offffff offffff nerde kaldılar bu çinekoplar ayın 1 .inde akşam 17 den cumartesi sabah 8 .e kadar sabahladık unkapanı köorüsünde ama hayatımda bu kadar kötü bi av günü yaşamadım 1adet bile alamadık 4 tane istavrit geldi COK KÖTÜ BU SENE BÖYLE GEÇECEĞE BENZİYOR havalaradan olmalı diye düşünüyorum gerçek kış olmadı ondandır çinekoplarda marmaradan geçişini yaptı gitti başka yere suyun sıcak olmasından dolayı balık gitti artık dönüşünü beklemekten başka çare yok diye düşünüyorum. yani aklıma bu senaryo geliyor sabırla beklemektenbaşka çare yok 2 aydır tek kayde değer balık kurban bayramının 1. günü yapmış balıkda işi biliyor hayatta gidemeyeceğim bir gün herkese bol avlar işallah gelirler umuduyla bol avlar
unkapanında zoka ile hemen hemen hiç bişey alınmıyor. alanların bir çoğu üç lü takımla alıyor. son 10 gündeki gözlemlerim, geçen senelerde unkapanından genellikle istavrit ile alınırdı. cumartesi 4 yan tarafımdaki bir arkadaş taze hamsi ile yaklaşık 15 tane aldı. büyük çoğunluğu sarıkanattı. taze hamsi ve üç lü takımla aldı. hep istavrit ile aldığım için yine istavrit alıp gittim. malzemecilerdeki hamsiler çok bayattı 3-5tane aldım ama vuruş olmadı. bayat olduğu için iğnede dağıldılar. hamsi booluğunda istavrite saldırmıyor diye düşünüyorum. birde balık nedense hava kararmadan vurmaya başlıyor hava kararınca kesiliyor. 1 direk yan tarafta birisi yine hamsi ve üçlü takımla 1 lüfer ve 1 sarıkanat aldı. saat 14 gibi. yine önceki senelerde fırdöndü su üstünden yaklaşık 24 ile 28 tur arasından çıkardı balık şimdi bayağı bir derinden çıkıyor. alan arkadaşı takip ettim 34 turdan alıyordu. aşırı kefal var hamsi ile gidecek arkadaşlar bayabir hamsi almasını tavsiye ederim. hamsı istavrit gibi sıkı olmadığından kefaller rahat bırakmıyor. oltayı yukarı çektiğinde iğneler boş geliyor.
evet dediklerin doğru cakall şu çinekopun bile huyunu suyunu değiştirdiler neye alışırsa ona geliyor Eminönü galataya gittim c.tesi sabah erkenden gündüz 3-5 arası istavrit yaptı çapari le akşam ezanından sonra çinekop başlıyo ama ufak ya bu sene ne oldu bu çinekoplara
yanlış hatırlamıyorsam aynı olay(balıkların küçüklüğü) 3-4 sene öncede olmuştu. tekneler yaprakları katletmişti 2 sene balık olmamıştı. inşallah aynısı tekrar olmaz. balık tezgahlarında yapraklar satılmaya başladı.
2 -3 sene sonra lüfer familyasını ancak Google amcadan göreceğiz aç gözlü gırgırlar yaprakları acımadan ağlara alıyor tüm pazarlarda da açık açık satılıyor lanet olsun böyle düzene emeği geçen herkezin allah binbir belasını belasını versin... kendi ekmekleriyle oynadıklarının farkında değil beyinsiz yaratıklar
bu gün 2 köprüyü de gezdim.. un kapanı galataya bakan taraf kaldırmını söküyorlar av yapmak o tozun içinde imkansız gibi. diğer tarafa geçmiş millet ama balık yok. galatada yemli tek tük istavrit ve izmarit alanı gördüm. tatmin edicek bir balık yok ama.
Halic tam disli zamaninda mantara bagladi,normalde kasim ayi cok bereketli olurdu ama bu sene koprulerde yaprak kimildamiyor. Nereye gitti bu disliler
Haklisiniz bende anlamis degilim kasim ayinda gecen sene av veren avlaklardan hic haber yok varda aslinda hic ic acici degiller , yalnis avlanma bu senede olta balikcilarini uzecek gibi.
Sagolasın Özkan'ım , bir ameliyat daha oldum evde dinleniyorum tam olarak sağlığıma kavuştum diyemem ama öncesinden çok daha iyiyim ALLAHA şükür,tedaviler devam ediyor bekleme sürecindeyim şu an.
Perşembe akşamı Galata Köprüsünden geçerken, hamsi yemli çapari ile alınan istavritleri gördüm. Bir kaçı ile konuşuyum dedim, meğerki onlar istavrit değil çinekopmuşş!! Peki yaprak ne o zaman ??
yakın zamanda sadece internetten resmini görebileceğimiz balık familyalarına katılacak bir cins olacak