Bu foruma kimseler bişey yazmamış rapor mahiyetinde Arkadaşlar bugün öğleden sonra karaköye indim birkaç malzeme bakmak için ve dönüştede saat 15:00 gibi köprünün haliç tarafından yayan geçtim,herkes harıl harıl çapari yapıp istavrit alıyordu. Arkadaşlardan fikret abiyle biraz lafladık ayak üstü dün daha güzelmiş balık boylarıda iyi idi. İlgilenen arkadaşların bilgisi olsun.. Sağlıcakla kalın
yarın akşamdan galataya geçmeyi düşünüyorum galatada nedir durum acaba rapor verebilecek olan var mı ve geceden iş yapacak bir takm onerisi olan var mı ?
Bu sabah 06:30 da galata köprüsüne vardım ince beden yeşil organze çaparimle saat 09:00 balık kesince 2 kilo kadar istavritle avımı sonlandırdım istavritlerin boyları gayet iyidi orta ve büyük boydadılar kraça yoktu
Merhabalar.. Bu günkü Unkapanı raporumuz.. hepinize rastgele.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=54828
Sabah 6 dan 9 a kadar 3 kiloyu geçik sardalya istavrit karışık çektim sardalyaların tadı süperdi.. Ben toplanırken hala balık yapıyordu bana yettiği için toplandım..
Selam arkadaşlar galatada gece balik durumu nedir istavrit izmarit varmi bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
abi merhaba ben canım sıkıldıkça,ataşehirde otursamda kalkar giderim köprüye ne var ne yok diye. çayımı içer geri gelirim.dün akşamda ordaydım saat 20:45 22:50 arası oradaydım.kovalar doluydu. boylar çok fena değildi.izmarit görmedim hiç.iri boylarda sardalya alınmıştı akşam üstü.bende bu gece gideceğim.saat 20:15 galatada olacağım. yemli avlanacağım. sabaha kadar ordayım katılmak isteyen olursa iletişime geçebilir.
bu sabah saat 06.30 gibi Unkapanı köprüsüne gittim, saat 08.30 gibi ayrıldım pek tadı yoktu 10 adet iri sardalya 5 adet istavrit ile avı sonlandırdım, işe gideceğimden fazla kalamadım balıklarıda yanımdaki amcaya verdim...köprülerde fazla balık tutmadım ama takımlar inanılmaz dolanıyor 2 saatte 4 takım değiştirmek zorunda kaldım hep boğazda avlanan biri olarak fazla dolanmıyor köprüde çok dolanıyor yanlış bir şeyler mi yaptım acaba anlamadım
Bu aralar sardalya haliçte geziyor.. sardalyayı köprüden bolca yakalayabilmek için takımı normal bi şekilde takımı aşağıya salmak yerine mesela 25-30 gr kurşunla kıyıdan atar gibi ileriye doğru atıp makineyi kapatarak takımı suda süzülmeye bırakmak daha verimli bi yöntem.. balık vurduğunda boşluk vermeden sarıldığında fazla takım heba etmeden daha bereketli av yapılabilir..
Berkan abi haklısın yalnız bi kaç gündür akşamları köprüde surf atış yapıyorlar yanlış anlaşılıyorsun
Bu yeni bişey diil ki, geçen sene ekim kasım gibi sarıkanata da aynı şekilde atış yapıyorlardı.. tek fark orada çapari değil, 5-10 grlık minik zoka atıyolardı.. Tabi surf atış da değil, o kadarı da abartı
Emre kardeşim bilgilerin için çok sağol. Batuhan gorusemedik uzun zaman oldu ozlettin kendini geçen sene olduğu gibi pek gelemiyorum gerçi evlendikten sonra sıkıntı oluyo ama fırsatını buldugumda sabahliyoruz haberin olsun hatunu annesine gondereyim de
Eylül ayından sonrada tarabyada dişliye yatiririz artik ah o disliler yokmu o disliler çok ozlettiler kendilerini ekim ayını halatla çekiyorum
Selam millet Bugün mesai dönüşü başta daha evelden aldığım savant kamışımı değiştirme maksadıyla eve ugradıktan sonra evde fikrimi değiştirip haliç kıyısına gitmek için evden ayrılıp önce unkapanı köprüsünü kolaçan ettim o sırada yakında oturan yeğenimde bana iştirak etti ve köprüde tek tük sardalye ile az miktarda kraça görünce,mavi marmara gemisinin bağlı bulunduğu tersanenin tam karşısındaki her zamanki yerime dönüp orta atışlarla 8 - 8 ve 12 - 10 mm ince takım ile yaklaşık 1,5 - 2 kg kadar çinekop büyüklüğündeki sardalyeleri alıkoymayı becerebildim lakin balık geçen haftaya nazaran dahada azalmış sanırım haftaya bu kadarda olmaz. Telefonumun sarjzı olmadığından resimleme imkanım olmadı balıkların tümünü balık manyağı yeğenime verdim Büyük ihtimalle şu sırada afiytle götürüyordur Sağlıcakla ve sevgiyle kalın
evet abi,uzun zaman oldu baya bi haklısın sıkıntı olur,bir ara yapalım hahaha güzel günlerdi gerçekten de,bende halatla çekiyorum ))
Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar. Hem Ramazan'ı hem günü geçirmek için balığa gitmek istiyorum. Hangi köprüde ne çıkıyor raporlarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla