Herkese selam Fırsatını bulabilirsem yarın akşam unkapanı köprüsünden yada tesislerin ordan yemli zoka ile deneme yapmak istiyorum sevgili dostlar,yorum alabilirmiyim bu konuda ? Sağlıcakla kalın
İlgi ve alakan için teşekkür ederim sevgili kardeşliğim lakin gitmedim başta yeğenimi yolladım motorla keşif amaçlı '' Dayı bi cacık yok boşa gideriz dedi'' vazgeçtik :thumb: Sevgi ve sağlıcakla kal
geceleri çapari ile güzel balık alınıyor.bu hafta hiç rapor yazamadım.ama geçen hafta 3 gece sabahladım ve güzel balık vardı.3 kilodan aşağı hiç düşmedim.boylarda gayet iyiydi hiç kraça yoktu.gece tavsiyem yeşil floş yerine turuncu veya kırmızı tervih edin daha verimli oluyor.herkese iyi günler
galata köprüsünde izmaritten başka bir balık yok ( bugün sabah saat 06,00-10,00 arası 11 tane alabildim) istavrit yok, mezgit çok nadir, izmarit içinde 11-12 numara siyah veya beyaz iğne 4 lü hazır takım ( çok iğneli olmasın yem takması, her balık vurduğunda yemlerin dökülmesi zaman kaybı) yem olarak midyeden başka bir şey takmayın balık gelmiyor. dipten 4-6 tur yukarıda galata köprüsü halice bakan taraf tercih edilmeli, (yer bulmak istiyorsanız erken gitmelisiniz) hepimize rast gele
Boğazdan tek tük alındığına şahit oldum ve bizzat kendimde 13 parça palamut aldım ama köprü şu zamanda palamut yaparmı orası muamma.. Bence daha 1 ay var köprünün palamut yapmasına... Bu sabah ordan geçtim bi cacık yoktu sadece sabah suyunda alınan beş on istavrit vardı kovalarda o kadar.. Sağlıcakla kalın
Butun hamsi ile palamut yakalandigina sahit oldum birkere galata koprusunde cok eskiden.. yanlis hatirlamiyorsam 2004 yili idi (agustos ayi) ay'dan eminim. Oyle bir palamut cikiyorduki baliklar hep kilo ustu idi yaklasik 1 hafta kadar bu bereket devam etmisti adim gibi hatirliyorum Sonraki yillarda hep agustos ayini takip etmisimdir, agustos ortasinda galatada capari yapilir (bogaza bakan kisim eminonu tarafi) 3-5-10 kismetde ne var ise kovaya gonderilirdi. 2006 yilindada bir palamut bollugu olmustu o zamanlarda ozkan79 da limit falan hak getire tabi, Egriye egri dogruya dogru. Bayramdan onceki pazar gunu yapan palamutun bir bolumu halice akmis ve orada av veriyor olmasi lazimdi,lakin kimseden ses cikmadi Palamut bogazda kesik attiginda oralari kolacan etmek lazimdi ama malum ramazan dolayisi ile off konumundaydim, Simdilerdede bogazdan palamut aksinda goreyim reeling
Dediğin gibi bayramdan önceki pazar günü palamut resmen beslenerek aktı tarabyadan ben iki saatte 13 adet aldım ve hala takipteyim halen tarabyada tek tük yapıyor ama işin enteresan kısmı şu,hamsi,çaça, ve istavrit kendini resmen kıyıya vurup kazıklı yolun dibinde oynak yaptığı halde üst ve orta su başta olmak üzere denizi karış karış taradığımız halde palamuta denk gelemedik Bence kuvvetli poyrazların bu hususta oldukça büyük etkisi var. Havanın mülayim olmasını beklemek lazım derim.. Sevgi ve saygı dileklerimle
Abi, palamut poyrazla birlikde boğazdan çok hızlı bir şekilde akıyor, sizin palamut avladığınız günün akşam suyu bende boğazın yukarı kesimlerine gittim ama olta dahi açmadım poyrazdan.. resmen fırtına var idi, siz balığı boğarken daha poyraz başlamamıştı ben geldim poyraz fırtınası başladı
Simdi galatadan gectim. Turincu yesil karisik capari ile palamit aliyorlardi. Karakoy tarafindan. Gozum gonlum acildi resmen . Is yerinden resim yukyemiyorum sistem izin vermiyor.
Selamünaleyküüüüm Erken geldiler oldukça erken hemde.... Ne diyelim hayırlısı Allahtan.. Sağlıcakla kal
ahh o pazardan beridir palamut peşindeyim kollarım ağrıdı olta savurmaktan tek tük çıkanlar oluyor sadece daha balık filan yok