Günde 30-40 adet avlanan yaprak-çinekop v.b. ile Lüfer nesli tükenir mi?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında prozack tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hah kaç gündür bunu diyecektim fırsat olmuyordu. Zaten sirkülerde %5 küçük boya izin verilir diyor. Oldu sana 19 cm. Kuyruğunu arkaya büküp ölçebileceğiniz en uzak mesafe diyor. Alın elinize cetveli bakın, sirkülere uygun olan balıklar bile küçücük şeyler. Bunların daha küçüklerini tutmak isteyenlere yuh kere yuh olsun.

2. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla hiç bişeyin önemi yok lüferin en az 24 cm iken yumurta döktüğünü bile bile 20 cm balık tutmak, 24 - 25 cm olunca binlerce yumurta dökücek olan balığı o binlerce yumurtayı dökmeden tutmaktır günde 10 çinekop bile tutsa bi kişi 70000 civarı yumurtanın dökülmesine mani olucak. bu tamamen SOYKIRIMDIR! kimse amatör balıkçılıkla balık bitmez, biz tutmasak gırgırlar topluyo zaten demesin. bunu diyen insanda ben vicdan göremem. sen tutma sennin vicdanın rahat olsun tutanlarada elinden geldiğince engel ol tepki göster. SOYKIRIM YAPMA...

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler kardeşim, o kadar:clap2: :clap2: :clap2:

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bizim insanimizdaki zihniyet su; yanimdaki 20 cm altinda tutuyo kimse hayiflamiyo bende tutarim nolcak. Ne mi olacak? Bu zihniyet tamami ile ac gözlülük, gösteris budalaligidir! Eve tutmadan gitmek olmaz, cok fazla tuttum vs. vs. İlk basta söyledigim konu sadece balik icin gecerli degil genel olarak bizim insanimiz böyle. Okusada okumasada 10 universite de bitirse böyle! Ve bu zihniyet bizde oldugu sürece ( balık icin konusuyorum) anca youtube'dan troferi izleri durursunuz. Cok eski zamanda dedelerim derdi ki Tekirdag kilicbigi ile anilirdi. Ama yine bu zihniyet Tekirdag da bu baligin kökünü kuruttu. Arada istisnalar var mi? Tabikide var. Bu yüzden üstüne alinmasinlar:) alin güzel kardeslerim 18 cm de alin 15 i de alin 10 cm de alin tursusunu da kurun ama! İlerde torunlariniza yedirirsiniz! Hadi selametle.

5. deepderin

deepderin ahmet

tamamen katılıyorum...biz amatör balıkçıların avlarını küçümsemeyin arkadaşlar...su ürünleriyle ilgili bir resmi bir yazı okumuştum...literatürde profesyonel avcılarla amatörlerin avları bire bir tutuluyor dünyada...ne kadar profesyonel avcılık var okadar da amatör avcılık var...(tonaj olarak)yani profesyoneller 5bin ton balık yakaladıysa 5bin tonda amatörlere yazıyorlarmış...o yüzden bireysel değil bütün balık sevdalılarını düşünüp benim fazladan tuttuğum yada limit dışı tuttuğum 3-5 kg balıktan ne olur diye düşünmememiz lazım...profesyonellere kızarken benim tuttuğum limit dışıdan ne olur diyemeyiz...

6. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Bakın bence olta balıkçılığınıterbiye etmek lazım.
    Şu taraftan baklılırsa daha doğru olacakmış gibime geliyor. 30-40 balık almakla balığı kurutmaz kesinlikle aynı fikirdeyim fakat 30-40 tane limit se 41 olmamalı bu ve boyut olarakta 40 tane olabilecek limitlerde olmalı.

3 Tarafı denizlerle çevrili bu ülkenin Deniz ile ilgili tüm herşeyi Tarım ve Köy işlerien bağlı idi gerisini siz düşünün. Şimdi akıllarına gelid Deniz ile ilgili bir bakanlık açmak.
    Saygılar

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Onur bey,bir günde 40 adet çinekop tutmakla, balık kurumaz diyorsunuz.Birde şöyle düşünürseniz; o çinekopların her biri en iyi avınız bölümünde belirttiğiniz sinaritin büyüklüğüne erişebilecekken, onlardan bir günde 40 tane yakalamak vicdanınızı sızlatmaz mı?

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Bir pazar günü, eğer arabanız varsa üşenmeyin boğazın her iki kıyısını da baştan sona bir turlayın. Kabaca göz kararı sadece boğazlarda kaç kişinin olduğunu bir tahmin edin.

Sonra buna Unkapanı köprüsünden Avcılar, Şemsipaşa'dan Kartal'a kadar olan sahilleri ekleyin.

Şu kadar söyleyeyim. Sıradan bir pazar günü İstanbul'da en az 50 bin kişi balık peşinde.

Gerisini siz düşünün artık. Koskoca deniz çöple, kanalizasyonla kirlenir mi diyorduk bundan 30 yıl önce. Kirlendi.

Einstein'ın dediği gibi, "Tek bir şeyin sonsuz olduğundan şüphem yok. O da insaoğlunun aptallığı..."