Emirganda birsey yokmuş.. hatta bazı maLzemeciLeri eLLerinde kepçe iLe Aşiyan'da gezerken görmüşLer ))
dalgasına birkaç saat köprüye takılabilirim belki yarın, galatada yer yoktur da unkapanı olabilir.. belki balık bile gelir kimbilir malum rüzgar güneydoğudan esecek yarın, böyle havada balığın olma ihtimalinin olduğu tek yer haliç hihi
Berkan abi gel inat etme senide fahri halic balikcisi yapalim sewdin sen bu kopruyu he Yarin aksam bnde awda olcam yawuz.berkan abi guray yapalim bi yenikapi ne dersiniz
yok hastalıktan yeni çıktım, yazdan önce akşam çıkamam ben, hanım boşar beni yarın sabah gideyim mi dedim de kıyameti kopardı zatürre olacaksın diye, bu havada mı dedim evet dedi ama yarın sabaha ikna ederim ben onu
bu lafların aynısını bende duydum tek farkı eşimden değil kız arkadaşımdan ama yarın hava guzel bu soguktan sonra yaz gibi gelcek ben gıtmessem pişman olurum bılıyorum
avlanır.. aslında en güzel canlı teke ile avlanır ama nerden bulacaksın, biz marmara adasında karagöz, eşkina gibi balıkları canlı teke ile avlardık, çok iyi iş yapardı.. canlı tekeyi de ince kepçe ile limanda su kenarından toplardık..
kepçenin ağ delikleri çok ince olmalı.. bir de biiz hep yazın çıkardık, bu mevsimde olur mu bilmem.. varsa yüzeye çok yakın oluyorlar zaten, gözle rahatlıkla seçilebiliyor..
midyeyi çıkardığın gibi yem olarak kullanman zor, yumuşak olduğu için iğneden çabuk çıkar.. tuzlayıp suyunu çekmesini ve serteşmesini beklemen lazım.. ancak midyenin beyaz etinin çevresindeki kurta benzeyen şeritleri taze olarak kullanabilirsin, hem kurta benzedikleri hem de sert olup iğneden kolay çıkamayacakları için nispeten iyi iş yapar..
Evet katılıyorum ancak bir ekleme yapayım Tuzladıktan sonra unlayıp bol yağda kızartıncada çok güzel oluyor:hungry: