Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Arkadaşlar, dün taze istavrit yemlerimizi alıp saat 16.30 civarında Balat önlerine sarıkanat-lüfer avına gittik ve orada gecelemeye karar verdik. Su biraz bulanıktı ve birkaç kişi balık tutmaya çalışıyordu, fakat kovaları boştu. Sadece bir arkadaşın kovasında 2-3 iri istvrit ve bir adet yaprak çinekop gördüm. Fakat her şeye rağmen şansımızı denemeye karar verdik. Bütün gece oradaydık ve bugün saat 11.30 civarında eve dönmeye karar verdiğimizde kovalarımızda toplam 7 adet istavrit ile bir adet iri kefal vardı. Yani anlayacağınız, bu sene her ne hikmetse balık yok.

2. barikat

barikat Mustafa

Cumartesi gecesi 12 den sabah 7 ye kadar 2 adet sarıkanat 2 adette sarıkanat denebilecek çinekop aldım. Yapraklar suya iade ,yemli ile istavrit alanlar vardı tek tük. Herkese rastgele

3. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Bugün saat 16.00'dan 22.30'a kadar Haliç'te sarıkanat-lüfere olta salladım, fakat nafile... Takım değiştirdim, yem değiştirdim, yer değiştirdim, fakat bir vuruş bile almadan yine boş kovayla ve bozuk moralle eve döndüm...

4. rko

rko mustafa

Erol abi bugün balık alamaman normal haliç içi yunus doluydu bir ileri bir geri yapıyorlardı bizde kabataş açıklarına gittik gelen yaprak giden yaprak geri döndük :)

5. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    her yer yaprak dolu bunlar marmara da kalıcı balıklar mı yoksa göç ediyorlar mı? geçen senelerden bildiğim kadarıyla marmarada büyüyorlar

6. TuruncuKafa

TuruncuKafa Atakan Berberoglu

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Slim Tele 3,60
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Arkadaşlar bu haftasonu gece yarısı 12-1 gibi galata köprüsü üzerinde olacağız.
    Üç sorum var;
    1 - Yanınıza birileri yanaşıp "merhaba balıkçı belgeniz var mı görebilir miyiz?" diyor mu? (aramızda belgesi olmayan biri olacak muhtemelen)
    2 - "Dostum bu yerin bende hatırası var , babam rahmetli burda balık tutarken vefat etmişti. Başka yere geçer misin benim mekan burası" diye gelip ağız yapan tipler oluyor mu? Ona göre bir kaç arkadaşı da bizden az ötede olası kavgaya müdahale edecek şekilde konumlandıracağız :)
    3 - Gece yarısı gidip sabaha kadar avlansak, verim ne olur? Köprü üzerinde ne tür yemler kullanmalı, neler yapmalıyız? Oltayı ne kadar salalım, kurşunu dibe oturtalım mı? Kaçlık kurşun, kaçlık iğne, kaçlık misina kullanalım? Yemi nasıl yapalım?

7. rko

rko mustafa

Atakan merhaba
    1 - Gece yarısı 12 -1 gibi yanınıza belge sormak için kimseler gelmez ( Gelirselerde arkadaş bizi izlemeye geldi dersin :)
    2 - Kardeşim çok önyargılı olarak gidiyorsun kimse kimseyi olduğu yerden kovamaz
    3- Köprülerde ki son durum yem ile iri istavrit alınabiliyor yem olarak karides , kurt , hamsi , istavrit kullanabilirsin hatta tavuk göğsü bile olabilir :) Balığın nerede olacağını bilmek klavye başından çok zor bunu kendin deneyerek öğrenebilirsin dipten başla taraya taraya balığı bul derim ben :)

8. Mezre

Mezre mustafa

Favori Kamış:
    shimano vengeance AX 420
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Akya Eskifoça
    Adaşım sorularının cevabını vermiş.. Bende aynen katılıyorum.
    Yalnız cumartesi gece yarısı o saatlerde köprüde yer bulman (tek kişilik bile) çok zor.

9. akya1986

akya1986 ALİ

Bende aynen katılıyorum. Köprüde 1 kişi bile yer bulmak çok zor. Yıllardır köprüde takılırım şimdiye kadar ( Eylül - Şubat arası ) köprüde 2 kişi yan yana olta atamadım desem yeridir.

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Dün akşam gezmek amaçlı Galata köprüsündeydik.Saat 17:00 civarları çok kalabalıktı ancak balıkta vardı. Boylar gayet iyi ve bazen 2 li geliyordu.saat biraz ilerleyince balık devam ediyordu ama boylar küçülmüştü.saat 22:30 gibi ayrıldığımızda balık seyrek devam ediyordu.
    Herkese rastgele...

11. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bilgi için teşekkürler,

Acaba hangi balık vardı?

12. barikat

barikat Mustafa

c.tesi gecesi saat 2 gibi galata köprüsünün boğaza bakan otopark tarafındaki ayagından istavrit alınıyordu, boylar gayet güzeldi. dişli çok nadir vardı,
    hekese rastgele

13. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Galatada Cumartesi gecesi 13 adet disliyi kandirabildim.
    Yem:hamsi
    Klasik 3lu mantarli takim
    Igneler 4 no

14. rko

rko mustafa

Haliç sosyal tesisleri önünde karşılaştığım manzara , attığı 9 - 10 cm sahteden daha ufak yaprakları kovalarına atanlar lanet olsun size

15. TuruncuKafa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Cumartesi akşamı saat 8 'den Pazar sabahı saat 6'ya kadar 4 kişi Galata Köprüsü üzerindeydik.

Köprünün boğaza bakan tarafında köprünün tam ortasında (mecburiyetten , aşırı bir kalabalık mevcuttu."Nasıl olsa gecenin ilerleyen saatlerinde kalabalık azalır sağa doğru ufak ufak kayarız" düşüncesi vardı bizde. En son 4 'te köprü üzerinde volta attığımda kalabalıkta en ufak bir azalma olmadığını gördüm.) iki defa alttan geçen vapurların takımlarımızı kopartmasına rağmen (doğal olarak tepki vermedik, haklılardı nihayetinde :D ) sıcak çay ve hafiften titreten soğuk ile ehhhhh işteeeee diyebileceğimiz verimlilikte bir av oldu.

Gece boyunca fileto istavrit, karides, fileto hamsi ve kurt denedik. En çok verimi dipten 5 kulaç yukarda, hamsi filetosuyla aldık. Önceden köprüde hamsinin iş yaptığını duymuştum. Arkadaşı cumartesi gün içinde hamsi alması konusunda uyarmıştım fakat almamıştı. Mecburen ordan temin ettik. Hamsiden sonra en verimli yemimiz karidesti.

3.60 'lık oltalarımızda 35'lik misina, 100 gr kurşun vardı. Getirdiğimiz takımları değil, köprünün üzerinde seyyarların sattığı takımları kullandık.

4 kişi toplamda 46 dişli ve sayamadığımız kadar çok iri istavrit aldık. Özellikle istavrit; oltayı attıktan 1-2 dakika sonra vuruş yapıyordu.

Kurt ile izmarit - eşkina denemelerimiz tırtlıkla sonuçlandı.

Kefale bilerek olta atmadık (kefal avıyla ilgili kötü bir anım mevcut bu balığı o yüzden hiç sevemedim :D :D )

Bizimle muhabbet etmeye çalışırken kafasındaki deli gibi parlak yanan feneri kapatmayıp gözlerimizi kör eden , 2 defa dağı taşı izlerken farketmediği oltasına gelen balığı çekip kendisine verdiğimiz, deri ceketli 1.50 boylarındaki arkadaş buralardaysa kendisine selam ederim. :)

Gittiğimiz yerlerden nispeten daha verimli bir yer bu Galata Köprüsü... Evvelinde gittiğimiz bir kaç meradaki başarısız denemelerimizden sonra galata köprüsü fikri arkadaşlar arasında çıktığında "keyif mi alacağız, balık mı tutacağız" gibisinden taraflaşmıştık hatta ufak çaplı bir tartışma çıktı :D . Benim için Galata köprüsünde balık tutmanın, bilgisayarda oyun oynarken geçemediğin bir bölümde hile yazmaktan farkı yok. Elin boş dönmen çok düşük bir ihtimal. Derdin balık tutmaksa evet çok güzel bir yer.. Fakat hamsiden küçük dişlileri kovaya dolduranları, kavga dövüş dolananları, bira içip yola şişeyi patlatıp gidenleri, ulu orta işeyenleri, köprü üstünde ateş yakanları, ayı gibi gürültülü müzik dinleyenleri görünce benim böyle yerlerde yaşama,balık tutma hevesim sıfırlanıyor. Kalabalıktan, insanlardan uzak, üç-beş kişilik küçük grupların birbirine saygıyla memnuniyetle yardım ettiği, sıfır çektiğimiz veya kovanın çeyreğini doldurmayan avlarımızdan bile manevi olarak daha memnun ayrıldım.

Özet : Balık var huzur yok

16. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    güzel bir av olmuş anlaşılan fakat galata köprüsündeki o manzaradan dolayı genelde şikayet var bende memnunu değilim hiç haz almadığım bir yer. malesef o derece insanlar, saygısızlar ,içkiciler, kim ararsan orda o yüzden biraz soğuk bakıyorum oraya bende lanet ediyorum defneleri yaprakları kovasına koyanları kınıyorum uyalım uymayanları uyaralım arkadaşlar

17. hasan ışık

hasan ışık hasan

En İyi Avı:
    bütün avlarım
    peki bu gırgırcılara ne demeli tonlarca yapraklara yazık günah esas bunları kınamamız gerekir ama hiçbişey yapamıyoruz maalesef..

18. excalibur09

excalibur09 DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lüfer
    gece wc olmadığı için adamlar hiç çekınmeden sağa sola tuvaletini yapıyor çok pis bir mera .

19. TuruncuKafa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Dostum gece köprünün karaköy tarafının altındaki geçitte açık olan wc var. Millet bence oraya yürümeye, yürüse de para vermeye üşendiğinden ortalığa çöğdürüyor :D Şahsen sabah 5:30 da da gittim o tuvalete adam uyuyordu ama tuvalet açıktı. Parayı masaya bırakıp çıktım :D :D

20. akya1986

akya1986 ALİ

Merhaba Köprülerle ilgili son durum hakkında bilgisi olan varmı? En son aldığım bilgilere göre sadece yemli istavrit çıkıyormuş. Güncel bilgisi olan varmıdır?