Götür minigguşlar afiyetle yesin

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. Lookman

Lookman Lokman

Favori Kamış:
    Albastar 3233 Galaxy
    Favori Makine:
    Shimano Sahara
    En İyi Avı:
    Çipura, 1.5 Kg
    Nuri abim boşuna demedim sen bu rapor işinin Orhan PAMUK'u sun diye.. Ben yazsam böyle rapor olurmuydu hiç?

Birde Nuri abi Eskimolar Türkmüş diyorlar:D Doğru galiba...:p

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Alalarin sultanindan beklenen buzda av raporu geldi iste! :) Ozlemistim bu goruntuleri... bu sene goller bir turlu donmadi diye sabirsizlanmaya baslamistim ki... enfes keyifli bir rapor geldi Nuri agabeyimizden. :)

Agabey, ellerin dert gormesin... yine cok keyifli bir anlatim, harika goruntuler beni benden aldi. :)

Isacan`in dedigine katilmamak elde degil. Insanin ici gidiyor vallahi bu buzda delik acip avlanma isine. Nasipse insallah bir gun...

Agabey, bu arada anladigim kadariyla iki tur alabalik avlamissiniz.?? Bir de albino mu var arada, yoksa isik vurmus da bana mi oyle gelmis??..

Saygilar Nuri agabeyim... :)

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    :D :D :D :D :D

4. Alesta

Alesta Canberk

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    henüz erken
    Ellerinize sağlık: buzun üzerine hani derme çatma da olsa hafif bir malzemeden çadır kurar iseniz bir nebze de olsa soğuğu keseceğini umuyorum. rüzgarı kesecek birşey olmadığından ellere ve yüze ciddi zararlar verebilir.
    Buz kalınlığı ne kadar güvenilir görünse de can güvenliği açısından aman tedbiri elden bırakmayın. Mümkünse can yeleği giyin.
    Saygılar.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim Halitciğim. Gönlünüzce sizlere de rastgelsin kardeşim.:)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Üstadım, çok teşekkür ederim.

Hanidir sizlerden de bir güzel rapor göremedik. Balığa gidiyorsundur diye tahmin etsem de paylaşıma elinizin varmamasını izahta zorlanıyorum doğrusu. Tüm uğraşın malzeme üzerine değildir herhalde yanılıyor muyum? Hadi mahrum etme ne olur, aç bir rapor lezzetlenelim derim.;)

Buz üzerinde ateş yakacak durum yoktu. Oldukça zayıflamış hatta zaman zaman buz hareketliliğini işaret eden sesler bayağı ürkütüyordu. Geçen yıl başka bir avlakta yeterli buz kalınlığı vardı. Peynir tenekesinde ateş yakıp çay dahi demledik. Ancak bu avlak ateşe müsait değildi güzel abim.

Lokman hocadan şive ile yazma teklifi ısrarla vurgulanınca mecbur kaldım, yazdım.

Yazılanı okumak hakikaten bazen zorlayıcı olabiliyor, öyle ki kendi yazdıklarımı okurken kendim de zorlandığım oluyor. Ancak bir başka tat kattığını da düşünüyorum.:)

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Nuri kardeşim

Bundan iki hafta önce gitmiştim turnaya,hava bayağı soğuktu iki saat kaldım beş tane 60 cm altı turna tutup geri saldım,benim kendi limitim 70 cm turnada.
    Ne yazıkki şu anda bizde harami balıklar ve alabalık türleri av yasağı döneminde.
    Diğer balıklarada gitmek istemiyorum.
    Ama son raporlarımdan sonra,bayağı balığa gittim,hatta bir alabalık avının videosunuda çektik,profil resmimde videodan alıntıdır,ama sen biliyorsun benim siteye raporlama olayına ve raporlamaya bakış açımı,belki ileride..
    Aman ben sana buz üstünde ateş yakın demedim,böyle bir durum bayağı tehlikeli olur,karada ateş yakıp ısınmanızı önerdim...

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Önce kahverengi balıktan bahsedeyim. İsacan, o bir erkek gökkuşağı alabalığı. Buz üzerinde uzun süre kalan balıkların renklerinde koyu renkli, yer yer bordo bazen mor renklerde morarmalar oluyor. Sudan ilk çıkan balıklar yaz mevsimindeki renklerine yakın renkte olmasına rağmen bir süre sonra renkleri daha koyu bir hal alıyor. Dişilerdeki renk değişimi de koyu maviye doğru olur.

Buzda balıkavı hemen her hafta iki arada bir derede durumla bizleri oyalıyor.:p Kesin net bir karara varamadık henüz. Bu av gününü de ihtimalen tertipledik zaten. Olta atmaya müsait olmayabilirdi de ama göze alarak gittik. Bu hafta için de kesin bir öngörümüz yok. Nereye gidelim nasıl edelim akşam beri telefonlaşıyoruz net bir karara varamadık yine iş "gidip bir bakalıma" kaldı. Hülasa İsacan, aha işte şu avlak bu yer tam istediğimiz kıvamda haydi gelin diyebilecek bir durum yakalyamadık maalesef. İlla buzda av demeyecek dostlara elbetteki gönlümüz açık bir şekilde olta atarız ancak buz işinde kesin karar yok henüz. Öyle ki "buz yok ki lomla delelim" der haldeyiz.:D Normal av yapma imkanı da ikiye bir, yani her an ters köşe olabiliriz. Ahval ve şerait bundan ibaret şimdilik.

Teşekkürlerimle, selam ve sevgilerimi sunarım azizim. Sağlıcakla.;)

9. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    fotoğraflar falan çok güzel abi raporda bir o kdr güzel olmuş ellerin dert görmesin o soğukta ***.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi dileklerin için sağolasın Ercan. İnşallah sizler de gönlünüzdekilerle vuslata erersiniz. Sevgilerimle.;)

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellikler sizlerden gubani, yüreğine sağlık dostum. :)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat kardeşim sağolasın. Tadında ve bereketli av günlerini de siz sevgili kardeşlerime dilerim.:)

Yazı biraz zorluyor tabi ancak bizzat duymak aşinalığı hemencecik pekiştirirdi. Uzun süre duymaya duymaya insan unutuyor haliyle. Zonguldak şivesine öyle adapte olmuştum ki kendileri bile şaşkınlıklarını gizleyemez olmuşlardı bir ara. Ama işte zaman bazı şeyleri küllüyor.

"Mekanik dil"in tadı da yavan oluyor, çeşni niyetine şiveyi katmak lazım araya.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim sevgili Volkan, sağolasın canım benim.;)

Balıkların biri hariç tamamı yemli takımla avlandı. Günboyu seyirtme denemiş olmama rağmen aynı ebatlarda birini buz kenarında kaçırdım, birini de buz üstüne çıkardım. 5 cm'lik yatay mesafe farkı bu güzelliği bizlere sundu.:)

Delinmiş deliklere konduk sayılır. Önceki hafta başkalarınca delinmişlerdi. Balta ile yüzeydeki ince tabakayı kaldırdık sadece.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Ahmet. İnşallah sizlerde özlemini duyduğunuz avlarla buluşursunuz.:)

Korkmakta haklısın, en büyük tedbir buzun kendisinin güven veriyor olmasıdır. Yoksa şairin dediği gibi "ejdarha olsan kar etmez"

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim Şaban abi. Güzel av günlerinin tüm güzelliklerini de sizlere dilerim. İnşallah gönlünüzce olsun.mrsparkle

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnşallah Ersincan, inşallah gönlündeki alabalıklara da kavuşursun. Dileğin dileğimdir, can-ı gönülden.:)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Canım benim, üstadım.;)

Kendime verdiğim sözü ihlal edip kerhen bir parantez açtım...:eek:

Karşılığını bulamayan yönelimlerinin nihayetinde yine o bilindik menzile varacağına inansam da, yine derin bir yürek sızısı bırakarak boşluğa seslenen avazının yeniden kendi gırtlağında düğümleneceğini bilsem de bir ufak parantez daha açtım.

Geniş yüreğine sığdırdığın nice dünyalar olsa da saygısızlığı, artniyeti dahası ihaneti bile sevginle kuşatışına, mecbur kaldım ve bir parantez açtım.

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bilgilendirme için teşekkürler abi, mesaj alınmıştır.Herşey nasip kısmet diyelim.Zaten o güzel anlatımınla her avınızda bizde varmışız gibi hissediyor ve sizin sevincinize ve keyfinize ortak oluyoruz, eksik olmayın:thumb:

Herşey gönlünüzce olsun, Erzurumdaki tüm dostlara selam ve sevgilerimizle:)

19. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    balıklar ve avlanma tekniği super, tebrikler, afiyet olsun

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim Sinancım, ağzına sağlık. Gönlünüzce sizlere de dilerim. Sevgilerimle.:)