle hemen hemen aynı sürede çinekop tutan biri daha var forumda Cenani, yani kerem abi, onun konularında niye tartışma olmuyor ? Çünkü o gerçek bir balık sevdalısı, seninle onun arasındaki fark bu. Sana göre tebliğde günlük 10 kilo derse, sen 10 kilo tutarsın 100 kilo derse 100 kilo tutarsın. Bizim niyetimiz sadece sana bu tebliğden ziyade ihtiyacın olduğu kadar balık tutmandır. Ha bu konuda şikayetimizde yok, sana ceza kesecek durumumuz da yok, git hergün 10 kilo çinekopla geri dön, ailenle birlikte afiyetlen komşularına akrabalarına dağıt, bir noktadan sonra sen bizim verdiğimiz mesajı anlamazsan seninle burda savaşacak değilim, fakat sakın ola seviyeni bozma, alaycı konuşma, bir daha uyarma durumunda bırakma.

17. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Emin tebrikler kısa zamanda güzel bir av yapmışsın
    sana yapılan eleştirilere gelince 2/2 limitlerine göre 5 kilo hakkın var buna kimse karışamaz
    istersen hergün yakala bununla ilgili bir yasak yok
    amatör balıkçının yakaladığı balığı eleştirenler gitsinlerde balık hallerindeki yaprakları yakalayanların karşısına çıkıp bunları niye yakaladın diye sorsunlar
    afiyet olsun rastgele

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aman diyeyim lütfen beni örnek göstermeyin arkadaşlar. Farkındaysanız artık böyle tartışmaların içinde yeralmamaya özen gösteriyorum.

Emin Bey, tebliğe en azından miktar olarak uymayan bir av yapmamış. Tebliğ 5 kg diyor. Benim için de kıstas budur. Ha, tutarım veya tutmam bu benim seçimim olacaktır ama 5 kg. limitini aşmadığı sürece isteyen tutar. Fazlası zaten suç teşkil ettiği için üzerinde fazlaca konuşmaya gerek yok.

Büyüklüklerinden emin olmadığım (-ki fotoğraf söz konusu olduğunda, kendi adıma mezura koymaktayım.) raporlara tebrik yazmıyorum.

Bu da benim seçimim.

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bravo. Sizi tebrik ederim. Soylediklerinize tamamen katiliyorum ve forumda yayinlanan av raporlarinda gorulen baliklarin sayisi, buyuklugu hakkinda getirilen elestirilerin tamaminin degilse de cogunun bu bakis acisiyla yapildigina inaniyorum.

Hal boyleyken, rapor sahiplerinin ve diger bazi arkadaslarin yapici elestirilere acik bir tavir sergileyip tesekkur etmek yerine asiri tepki gosterdiklerini gorerek uzuluyorum. Kastim bu rapor ve rapor sahibi arkadas ozelinde degil, genel icin soyluyorum. Amatorlugu icimize sindirebilmek icin yapma geregi gorulen kucuk uyarilardan, tatli dille yapilabilecek elestirilerden kacinma geregi duyuluyor malesef. Iyi niyetli bir arkadas icinden gelen elestiriyi yapmak yerine mecburen "aman sen de bosver simdi ters bir sey soyler, canimi sikar aksam aksam, ne ugrasacagim, isterse tonla balik tutsun" gibi amatorlukte yeri olmayan bir tavir takinmak durumunda kalabiliyor.

Vicdani sirkulere dayanarak ve kirici olmadan yapilan elestirilere karsi daha sogukkanli ve hosgorulu olmaliyiz. Elestiriler de ona gore hakli olmali tabi. Yani diyecegim o ki elestiriler seviyeli ve vicdani olmali, rapor sahipleri de elestiriye acik olmali.

Herkese keyifli paylasimlar, bereketli ve tadinda avlar dilerim...

20. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Rapor koyup koymamak beni ilgilendirmezse, benımde tuttugum balık ve kimin yiceği ve yetip yetmiceğide senı ılgılendırmez. burda başkalarının ismini vererek tartışmaya çekme. bız sana işte denız işte balık git tut koy raporunuda nasıl tutulurmuş ogrenelım dıyoruz.

arkadaşım ne ekersen onu biçersin. bundan sonra benım raporuma yorum yazma o zaman ok?