Gittiğiniz yerde daha fazla mı sazan istiyorsunuz? okuyun...

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında balıkçı hikmet tarafından paylaşıldı.

1. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    Aynen dediğiniz gibi oldu yemleme de yapmadım. Bekledim bekledim :) Bayramdan sonra deneyeceğim . Bilgiler için teşekkürler.

2. sakaryalı_

sakaryalı_

Favori Kamış:
    alba 3,50 kamıs 65 okuma
    En İyi Avı:
    24kg yayın
    pekı abı bunu sakarya nehrınde akar yerde yapsaz olmaz dımı yanı akıntıda gıder yınede dutgun yerınde denesez olurmu?

3. balıkçı hikmet

balıkçı hikmet

Favori Kamış:
    REMİXON ELİTE 50(en iyi oltam) ve diğer oltalar
    En İyi Avı:
    5 kg Turna
    Murat abi sakaryadada deneyebilirsin ama bunun da bi kuralı var.ıslatılmış kuzuyemini bir kadın çorabına doldur.çorap dolunca uzunluğunun 20 cm kadar olması akıntıda bunun sürüklenmesini engeller.ve daha sonra yemi doldurup çorabın ağzını bağla.bundan 8-10 tane kadar hazırlaman yeterli olacaktır.bunları nehre at ve yavaş yavaş koku salgılamaya başlasınlar.tabi bu kokunun akıntıda yayılması daha avantajlı.bu koku nehrin aşağısındaki balıkları etkileyerek onları sizin oltaların olduğu bölgeye çekecektir.

4. özkan kardes sen baliklari doyurdun kancadaki yeme bakmazlar bile bence oraya her gittigin de artan yemleri ayrilirken serpistir ve birdaha ki sefere baliklar o yeme alismis olacaktir. daha iyi av yaparsin

Gözlerin den öperim ramazan bayraminiz mübarek olsun nice bayramlara

5. sazan_ustası

sazan_ustası Ulaş

Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Özkan helal olsun 14 yaşında bütün işi çözmüşsün:) Ben senin abin sayılırım nede olsa 16 yaş büyüğüm senden..şimdi sen bunları tecrübelerinle mi yaşadın yoksa kopyala yapıştırmı yaptın..delikanlıca söyle bana..
    Ailenden habersiz balığa kaçma..
    Balık için okulunu asma..

Arkadaşlar bu meşur kuzu yemi denilen nesne..Kurban bayramlarında kurbanı şişirip vatandaşa kakalamak için hayvana yedirilen küspedir..suya bırakın çözüldüğünde farkedersiniz..başkaca bir şey yoktur bunda..içinde mısır kurusu ile ıvır zıvır zerzavat vardır..balığa etkilimidir? etkilidir..ucuzdur alın 5 kilo 1 er kilo 1 er kilo vakitlice serpin kaynamış buğday-mısırla karıştırıp..

Son düzenleme: 15 Ekim 2007
  6. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    ulaş kardeşim hayvanı şişirmek için dediğin kuzu yemi o hayvanin günlük yaşama ve verim payı için (protein,karbonhidrat,vitamin,mineral) ince ince hesaplanarak hazırlanmış yem karmasıdır. içinde mısır kırığı soya küspesi,arpa kırması,ayçiçeği küspesi çeşitli amino asitler,enzimler vitamin ve mineral takviyeleri birleştirici olarak(pelet yemlerde)melas bulunmaktadır. nerden biliyosun dersen ziraat mühendisiyim zooteknistim yani bu yem karmalarını hesaplayarak hazırlayanlardanım

7. avcı_55

avcı_55 Alaattin ışık

Favori Kamış:
    Olta.
    Genç kardeşim çok güzel bir yemleme tekniği sunmuş.Deneyen yanılmaz.Her zaman da işe yarar.:)
    Bol şanslar.

8. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    merhaba abilerim...ben bu konuyu açan Özkan...eski profilimde şifreyi unuttuğum için yeni bi profil oluşturdum...artık bunu kullanacağım...
    Ulaş abicim ve diğer sevgili büyüklerim...sizlere çok çok teşekkür ediyorum...
    Ulaş abi, bana bi soru sormuşun...uzun zaman siteden uzak kaldığım için cevabını yazamadım...bunları tecrübelerinle yaşadın yoksa bi yerden kopyala yapıştır mı yaptın diye bi soru sormuşun ve bende delikanlıca cevap veriyorum...ben bunları ilk dedemden öğrenmiştim ve babamla uyguluyoruz son birkaç senedir ve çok iyi faydasını alıyoruz...balık avlamada sıkıntı çeken abilerim için de belki bi faydası olur diye buraya yazdım...:) şimdi ise yeni sezonu sabırla bekliyoruz...

9. kemankes

kemankes kerem

paylaşım için çok teşekkürler...Bende buna benzer bir yemleme taktiği uyguluyorum ve sonuçları harika oluyor.herkese rastgele şimdiden...

10. ahmetbr

ahmetbr Ahmet Öztan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    4,450 kg. aynalı sazan 7,300 kg turna
    bu yemleme tekniği her zaman iyi randıman verir tüm balık avcısı arkadaşlara tavsiye ederim sevgi selamlar.

11. Suatreis

Suatreis

1)MISIR:balıkçınızdan alacağınız kavanozdaki yada kutudaki mısırlarınızın suyunu boşaltın.suyu boşaltınız.mısırlarınız aynı kavanozda olacak şekilde MISIR ÖZÜ SIVI YAĞInı kavanoza boşaltın.kavanoz tamamen mısır özü yağı ile dolsun.böylece mısırın suda kokması ve balığın mısırı bulması kolaylaşacak.;)

Verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim. Tatlı su avında kullanılan teknikler hakkında sizin kadar bilgim olduğunu iddia edemem ancak belirli düyeyde bir deneyimim olduğum için dayanamadım cevap yazmaya daha doğrusu küçükte olsa bir katkıda bulunmayı düşündüm.

Yağ yerine aynı yöntem ile rakı kullanılmasını tavsiye ediyorum. Denedim ve sonuç aldım. Ancak mısırlar en az 1 gece o rakı içerisinde bekletilmeli. Rakı yerine anason yada rezene yağı kullanmak çok daha verimli olacaktır.

12. Suatreis

Suatreis

Özkan, 8-10 tane kadın çorabını tertemiz güzelim nehirlerimize atmaktan bahsediyorsun hemde her ava gişimizde...haftada bir gittiğini düşün ve hesabını sen yap....Bu yazdıklarını buradan binlerce insan okuyor. Sanırım farkında olmadan bir hata yaptın;) Bu yöntemi tasvip etmiyorum, kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca akıntı debisi yüksek olan bir nehirde mazmuz yapmanın ne derece işe yarayacağı şüphelidir. Demiş olsan ki, ip yardımı ile avlanacağınız bölgenin 30 metre yukarısına 100-200 tane kadın çorabından kese ile yem torbası yapalım ve giderken bunları nehire terk etmeden uygun şekilde imha edelim...anlarım. Ama demiş olduğun gerçekten hoş bir öneri değil.

Tekrar söylüyorum,
    Bir an için konuya adaptasyon ile tavsiye ettiğin ve doğru olmadığına seninde kanaat getirdiğin mesajın hakkında düzeltme yapmalı ve burada eski mesajını silmeden bu önerinin uygun olmadığından zararları ile berbaer anlatmalısın.

Sevgili kardeşim:) sana yakışan budur, senden sonraki kuşakları sana emanet etme bahtiyarlığı ve huzurunu bize yaşatmalısın.:)

13. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    merhaba suat abi, dediğin gibi bu yöntem gölde aşırı kirliliğe sebep oluyor...ben burada çorapların misinaya bağlanıp oyle atılması gerektiğini yazmayı düşünüyodum, ama yazmamışım...bu konuyu bir abimlede paylaştım...çorapları misinaya bağlayıp, yem uda çözülünce çorapları tekrardan çekiyoruz...umarım anlatabillmişimdir...

14. Suatreis

Suatreis

Gayet güzel anlattın Özkan kardeşim :) duyarlılığın için teşekkür ederim, zaten bu şekilde yaptığına inancım vardı. Ancak blen var bilmeyen var, malumundur....Birde akıntılı su içerisinde bu yöntemin faydası ne derece olucaktır. Tecrübe ve duyumlarına göre bize bilgi verebilirmisin :)

15. Semih REİS

Semih REİS SEMİHREİS

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3 kilo yayın 2 kilo turna
    önce selamlar form'a yeni üye oldum akıntılı suda yemlemenin hiçbir faydası olmaz çünkü yem akar gider sadece sanş eseri cok yakında balık varsa onu alırsın;)

16. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    suat ve semih abilerim...akıntılı suda yemleme, bahsettiğim gibi kadın çorabı yöntemi ile, kadın çorabını çekmek için bağladığımız ipin veya misinanın çoraba yakın olan bir bölümüne akıntılı suda sürüklenmeyecek ağırlıkta bir kurşun takılarak, yemin suda sürüklenmesi engellenebilir...
    tabi akıntıda yem daha iyi koku salar...akıntı yemin kokusunu aktığı bölgeye doğru yayar ve nehrin aşağısında kalan balıkların yemleme yapılan bölgeye doğru harekete geçmesini sağlar(bana göre):) ...

saygılar...

17. bghns

bghns gökhan

Bende forumunuza yeni üyeyim.İsmim Gökhan.BU yemleme sistemi ile fazla sayıda balık tutabilirmiyiz.Bİrde mısır nasıl ve nereden bulacağız?

18. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Gökhan abi, balık tutabilirsin tutmasına da avlanacağın zaman balığın iyi av verdiği zaman olmalı...yani 15 temmuz falan...bu tarihten sonra sazan balığı iyi av verir...tabi yemlemede balık yakalama şansını arttırıyor...ama tutacağımız balıkları boy ve sayı limitlerine uyarak yakalamalıyız...bi kerede 20 cm lik 100 tane sazanı avlamak doğru olmaz...önemli olan avlakta ZİL sesi duyabilmek:) ...

bu bahsettiğim mısırıda yemcilerden bulabilirsin...

19. bghns

bghns gökhan

Özkan kardeş şimdi normal yazın yediğimiz mısır sandımda:D ne kadar alacağım diye afalladım.Bİrde boil falan yazıyo forumda bunlarlar alakası varmı onun.

20. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    şimdi Gökhan abicim, ben olayı sana şöyle anlatayım...

ilk önce pazara gidiyosun(mısırın çıktığı zaman), iri taneli 2-3 koçan mısırı alıyosun ve evde mısır tanelerini koçanın üzerinden çıkarıp, 1 gece suda bekletiyosun...ertesi gün mısırları düdüklü tencere içine şeker katılmış su ile mısırların patlamayacağı süre mısırları pişiriyoruz...daha sonra bu mısırları ufak kavanolara koyup av zamanına kadar saklıyoruz...bu yemler sadece OLTAYA TAKILACAK;) ...

yemleme içinde; yemciden alacağın 3 kg lık mısırı düdüklü tencerede 2-3 saat mısırlar suda şişip patlayana kadar pişiriyoruz...bu mısırlarıda piştikten sonra 5 kg lık veya daha ufak bir kapaklı kaba koyarak avda kullanılmak üzere hazırlıyoruz...Bu mısırlar ise YEMLEMEDE KULLANILACAK...

(bu yemleme şekli sadece sazan türleri için faydalıdır) :) saygılar...