normal bir iş gününde bir abimiz size güzel bir yer öğreteyim diye aldı bizi. yol kenarından gördüğümüzde şaka sandık, çünkü incecik bir dere. oltayı atınca anladım. 2 m genişlikte ki derenin 2m bazen 3 m derinlikte olduğunu. şiddetli ve ters esen rüzgara rağmen 14 adet balık yakaladık. ki o rüzgarda balık tutmayı hayal bile edemiyorum ırmaklarda. çok verimli bir bölge. avcı vicdanına sahip olmayanların bilmemesi gereken bir yer. gerçekten çok güzel bir bölge yem solucan, hırsız olta ve şamandıralı olta. sizce de çok küçük görünmüyor mu? herhangi bir eleştiriye maruz kalmamak için ölçülendirmeye çalıştık hava kararmaya yakın bir kaç kefal daha tuttuk ama resimleri iyi çıkmadı
İşte benim hayalim bu, dere balıkçılığı çok derin olmayan derelerde, aslında birde şırıl şırıl olucak berrak olucak birazda hırçın, yani Karadeniz dereleri...Ama Karadenizde tutamadım ve çok özeniyorum onlara...Ve çokta kıskanıyorum ama kesinlikle gidiecem birgün....Ayrıca o derelerde de balığın kralı Alabalık çıkıyor. Bu arada onlar Kadifeye benziyor ama.... Halep Köprüsü nerede?
cidden cok sıg ve dar bir dere her balıkcının ruyalarına girecek verimli bi dere iyi av olmuş kutlarım
Ya abi seneye sivasa gelmek istiyorum ama anlaşılan oraya yerleştireceksin beni. Böyle resimlerle. Memleketimi çok özledim. Gelip göreceğim kısmetse.
kardeş buyur gel. ister misafirim ol istersen kalıcı. çok güzel avlaklarımız var. bu sene için çok güzel bir tiyo aldım iri sazan yakalanacak bir yerle ilgili. temmuz ayında umarım gelirsin de beraber değerlendiririz.
halep köprüsü sivasın kangal ilçesinde. ama bu derede alabalık yok. ama alabalık tutmak istersen özellikle suşehri ilçesinde çok müsait dereler var. gelebilirseniz yardımcı oluruz.
Resimdeki balıklar, bence tatlı su kefali ve siraz (sirazı bıyıklı balıkla karıştırmamak gerekir). İyi bir av olmuş, tebrikler.