Teşekkürler Okan. Bence biraz daha kamış konusunda araştırmaya devam et. Ufak balıklar konusunda sağır mı kalıyor demişsin ya. Ufak diye düşündüğün 20 cm'den büyük balıklar yine de. Kıyıya alınca çevredekiler oooooo efekti veriyor. Kamış orta sert, iyi bir iğneyle kendi tasmalıyor gerçekten. Bu avda hiç bir balığı ben tasmalamadım. Tasmalamayı bırak vurduğunu bile anlamadık. Her çekişte misinayı ucunda mücadeleden bezmiş, yorgun bir balıkla karşılaştım. Atımı çok güzel, muadillerine göre çok hafif bir kamış, ayrıca güven veriyor, sağlam da. Serhat abi fiyatını sormaya başladı. Yakındır alması Tek sorun sağır mı? Bende de o kuşku uyandı 2 avdır. Bende çok tecrübeli değilim biliyorsun kamış daha yeni sayılır. Almadan önce daha eski kullanıcılardan da bilgi toplaman yerinde olacaktır. Rastgelsin, gelme benim gazıma, araştır biraz daha
Volkan zevkle okuduğum bir rapor oldu . Balıklarda herbiri birbirinden yakışıklı maşallah Resim yeteneği bendede yoktur ama aşk kumar ilişkisi gibi resimde kaybeden balıkta kazanır (hani balık avcılığıda bir bakıma aşk sayılır ) Güzel zaman geçirdiğiniz zevkli bir av olmuş tekneciye rağmen Bence bu iş tekne almadan olmayacak (bende araştırıyorum yakında alıcam) yoksa tekneci bul ara işim çıktı ... Güzel avlarınız daim olsun esenlikle kal.
Teşekkür ederim Selçuk. Tekne almak çok zor değil ama lakin meşakati. Ne evraklar istenir, kurallar nedir, liman bağlama kirası, tekne bakımı, çalınma derdi falan filan derken benim için uzak bir hayalden öteye gidemiyor şu an. 2 hafta da bir av yaptığım için benim için fazla lüks olur. Ayrıca kaptanlık belgesi falan da lazım mı bir bilgim yok açıkçası. Bir bot düşünmüyor değilim aslında ama önce denize yakın bir yazlık almalı. Botla sırtı çeksek yeter. Zor ve meşakatli işler, daha zaman var benim için. Alırsan hayırlı olsun. Sana da daha güzel balıklar rastgelsin...
Tebrikler Volkan... Yine döktürmüşsün ama nerede bizim LEVREKLER Şimdi sanırım vardı da biz mi tutmadık diyorsun haklısın. yeni surf kamışın da hayırlı olsun. güzel haberler bekliyorum. selamlar...
Teşekkür ederim Zeki. Nerede bizim levrekler ? (güzel soru ) Aslında Cuma çok yorgun olmasaydım C.tesi bi sabah suyu yapıp dönecektim ama mayıs ayı vergi ayı (emlak vergisi). Bizim işler yoğun, haşatım çıkıyor. O yüzden gidemedim ama duyumlardan bahsedeyim. Gittiğimiz avlaklardan silikonla levrek çıkabiliyormuş ara ara. 10 kişiden bir kişi gibi. O da ispendek boyutlarında. Levrekçiler setlerin kapatılmasını bekliyor. Bu sene yağmurlu geçtiğinden setler haziran ortalarında falan kapatılabilir diye tahmin ediyoruz. Asıl o zaman levrek kovalayacağız. (Haberin olsun ) Bu avlar aparatif gibi işte, nefis köreltme gibi... Çok daha güzelleri sana rastgelsin...
dostum benim bir iddiam vardı 100 metre atışı. Üzerinde 0,3 mm misina sarılı. okuma compressa cp 65 makinede 75 gramla 85-95 metre gidiyor. 100 gramla tek atışta 115 metre attım. kıyıda metre ile ölçüldü rakamlar. 100 gram üzerine hiç çıkmadım 100 gramıda avda çok nadir kullanıyorum
Kuzey İzmirden 3-5 tane balık bile olsa Rapor okumak beni çok mutlu ediyor. Bu forumda Güney İzmirden Rapor yazacak kimse yok mu acaba? Spirit Surf güçlü bir kamış. İp misina kullan daha iyi vuruş hissedersin. Balıklarının devamı gelsin
volkancım gene fena değil tavayı kurtarmış balıklar. ava 4 kişi gidicen her seferinde balıkları tek kişi alacak sırayla baya bereketli olur. hafta sonu 2 gün bende kıyıdaydım. ctesi levreğe at çek ve mera tespiti ile geçirdim.birde güzelbahçe balık halindeki mezata uğradım.mezattaki balık çeşitliliğine göz attım. levrek gerçekten sıkıntılı neredeyse yoktu deniz levreği. bu arada linnefe 420 ciddi fiyakalı sörf kamış daldım ctesi.makinamda çok şahane spro pro 420.güzl bir sörf misina da taktım jopon malı 0.35. acaip atarı var bu kamışların mevsiminde trofe bekliyorum kendimden çipura zamanı.pazar günü kıyıdan avlak deneyecektik arkadşın işi çıkınca yattı deneyemedim yeni takımımı.ama izmir güzelyalı sahilinden millet 3 tl lik kasnaklarla kırmızı kurt ile cam gibi çupraları gözün önünde kaldırıyorlardı. hele biri 600 gr civarında bir tane aldı avı bıraktı gitti. bazen diyorum o kadar para harcıyoruz o kadar yol tepiyoruz millet 3 kuruşa balığı kaldırıyor. bir yerde yanlışımız var galiba. hoşçakal raporuda buraya yazı görevi savdım
Sevgili Volkan en çokta anlatımına bayıldım.Balıklar zaten harika macerada süper. Sendeki ve oltandaki coşkunun hep devam etmesi dileğiyle selamlar sevgiler..
Teşekkür ederim, sizlere de rastgelsin... Bizim memleketten, bizim avlaklardan rapor okumak benim de hoşuma gidiyor ama çok yazan yok maalesef. Çok av yapan var, takip eden de var ama yazan yok idk . Sana daha güzelleri rastgelsin...
Teşekkür ederim abi. Sende raporu kaynattın arada. Güzel kamışların varmış bu arada. Ancak balığı malzeme tutmuyor maalesef abi. Öyle olsa benim levrekleri dizdirmem lazımdı. Güzel avlak, güzel zamanı denk getirmek lazım. Bu mevsimler geçen sene çupra çekiyorduk, bu sene ses seda yok. Allah'tan karagöz çıkıyor 3-5. Yoksa havamızı alıp dönecez. Cüneyt eşkinayı 3 tl'lik kasnakla tuttu. (Sinek iğne ) Biz boşuna alıyoruz bunca malzemeyi :laughing: Sana da rastgelsin abi. Mera tespitinde başarılar dilerim
Teşekkürler İnan, sana da rastgelsin... Senin maceranın yanında bizimki sahilde gezi kalır. Bende balık avı serüvenlerinin devamını dilerim. Gönlünüzdeki güzel balıkların denk gelmesi dileklerimle, sevgiler... Teşekkür ederim Roy, balıklar kofti olunca, bari okunabilsin diyorum işte Yurtdışı avlarının devamını dilerim. Başka kültür, başka balıklar görmek çok güzel. Sevgilerimle...
Burda marina var belgeler 800 marina kirası 300 civarı 1100 toplamda gibi bir maliyeti var 5.5 metraya kadar sanırsam tam net bilmiyorum boyu kaptanlık belgesi istenmiyor çok fazla zor değilaslında ahşap alınırsa evet bakımı zahmetli ama iyi bir motorla 15 misal fiberde iş görür havlara tabi diakkat etmek koşulu ile . Yazın her gün boşolduğu için nerdeyse hergün avdayım kira yerine benim için satın alma daha mantıklı bakalım araştırıyorum güzel bir tane denk getirirsem düşünüyorum.