Ersin dışarıda sert yollu esen bir lodos ve yağmur var. bu havalarda en güzel yer haliçin içi kayıklar orda bakıyorlar balığa ancak teyit edilen sıkı ir balık haberi bugün daha gelmedi bölgeden.öğlene doğru durum anlaşılır zannederim.
Temennimiz güzel haberler inşallah. Geçen cuma çok kaçırdık çok vuruş aldık unkapanında, bir türlü yediremedik gitti.
Evet vurus var icraat yok.Cunku istavritte var halicte.Disliye atilan takimla ara sira istavrit takiliyo.Buda demektirki disliler bizim yeme itibar etmiyor.o vuruslarin yuzde doksani istavrit vuruslaridir.
bu gece haliçe gitmeyi düşünüyorum ancak yoğunluk ne durumda galata köprüsünde geçen varsa bugün olda bilgi verebilirmi ?
bişey daha sorcam çelik telli lüfer takımının çelik boyu 30 cm civarı olduğu için ekstra beden takmak gerekiyormu?
şimdi galatadan geldim. pek kalabalık sayılmaz. soğuk hava baya etkili sıkı giyinin derim. öğleden sonra biraz istavrit yakaladım.1-1,5 kilo kadar. hava kararınca 3 lü sıralı takımla çinekop denedim. 1 ufak 1 normal balık gelince ben tutmaya değmez deyip toparlanıp eve geldim. bence haliçteki çinekoplar henüz tam büyümemiş.
Dün akşam iş çıkışı saat 19:00 - 22:30 arası unkapanı köprüsündeydim bir adet 210 mm sarıkanat yakaladım bu sezon 2.balığa çıkışım ilkinde de 1 adet istavrit yakalamıştım :laughing: bu da ilk sarıkanatım hepinize rasgelsin...
Güzelmiş, tebrikler.. ben dün akşam galatada saat akşam 9'a kadar tek bir dişli alamadım, dişliyi geçtim vuruş bile alamadım idk
tebrikler, bende yaklaşık 15 gündür haftasonları akşam denemeler yapıyorum. İki hafta önce 3 adet tuttum 5 tane kaçırdım, bu geçtiğimiz hafta ise vuruş bile alamadım. Balık bence ay ortasından sonra yerleşir unkapanı bölgesine.
balattakilerin alayı bebek diyebileceğimiz 20 cm alttında ki balıkları alıyorlar yazıktır günahtır , tahminimce boğazdan iri balık lüfer ve kofana geçişi var bunlardan kaçan yavru dişliler haliçe girmişler
Abi ne güzel seneryo yazıyorsunuz haliç te şu an kefal ve kraça dışında başka bişi yok adedini sayamadığınız tekneler akşamdan kalma alemci gençler yemle istavrit tutuyorlar