Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. legendario

legendario Lütfü Özbay

Favori Kamış:
    Albastar Bosphorus 2308 4.20 200-300G
    Favori Makine:
    Penn Fierce FRC6000
    En İyi Avı:
    koca bir ağaç kütüğü
    bizde saat 16:00 dan 20:00 ye kadar oradaydık hiçbirşey yoktu desem yeridir.

2. robinson987

robinson987 bekir

offffff offffff nerde kaldılar bu çinekoplar ayın 1 .inde akşam 17 den cumartesi sabah 8 .e kadar sabahladık unkapanı köorüsünde ama hayatımda bu kadar kötü bi av günü yaşamadım 1adet bile alamadık 4 tane istavrit geldi
    COK KÖTÜ BU SENE BÖYLE GEÇECEĞE BENZİYOR
    havalaradan olmalı diye düşünüyorum
    gerçek kış olmadı ondandır çinekoplarda marmaradan geçişini yaptı gitti başka yere suyun sıcak olmasından dolayı balık gitti artık dönüşünü beklemekten başka çare yok diye düşünüyorum.
    yani aklıma bu senaryo geliyor
    sabırla beklemektenbaşka çare yok 2 aydır tek kayde değer balık
    kurban bayramının 1. günü yapmış balıkda işi biliyor hayatta gidemeyeceğim bir gün
    herkese bol avlar işallah gelirler umuduyla bol avlar

3. cakall

cakall Burhan Sait

unkapanında zoka ile hemen hemen hiç bişey alınmıyor. alanların bir çoğu üç lü takımla alıyor.
    son 10 gündeki gözlemlerim,
    geçen senelerde unkapanından genellikle istavrit ile alınırdı. cumartesi 4 yan tarafımdaki bir arkadaş taze hamsi ile yaklaşık 15 tane aldı. büyük çoğunluğu sarıkanattı. taze hamsi ve üç lü takımla aldı. hep istavrit ile aldığım için yine istavrit alıp gittim. malzemecilerdeki hamsiler çok bayattı 3-5tane aldım ama vuruş olmadı. bayat olduğu için iğnede dağıldılar. hamsi booluğunda istavrite saldırmıyor diye düşünüyorum. birde balık nedense hava kararmadan vurmaya başlıyor hava kararınca kesiliyor. 1 direk yan tarafta birisi yine hamsi ve üçlü takımla 1 lüfer ve 1 sarıkanat aldı. saat 14 gibi. yine önceki senelerde fırdöndü su üstünden yaklaşık 24 ile 28 tur arasından çıkardı balık şimdi bayağı bir derinden çıkıyor. alan arkadaşı takip ettim 34 turdan alıyordu. aşırı kefal var hamsi ile gidecek arkadaşlar bayabir hamsi almasını tavsiye ederim. hamsı istavrit gibi sıkı olmadığından kefaller rahat bırakmıyor. oltayı yukarı çektiğinde iğneler boş geliyor.

4. robinson987

robinson987 bekir

evet dediklerin doğru cakall şu çinekopun bile huyunu suyunu değiştirdiler neye alışırsa ona geliyor
    Eminönü galataya gittim c.tesi sabah erkenden gündüz 3-5 arası istavrit yaptı çapari le
    akşam ezanından sonra çinekop başlıyo ama ufak ya bu sene ne oldu bu çinekoplara

5. cakall

cakall Burhan Sait

yanlış hatırlamıyorsam aynı olay(balıkların küçüklüğü) 3-4 sene öncede olmuştu. tekneler yaprakları katletmişti 2 sene balık olmamıştı. inşallah aynısı tekrar olmaz. balık tezgahlarında yapraklar satılmaya başladı.

6. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    2 -3 sene sonra lüfer familyasını ancak Google amcadan göreceğiz aç gözlü gırgırlar yaprakları acımadan ağlara alıyor tüm pazarlarda da açık açık satılıyor lanet olsun böyle düzene emeği geçen herkezin allah binbir belasını belasını versin... kendi ekmekleriyle oynadıklarının farkında değil beyinsiz yaratıklar

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bu gün 2 köprüyü de gezdim..

un kapanı galataya bakan taraf kaldırmını söküyorlar av yapmak o tozun içinde imkansız gibi. diğer tarafa geçmiş millet ama balık yok.

galatada yemli tek tük istavrit ve izmarit alanı gördüm. tatmin edicek bir balık yok ama.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Halic tam disli zamaninda mantara bagladi,normalde kasim ayi cok bereketli olurdu ama bu sene koprulerde yaprak kimildamiyor.

Nereye gitti bu disliler :eek: :eek:

9. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Haklisiniz bende anlamis degilim kasim ayinda gecen sene av veren avlaklardan hic haber yok varda aslinda hic ic acici degiller , yalnis avlanma bu senede olta balikcilarini uzecek gibi.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Uğur selamlar forumlara yine dönmüşssün umarım sağlığına kavuşmuşsundur.

11. uurproject

uurproject Uğur

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Sagolasın Özkan'ım , bir ameliyat daha oldum evde dinleniyorum tam olarak sağlığıma kavuştum diyemem ama öncesinden çok daha iyiyim ALLAHA şükür,tedaviler devam ediyor bekleme sürecindeyim şu an.

12. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    aslında sadece yaprak kımıldıyor :eek:

13. ozkan79

ozkan79 özkan

Cok gecmis olaun ugur ALLAHİM acil sifalar versin,saglicakla kal.

14. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Perşembe akşamı Galata Köprüsünden geçerken, hamsi yemli çapari ile alınan istavritleri gördüm. Bir kaçı ile konuşuyum dedim, meğerki onlar istavrit değil çinekopmuşş!!

Peki yaprak ne o zaman ??

15. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    yakın zamanda sadece internetten resmini görebileceğimiz balık familyalarına katılacak bir cins olacak

16. Mehmet G

Mehmet G Mehmet

kopru ne durumda bilgisi olan var mi

17. Mezre

Mezre mustafa

Favori Kamış:
    shimano vengeance AX 420
    Favori Makine:
    DAM
    En İyi Avı:
    Akya Eskifoça
    Köprüde lepistes avcıları var..

18. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Pazar aksami yanimdaki arkadas hamsi ile kiloluk bir levrek cekti.kismet diye buna denir.

19. zayta

zayta selman

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf 420cm,OKUMA v system 2.40
    Favori Makine:
    Ryobi naxo surf makine,shimano nexave 4000 fc
    En İyi Avı:
    1 adet lüfer 670 gr,karagöz
    özkan sana özelden bir şey danıştım dönerse sevinirim:)

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi bana mesaj falan gelmedi ne zaman attin ?