godet baraj gölü sazan avi

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında WaHSi70 tarafından paylaşıldı.

1. Celalettin70

Celalettin70 Celalettin ALTINBAŞ

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Halil arkadasim oltalarini sonkez kullanmamisdir. sezon acilincaya kadar istirahat ettiriyodur ..
    Sennur hanim konu hakkinda bilgi vermemi istemissiniz tam olarak anliyamadim ..
    Kuspeli dip takimin nasil bir takim ve nasil kullanildigina dair bir bilgimi istiyorsunuz .

2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

yok kardeş, nasıl kullanıldıklarını biliyoruz. sirkülerdeki değişiklik gözümden kaçmış, hızla okurken yanlış yorumlamışım.
    şimdi, küspeli ve yaylı takımların kullanılması yasaklandı.bunun için arkadaş son kez kullanmış diye takılmıştım. ancak sennur hanım balıkların yakalanış zamanına atıfta bulunduğumu düşündü sanırım. oysa resimlerdeki tarih hatalı olduğu için zamanı bizim tesbit etmemiz mümkün değil. içimizden kimsenin yasak olduğunu bilerek böyle bir av yapıp gururla göstrecrğini sanmam.
    ancak küspeli ve yaylı takımlara getirilen yasağın nasıl aşılabileceği konusunda önerim var. sennur hanım sakıncası yoksa ayrı bir başlık altında tartışabilir miyiz?

Son düzenleme: 2 Şubat 2009
  3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nejat abi yaylı takım yasak değil yasaklama sadece küspeli oltaya getirildi;)

4. nejat vardar

o zaman tam bir fiyasko:D çünkü küspeli takımın yasaklanma sebebi iğne sayısında sanırım. (çünkü yıllardır küspemi kendim hazırlarım veya zamanım yokza bir akrabama hazırlatıyorum. protein yönünden son derece zengin balığa zarar verecek hiçbir madde kullanılmıyor.) her takımda 8 iğne olduğu ve birden çok takım kullanıldığı için yasaklanmıştır. yaylı takım da 6-8 iğneli olduğuna göre ve yayın etrafına sarılan madde çoğu zaman hamur küspe olarak hazırlandığına göre ''yasak dışında kaldı'' diye düşünmek doğru olmaz. sirkülere göre her oltada 2 iğne bulunmak zorunluğu olduğuna göre yapılacak şey iğne sayısını azaltmak olur. sadece takımdan iğne keserek sorunu aşabiliriz diyorum. tabii kullanılacak takım sayısına da uymak koşulu ile.:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    galiba...

Nejat bey, öncelikle tebliğden bir hatırlatma yapalım:

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

“sirkülere göre her oltada 2 iğne bulunmak zorunluluğu olduğuna göre yapılacak şey iğne sayısını azaltmak olur. sadece takımdan iğne keserek sorunu aşabiliriz diyorum. tabii kullanılacak takım sayısına da uymak koşulu ile.”

şeklinde izah ettiğiniz iğne sayısı, görüleceği üzere tebliğde daha farklı ifade edilmiş. Müsaade edilen iğne sayısı Alabalık hariç, diğer tatlı su avlanmalarında isteyenler için maksimum ayrı-ayrı 4 olta takımında 3er iğne olmak kaydı ile toplam 12 adettir. Ve de bu sayı az bir sayı değildir. Problem iğne sayısında değil de sanki daha çok yöntemde gibi. Yani yöntem itibariyle bir yasaklama ön plandadır. Dolayısıyla yaylı takımdan iğne eksiltme öneriniz de bu kategori içerisinde kalacağından ilgililerce dikkate alınmaz zannediyorum. Sizin önerinize göre iğne sayısı azaltılıyor fakat yöntem aynı kalıyor.

Kaldı ki yasaklanan yöntem Aytekin’in de işaret ettiği gibi yaylı takım değil zaten. Yani bu takımla avlanmanız da bir sakınca yok tebliğe göre. Ne fark var ikisi de aynı derseniz, o halde küspeli olta gibi yaylı takımı da kullanmayalım derim. Amatör balıkçılık düşüncesi açısından konu biraz irdelendiğinde, Çoklu iğne kullanımı bana pek şık gelmiyor. Dahası etikte bulmuyorum. ;)

Başka bir paylaşımda Balık Bulucular hakkındaki düşüncenize de aynen katıldığımı ifade etmek isterim. Orada, balık bulucuların amatörlüğe uymadığını, aykırı olduğunu ifade etmiştiniz ki ben de öyle olduğunu kabul ediyorum. Burada belki ilginç olacak nokta şudur. Böylesi bir karara varmamı emreden şey de yine, sahip olduğum etik anlayıştır. ;)

Yasağın gerekçesi ilgililer tarafından ne şekilde izah edilir, bu izahlar yeterince açıklayıcı ve tatmin edici midir? Bu husus ayrı bir konudur zannımca. Ancak anladığım şu ki, iğne sayısının çok ya da az olmasından dolayı küspeli takım yasak kapsamına alınmış değil. Bilakis, söz konusu takım olta düzeneği olarak sakıncalı bulunuyor sanki.

selamlar, saygılar... :)

Son düzenleme: 3 Şubat 2009
  6. nejat vardar

önceki sirkülerle karıştırmış olabilirim.:( 4 olta ve herbiri 3 iğne olmasına birşey diyemem. ancak küspeli takım ile yaylı takımın amaçları farklı değil. yasak öncesi iğne sayısı da farklı değil. yani her iki takım da 6-8 iğneden oluşuyordu.burada bana göre mantık hatası var. küspe ile hamur arasında birinin diğerine yasaklanmayı gerektirecek üstünlüğünü nasıl açıklayacaksınız. dip oltalarında balığı cezbedici değişik materyaller zaten kullanıyoruz. küspeli takımda da cezbedici olan küspedir. iğne ise 2-3 tane olursa ne olur. kaldı ki yaylı takımın dipte takılıp kopma olasılığı daha yüksek ve kullananların sirkülere uymayan boyda balık avladıklarını da görüyorum. yayda mısır hamuru kullanılması bahane olamaz çünkü küspeli takıma adını veren küspeyi de artık pekçok balıkçı kullanmıyor. bunun yerine yine mısır hamuru, susam ve başka katkılar koyup kalıpta sertleştiriyoruz.
    ben yasaklanma gerekçesinin ilgili iğne sayısının fazlalığı olduğu görüşümde ısrar ediyorum. iğne sayısı azaltılarak sorun aşılır diyorum.
    geçtiğimiz sezon kullanmamıştım, bundan sonra hiç kullanmamaya kesin kararlıyım. zaten küspeli takımdan daha etkili 1- 2 iğneli teknikler geliştirmiştim.:) (sazan için) kullananlar düşünsün artık...:rolleyes:

Son düzenleme: 3 Şubat 2009
  7. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil

İkisinin arasındaki fark; atmış olduğumuz takımlar bazen koparak suyun içerisinde kalıyor, sular çekildiğinde bu erimeyen küspeleri civarda otlayan küçük ve büyükbaş hayvanlar yiyormuş. Bu küspeli takımlardaki iğneler hayvanların boğazına batarak ölmelerine sebeb oluyormuş. Onun için küspeli takımlara yasak getirilmiş.

Benim duyduğum açıklama bu şekilde.

8. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Ya bu kuspeli olta takimin yasaklanmasinin kesin bir sebebini bilen arkadasim varmi cok farkli deyimler duyuyoruz ..
    Kuspeli olta benim bir numarali oltamdir vazgecilmezdimdir .. yasaga uyamicam sanirsam .. !
    Ve bir kuspe takimina 6 veya 8 igne cok abartili ben en fazla 4 en az 2 igne kullaniyorum ..
    ALLAH muahafaza yakinda bize ignesiz misina attiricaklar o yasak bu yasak elimizlemi tutucaz baligi .. !
    Ve sunuda eklemek istiyorum eger kuspeli takima yasak gelmesinin sebebi takilip koparak zarar vermesi ise bana gore takilarak kopma kuspeliye nazaran kursunlu % 90 oranla daha fazladir ..

Son düzenleme: 4 Şubat 2009
  9. simendifer

simendifer Sennur

Celalettin bey,

Küspeli oltanın yasaklanmasının nedenleri tek tek sayıldı zaten, bunların hepsi yasaklanması için birer sebep. Hem koparak su içinde ve de sular çekildiğinde hayvanların telef olmasına sebebiyet verdiği, hem de suyu kirlettiği için yasaklandı. Bunun dışında siz yasağa uyarsınız ya da uymazsınız elbette biz onun kontrolünü yapamayız ama burada ne yazık ki yasak olan kurallarla yapılan avcılığın yayınlanmasına izin veremiyoruz. Dolayısı ile profilinizde yazılı olan küspeli dip oltası tanımı da sitemize uygun düşmemekte. Değiştirebilirseniz çok memnun oluruz. Bunun dışında, küspeli takım ve yürürlükteki yasak ile ilgili tespit ve eleşirilerimizi elbette ki devam ettirebiliriz.

Bu arada, "o yasak bu yasak, yakında elimizle avlayacağız balığı" demişsiniz. İsviçre ve Avusturya'da alabalıkların tek ve damaksız iğne ile avlanması gerektiğini ve bunun çok sıkı denetlendiğini, uymayanlara ise çok ciddi cezalar kesildiğini biliyor musunuz? Ama inanılmaz güzel alabalıkları var ve avlandıkları zaman bizim buradakilerin en az iki katı büyüklüğünde doğal alabalık yakalıyorlar.

Siz yasağa uymamak konusunda dediğim gibi diretebilirsiniz, bu konuda biz kimseyi kontrol edemeyiz. Ama işte denetim noktasında o kadar eksiğiz ki, siz bu cümleyi bu kadar rahat sarfedebiliyorsunuz. Bizde de denetim sıkı olsa ve siz her avda küspeli olta kullandığınız için 1000 lira ceza ödeseniz, değil küspeyi, acaba küspenin "K" sini ağzınıza alabilir miydiniz bilemiyorum. Bu noktada avcılara kızamıyorum tabii ki. Esas sorumlu her zamanki gibi, yasakları gerekçeleri ile birlikte ortaya koyamayan ve aynı zamanda denetim konusunda sıfır olan yetkili mercilerdir.

10. nejat vardar

Sennur hanım haklı..!:) Ben de avlanma bölgeme ve kullandığım tekniğe bakarak yasaklama gerekçelerini mantıksız buluyorum. Ama geçen sezon daha önce söylediğim gibi kullanmamıştım. Artık takımları imha ediyorum.(yavaş oluyor, çünkü iğne-kurşun ve misinalar tek tek kesilip ayrılıyor) Küspeli takımı yasaklayıp da yaylı takımı dışarda bırakanlara da söylediklerimi sizler duymuyorsunuz:D :D Eleştirsek de içimizden birsürü olumsuz şeyler söylesek te yasaklara uyacağız. Zaten sazan tek veya iki iğneli takımları daha çok seviyor.:p

11. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Bakin kendiniz neguzel demissiniz : (Esas sorumlu her zamanki gibi, yasakları gerekçeleri ile birlikte ortaya koyamayan ve aynı zamanda denetim konusunda sıfır olan yetkili mercilerdir)

Okadar kacak ag avi yapan baligi katledenler varken yetkililer bizim kuspeli oltalarimizami gozu diktiler .. !

Ag da yetmeyip suya elektirik verenler dinamit ve benzeri patlayici maddeler atanlar varken yetkililer gozlerini bizim kuspeli oltalarimizami gozu diktiler !

once bu dediklerimi durdursunlar sonra sira benim kuspe takimima gelsin ..

Bu anlattiklarimin hepsi benim gozumun onunda oldu yetkililere telefon ustune telefon acmama ragmen bir ALLAH in kulu ilgilenmedi ..

Once bunlara dur desinler sonra sira bize gelsin .. ben tek igneli oltalya avlanmayada ragziyim .. !

Ve sununda altini cizeyim kuspeli oltanin hicbir zarari oldugunu inanmiyorum . sular cekiliyormus hayvan yiyomus siz nerede gordunuz 2 gunden fazla su icinde kalabilen kuspeyi ..?

Kuspeli oltanin yasaklandigina dair bir bildirge bir yayin varmi ? onu merak ediyorum

12. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Mademki Kuspeli Takim Yasaklandi Tarim Ve Koy isleri Bakanliginin Resmi Sitesindeki sirkulerde bu madde yok ?

Yöntem ve Sınırlamalar
    İçsularda amatör avcılık

MADDE 10- (1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ile içsularda amatör avcılık yapılabilir. Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
    (2) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
    (3) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.
    (4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
    (5) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.
    (6) Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır.
    (7) Sualtı tüfeği, her türlü zıpkın, yaba, balyoz vs. araçlar kullanarak avcılık yapılamaz.
    (8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
    (9) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.
    (10) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.
    (11) İçsularda özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur.
    (12) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 6 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Bu yerlerde amatör avcılığa açılacak alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Eğer kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.
    Denizlerde amatör balıkçılık
    MADDE 11- (1) Denizlerde amatör balıkçılık, zaman yasağına tabi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur.
    (2) Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.
    (3) Bir amatör en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Bir amatörün bir olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.
    (4) Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vs) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
    (5) Kullanılacak serpme ağın kapalı iken yerden yüksekliği 3 metreyi geçemez, göz açıklığı 28 mm.’den küçük olamaz.
    (6) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz.
    (7) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.
    (8) Bu sirkülerde özellikleri izin verilenler dışındaki her türlü ağ ve her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı kimyasal maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu v.b ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır.
    (9) Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır.
    (10) Koruma altında olan türler dışındaki her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir

13. simendifer

simendifer Sennur

21 Ağustos 2008 PERŞEMBE
    Resmî Gazete
    Sayı : 26974

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ

AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2008/49)​

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 – (1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağ (germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme) ile pinter, sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.

(3) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.

(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

(5) Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

(6) Ligula intestinalis türü parazitlerin yem olarak kullanılması yasaktır.

(7) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.

(8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.

(9) Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır.

(10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

(11) Özel avlanma izni gereken yerler haricinde, gün içinde av saati sınırlaması yoktur.

(12) Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.

(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

====================-

Ayrıca, Tebliğ üzerinde yeni değişiklikler ve ikinci madde ile de ilgili değişiklikler için bkz.

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html

Madde (2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (Değişiklik, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

14. simendifer

simendifer Sennur

Siz sanırım eski sirkülere bakmışsınız. Artık sirküler değil tebliğ olarak yayınlanıyor. Tebliğler içerisinde 2008/49 -Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ (Yeni) yazan yeri tıklamalısınız. ;)

15. simendifer

simendifer Sennur

Siz önce kendiniz kuralları uygulamaya başlayın, ondan sonra başkalarının kurallara uyup uymadığı konusunda isyan edersiniz. :) Önce kendi kapımızın önünü süpürmezsek, komşumuzun kapısının kirliliğinden nasıl şikayet edebiliriz söyler misiniz? Dediklerinizde haklısınız ama yöntem konusunda yanlışsınız. O zaman "neden her hırsız yakalanmıyor" diyerek ben de çıkıp her yeri yağmalayayım. :) Siz kendiniz kurallara uymadığınız sürece, kusura bakmayın ama hiç kimseden şikayet etmeye hakkınız yok malesef.

Bu arada oltanın yasaklandığına dair bir kaynak sormuşsunuz. :) Resmi gazete ve Tarım köy işlerinin tebliğ sayfası sizin için yeterli birer kaynaktır sanırım. :)

16. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan,1.750 gökkusagi alabalik
    arkadaslar neyi tartısıyoruz tamam büyüklerimiz yetkili merciler küspeli takimi yasaklamıs öyle uygun görmusler uymak gerekir ama benim anlamadıgım bir sey var tırıvırı da yasak yıllardır ama halen satısı ve üretimi konusunda ciddi bir yaptırım yok halen istedin her yerde bulunuyor ve alabiliyorsun bence küspede aynı olacak küspeli takım yasak ama küspe satısı serbest olacak ne kadar uyulacak kurala ne kadar uylmayacak bilemiyorum ben diyecegim tek bir sey var burayı takip eden sesimizi duyan bir yetkili varsa bir sey yasakladıktan sonra kullanımı degil üretim ve satıs konusunda yaptırım istiyorum belkide cok sey istiyorum ama benim dusuncem satıs üretim olmazsa yasak yerini bulmus olur.
    tırıvırı halen bitmedi daha aksam alabalıga gittim ve yine herzaman oldugu gibi şamandıralı oltam tırıvırı ya takıl suyun icinde kopan bir tırıvırı biz halen buna care bulamadık tırıvırı bitmediki küspeli takıma sıra gelsin

17. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    unutmadan eklemk istedigin celalettin arkadasımın dedigi gibi kacak ag atan dinamit atan tırıvırı atan birini gördugumuz helde yetkilileri arıyoruz inanın adam telefon da tamam beyfendi hemen ilgilenilecek diyor saatlar geciyor gelen yok sonra kacak av yapan adamlardan biri ordan diyorki burdan tel acıyorlarmıs gecenin bir yarısı suyun basında bagırarak konusuyor herkes duysun aferdersin agza alınmacak küfür ler inan katil olmak cok kolay cevap versen al sana ..
    sn şikayet ediyon adama sikeyet ettigin yerden haber geliyor. Simdi ne yaparsın
    kimi kime sikeyet edeceksin şikayet ediyorsun bi ton küfür yiyorsun bana ne deyim karısmayım diyorsun olmuyır ilerki senelerde balık kalmıyacak ne tutacaz nereye gidecez düsüncesi geliyor bende kendimce yasaklara uyup baskalarına karısmamaya karar verdim.

18. simendifer

simendifer Sennur

Yazdıklarınız konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Aslında bu konu o kadar derin ki buraya yaz yaz bitmez inanın, o nedenle çok fazla dallanıp budaklandırmadan kısa ve net mesajlarla olması gerekeni söylemeye çalışıyorum. Özetleyecek olursak, "siz kurallara uyun, uyun ki zamanı geldiğinde çenemizi açmaya, itiraz etmeye yüzümüz olsun" diyorum. Eğer kurallara uymayacaksak bunun o kadar çok bahanesi var ki. Tırıvırının kullanımı da, bulundurulması da, satılması da, üretimi de yasak. Ama Van'a gidiyorsunuz, kaba bir tabir olacak kusura bakmayın "ne diyon leyn püsküüt çocuğu" gibi ifadelerle elinde tırıvırı ile size karşı çıkanlarla karşılaşıyorsunuz. Tırıvırı afişlerinin dağıtımı sırasında o kadar çok şeyle karşılaşıldı ki, bu yazdığım sadece bir tanesi. Her zaman söylüyorum yine söyleyeceğim, bizim en büyük sıkıntımız denetim noktasında tıkanıklığın olması. Malzemenin ithalatından başlayarak koordine olup, planlı bir şekilde son noktasına kadar takip edilmedikçe ve avlaklar da kontrol edilmeyip, ihbarlar gerektiği gibi değerlendirilmedikçe malesef bu konular hakkında olumlu sonuçlar elde etmek mümkün olmayacak. Yine de şunu söylemek istiyorum; kurallara uyalım ve yanlışların düzeltilmesi için çalışalım. İsyan etmek için hiç vaktimiz yok arkadaşlar, çalışmamız lazım.

19. WaHSi70

WaHSi70 halil bezmez

Favori Kamış:
    klasik dip oltası
    En İyi Avı:
    evet biz bireysel olarak elimizden geleni yapalım ama ne kadar nereye kadar işallah amacımıza ulasırız

20. Celalettin70

Favori Kamış:
    ALba Star Leader.
    Favori Makine:
    ALba Star ALfa 60
    En İyi Avı:
    16,212 Kg Pullu Sazan .
    Eeee nabicaz calisirken yetkililerin yapmadiklarini bizmi yapicaz sen istedigin kadar uyar .. kim uyar senin uyarilarina .. yetkiliden gerekli ceza gelmedigi surece..