GEL HALİÇ'e GEL

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Sazan gibi atlama derler ama ben sazanın öyle herşeye atladığına hiç şahit olmadım bu olsa olsa lapinliktir

Balık bulucum var dedim fakat balık bulucu ile avlanıyoruz demedim ki, 2-3 günde 30 parça 50 parça balık tutap denizde balık kalmadı diye hayıflanan arkadaşa "istersem ben de daha fazla balık tutarım" mesajı vermek için yazılmıştı. Balık bulucuyu avlandığımız bölgeye 1 defa götürüp kullandık o da zemin yapısını iyice öğrenmek içindi. Biz balık bulucuyu daha çok jigging avında kullanmak üzere aldık. Diğer türlü hangi ayda hangi balık çıkar hava durumu nasıl etkiler, en verimli avlak yerleri nerelerdir, bunlar konusunda oldukça tecrübeliyiz.

Ayrıca, bu forumdaki en büyük üstadların teknelerinde de balık bulucu var, bizimkinde olunca zararlı mı oluyor ?

Hala denızde balık kalmadı dıye hayıflanan dıyo ya?
    Bak 3. defa dıyorum anlama kıtlıgın varsa başka şekilde ifade edeyım. Denızde balık kalmadı degıl sürünün egeye dogru gıttıgını ıfade ettım.

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Amatör balıkçılık ruhuna göre kaç çinekop avlamak uygun ? gerçekten merak ettim bunu ? 10mu 20mi?
    şahsen ben 30 çinekop yakalayıp eve gelsem, düşünüyorumda bir öğünde anca yeter.. bunda abartılacak durum ne..

alt tarafı 30tane çinekop yakalamış adam ve buna bu kadar tepki niçin anlamadım.. tebliğede uygun..

sanırım kişisel tartışmalarınız oldu daha önce .. birbirinizle laf yarışına giriyorsunuz ama forum bunun için değil..
    Rasgele..

3. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Kişisel tartışmamız yokta raporladıgım son 3 ava bakın üçündede bi karalama kampanyasına girmiş beni,anlamadım ama artık takmıcam herşey ortada sonuçta

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Emin kardesim, yanlis anlasilmak istemem, sadece dostca bir tavsiyede bulunabilirsem sayet, raporladigin son uc avin da karalama kampanyasina maruz kaldigini soylemissin. Ben de sana diyorum ki "bak daha bir cok arkadasimiz lufer, sarikanat, cinekop raporu yayinliyor ama bazilari hic karalanmiyor, hep tebrik ve takdir goruyor, ornegin Cenani arkadasimiz".

Niye oyle oluyor acaba? Bence cevap basit: bu arkadaslar uc, bes, bilemedin en fazla dokuz, on tane sarikanat avladiktan sonra avi sonlandiriyorlar. Yani adamin evinde kac kisi varsa, o kadar insana yetecek kadar baligini aldiktan sonra avi kesiyor, bunu yeterli goruyor. Senin bu avinin limitler dahilinde oldugunun anlasilmasina ragmen, dun sana saka yollu takildim, "evde kac kisisiniz?" diye sordum, hatirlarsan.

Amator balikci olmak bir yerde eve mumkun oldugunca fazla et goturmeyi degil de yeterince goturmeyi amaclamaktir. Amator, hic balik tutamadigi bir gunu kayip saymamalidir, cunku bilmelidir ki her av gunu yeni bir tecrube, belki farkli bir keyif ve en onemlisi manevi tatmin demektir.

Senin bu avini tebrik ettik, arkadaslar limitler dahilinde oldugunu da belirttiler. Zaten senin bu avin ozelinde limit asimindan bahsetmiyoruz. Vicdani limit lafindan da hepimiz biktik, biliyorum. Lutfen bunu sahsi alma, konu senin raporun uzerinde dondugu icin yaziyorum, yoksa senin tebligdeki 5 kg limiti dahilinde oldugu tahmin edilen avin icin soylemiyorum.

Sahsen benim icin uc, bes parca baligin (daha fazlasi avlanabilecekken, bu kadari yeterli gorulup avlanmayan) yer aldigi bir rapor, limitlerin dibine kadar av yapip da "limiti asmadim" diyerek acilan raporlardan cok daha kiymetlidir. Zira amatorlugun gereginin bu olduguna inaniyorum.

Keyifli paylasimlar, tadinda avlar dilerim.

5. istavrit

istavrit Boğaç

sonrada niye rapor yazılmıyor diyorlar be kardeşim banghead

6. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    aynen 30 çinekop bi öğünde biter ..sanki bu balık bütün yıl yapıyorda adam hergün 30 tane 50 tane avlıyor diye eleştiriyorsunuz ... bırakın doya doya yesinler balık bu ne tepkidir yaw banghead limit aşımıda yok sorun ne anlamadım idk

haklısınız :(

7. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Tberikler ve PAYLAŞIM için teşekkürler sarıkanatlar güzel gözüküyorlar .. Soldaki Sarı ERMA kamıştan memnun musunuz ?

8. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    İbrahim abi ben sana bişey demedimki gayet hoş karşıladım raporunu. ne kızdım ne gucendım zaten yorumunda kızılcak eleştirilcek bişey demedin. Benım lafımı ustune alcak kişi aldı zaten. İnan yuzyuze gelsek konuşsak ne kadar aynı şeylerı savundugumuzu goreceksın.Benım huyum değildir yazarak anlatmak beceremem.Zaten aynı şeyleri sevıyoruz savunuyoruz. Benım tepkım son üç raporuma bakarsan anlıcaksın yok darulacezeye bagıslıyo. yok sülalesini doyuruyor. yedı ceddine yeter falan bu laflara karşı ben susamam yapım bu. herturlu eleştiriye açıgım. ben burda sadece koprude çinekop tutan biri değilim. 13 senedir çeşit çeşit meralar balıklar tecrubeler gördüm herşeyımı verdım amator balık avcılığına. ne bir balıgı boşa öldürmüşümdür. Aldığım yemi bile sonuna kadar kullanırım. Hiç bir canlıyı zewk için öldürmem.Dini inançlarımada doga sevgımede sportıf ruhumada aykırıdır.avladıgım bir balık bile ne martının ne kedının mıdesıne nede çöpe gitmiştir.hepsi aile eş dost bi şekılde tüketilmiştir.
    İkidir Cenani Arkadaşımız , abimiz diyelım ornek gösterılıyor. o 9 saatte rapalayla 8 -9 balık alıyor. Balık olsa oda otuz parça alcagından Eminim. onun yaptıgı iş daha mezıyetlı inanın bir saat rapala attım tövbe ettim kol agrısından. herkez farklı şekıllerde farklı yontemlerle aynı zewkı alıyor. ortak noktamız balıktır. ne zıpkıncı,ne rapalacı ne kayıkla nede at çek hepsinin farklı zorlulugu vardır ama ortak zewk aynıdır. Köprüdeki avcılar avcı değilde ayak takımı gibi gösterılıyor.Ben bu genellemelerden sıkıldım.İstanbulun hatta marmaranın çoğu yerınde avlandım.hepsının ayrı zewki ( balık olsada olmasada) var ama işimin ve ıkamet yerımın kopruye yakın olması ve orda daha cok keyıf aldıgım için benim tercıhım burası oluyor. Neyse konu karıştı iyice saçmalamadan susayım.hepinize rastgelsin.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Estafrullah Emin kardesim. Sen beni anlamissin zaten. Mesele yok. :) Anlamayanlar da varsin anlamasin.

Bereketli avlarinin devamini dilerim.

10. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Eywallah İbrahım abi. sanada bereketli avlar

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler devamını dilerim.

12. mırmırlover

mırmırlover barış

Favori Kamış:
    albastar 3270
    Favori Makine:
    albastar millenium 50
    En İyi Avı:
    zargana/ 45 cm
    tek kelimeyle HARİKULADE .ne tek kelimeyi geçti mi?