Mercan Gökovadan açıl, Örendeki termik santral solunda kalsın, sen akbük hizasında (gökova akbük) ol. 90 ila 100 metrede çok güzel ,çok kırmızı Mercan çıkıyor.Dip akıntısı çok fazla ve erken saatlerde git.Rastgele http://www.divshare.com/download/2160397-5ad
sırtı ile beyaz silikon veya 7-9 cm.mavi renkte prenses marka suni yemle şu sıralarda arkadaşlar tombik,turna ve çıplak cekiyorlar.benim balık için 35 günüm var...
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz. Profilinizden imza ayarlarınızı yaparak isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi yazarsanız seviniriz. Tanışma bölümünden de kendinize bir konu açabilirsiniz. Teşekkürler ve keyifli paylaşımlar...
Gökova'da eskiden bir deyim vardı "eline ekmek al, suya gir, gelen balıkları diğer elinle toplarsın" diye. Önce Gökova'da dinamit ile avcılık yüzünden azmak da balık kalmadı. Sonra, Orman Kampından Çınar'a kadar dinamitle avlandı oralarda bitti. 1990'larda Karadeniz'den troller geldi, Körfezi kazıdırlar. Kalan balıkları gırgırlar koylara girip 25-30 metre derinliğe 200 metrelik ağ bırakıp tarayarak bitirdiler. Yani Gökova'da avın pek tadı kalmadı. Tekne ile avılık dışında Gökova'da balık avlamak gerçekten çok zor. Çınar Koyu civarında kıyıdan sırtı ile Levrek avlayanlar var, ama en çok avlayan 2 haftada 1 tane zor tutuyor. En garanti yöntem, tekne ile açılmanız. Sedir Adasına kadar sırtı çekin. Geliboluya gelmeden şansılysanız Lambuka yapar. Göç mevsiminde palamut, akya alabilirsiniz. Ama Akya'da bitiyor, çünkü Turnalı Köyü açıklarına yumurtlamak için gelen Akya balıklarını "hala" dinamit ile avlayan filolar var. Sedir Adası civarında tekneden kupes (lapa) alabilirsiniz, Karacasöğüt açığında ise dipten mercan alabilirsiniz. Akyaka'da çok taze canlı yem satılıyor, Çipura için mamun, mercan ve diğer dip balıkları için "tektek" kullanabilirsiniz. Son söz; Gökova Körfezinde balık avlamak istiyorsanız, ulaşabileceğiniz tüm mercilere trol ve dinamit avcılığı ve kıyıdan gırgır avcılığını önlemeleri için ricada bulunun, yoksa balık tükenmek üzere...
selamun aleykum...hayırlı cumalar ben foruma yeni üye oldum ... ben balık tutmaya çok meraklıyım fakat hiç tecrübem yok gökova da yaşıyorum... acaba gökoava nasıl olta nasıl yemler kullanmak gerekiyor? ustalar yardımlarınız şimdiden teşekkür ederim...
Şu anda körfezin birçok noktasında balık tutma yasağı var. 2015 yılına kadar bu alanlar kapalı. konuyla ilgili link aşağıda. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37659&highlight=g%F6kova