Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. empatik

empatik harun

Pazar aksamı 9-12 arası unkapanindaydim.2 cinekop alabildim.balik cok Nazlı.fakat boylar limit dahilinde.reeling

2. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    lüfer,palamut,kırlangıç,azman istavritler
    palamut haberine bende inanmadım ama bu balık işininde günü gününe tutmuyor bazen bir gün önce 0 olan balık ertesi günü kıyamet gibi olabiliyor.birde köprü konusuna gelirsek 30 tane palamut alacağımı bilsem yine gitmem bir türlü sevemedim köprü işini ama tabi herkesin zevki farklı bazısı da kıyıyı sevmez.yani benim işim kıyıdır.ve genelde haliçte avlanırım.yani köprüde çıkıyorsa bile kıyıya bir faydası olmuyor kendimce tecrübelerimden bunu çıkarttım.

Gelelim konuya :D Kıyıdan geçen perşembeye kadar iyi av verdi Ama sonrasını bilemiyorum. hafta sonu balık yapacaktır diye düşünüyorum.inşallah bir şeyler olur da raporlarız.:D

3. cakall

cakall Burhan Sait

bende yıllardır unkapanı köprüsüne giderim. dediklerinin bir çoğuna katılıyorum 22 eylülden buyana en az 10 kere akşamları 17 ile 21.30 arası unkapanı köprüsünün değişik yerlerinde balığa gittim. bu zaman zarfında 14-15 tane çinekop tuttum. köprünün her akşam değişik kısmı balık yapıyor genellikle tam ortası motorların geçiş yeri yapıyor ama oradada 24 saat nöbet tutuyorlar. sadece arefe günü 4 adet aldım diğer günler 1-2 bazen hiç. balık çok nazlı yeme saldırmıyor. daha en az 10 günü var. galatayı bilmiyorum ama unkapanındaki birçok malzemecileri tanırım öyle başka yerden balık alıp kovaya attıklarını sanmıyorum ama kovada çok balık varsa ya 3-4 kişi tutmuştur yada 3 gündür orada dır.

syg,

4. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Çinolar geliyor çaparileri hazır edin.

5. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    İnşallah gözümüz yollarda kaldı

6. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    Yemlik istavrit hala baslamadimi.giderken yoksa yine bayata mi kalacağiz.

7. robinson987

robinson987 bekir

KARADENİZE GİDEN YOKMU
    AĞAÇLI. KARABURUN.KİİLYOS .RUMELİ HİSARI

8. shako0982

shako0982 halbudur

dün akşam güzel çinekop yaptı galata

9. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    peki bu hafta balatta deneme yapan varmıydı acaba . dişli durumu nasıl.

10. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    yalan söyleyecek halimiz yok. yerde saklamıyorum ben. nerdeyse bayramdan bugüne kadar herakşam köprüden geçer veya haber alırım.
    sizler akşam saat 21-22 ye kadar kalıyorsunuz sanırım ama balık zaten o saatten sonra başlıyor. gidin görün.bazen atcek gibi oluyor bazende 10 dk bir oluyor ama balık illa alınıyor.

11. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    İki gün önce haliçte kıyıdan saat akşam 19:00-21:00 arası yemli denemelerim de sonuç sıfır tek vuruş bile alamadim.Artık yarın sabaha kaldık ama gelen haberlere göre seyrek de olsa balık varmış.inşallah yarın birseyler olur.

12. robinson987

robinson987 bekir

ÇİNEKOPLAR HALİCE GİRMİŞTİR

13. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    balık içerde mi hala yoksa 1 gün yapıp çıktı mı yazarsanız sevınırım

14. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Biraz önce balattaydım, bir şey vurmayacağını bildiğim halde kurşunlu rapala sistemiyle at-çek yaptım bir iki saat. İki vuruş aldım ancak rapalayı yediremedim vurduğu gibi kaçtı. Yemli atan bir abiyle sohbet etme imkanı buldum, dün güzel balık yapmış ancak bugünkü kısmet 5-6 parçayla sınırlı kalmış. Oltayı topladım ve yemli atanların gruplandığı yerde yarım saat civarı oturdum, 2 kişiye vurdu ancak balık o kadar nazlı ki kamış ucuna çok çok dikkatli bakmak lazım, zaten vuruş alanlar da balığı alamadılar. Konuştuğum abinin tavsiyesi ise Haliç Sosyal Tesisleri önünden Unkapanı Köprüsü'ne kadar olan boşluklarda sabah gün doğumundan saat 9 civarına kadar kaşık yüzdürmem yönündeydi. Büyük ihtimal boş dönülmüyormuş. Surf avından spin tarzı avlanmaya geçecektim, balığın yavaş yavaş içeri girmesiyle bunu bir süreliğine erteledim. Yani özetlemek gerekirse gümüşler kıyı yollu dolaşıyor, kefal pek göremedim, lüfer ailesinin ise bir günü bir gününü tutmuyor. Ancak bu akşam rapalama vuran balık oldukça sert vurdu, çinekop olmadığı kanısına kapıldım nedense..

15. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    Dün saat 6 da kalktım ve evden 6.40 civari ciktim.7 de balattayim. Deniz full tekne dedim bugun balik yapicak belli.yemleri onceden hazirlamistim neyseki 7.10 takim suda ve ilk vuruş ilk balik saat 7.30 a kadar 5 balik sonra balık bir 10 dk vurmadi.tam kesiyor mu falan diyecektimki pat oyle bir balik yaptiki takim suya dusuyor 10 saniye sonra tak gercekten bir saat harikaydi. Sonra da tektuk yapti.ve saat 10 avı sonlandirdim.toplamda 30 parca balik ve 15 adet suya iade yaprak ortlma 17 cm . Sarikanatlar ise en ufak 21 cm idi.resim atamadim.
    Rastgele

16. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu sabah da Haliç güzel balık yaptı diyebilirim. Boylar gayet iyi limit altı balık çıkmıyor gibi, sarıkanat alanlar da oldu. Gözlemlemeye gidiyorum şimdilik malesef, balık tutmaya uygun şartları yakalayamıyorum çok sık.(zaman, mekan vb.) Erken saatlerde gelen balıkçıların daha çok balık aldığı malum, bir çoğu takım taklavatı toplayıp nasibini alıp dönüş yoluna geçtiler. Saat 8.30 civarı 20 kadar tekne de haliç içlerinde kümelenip balık alıyorlardı. 9 civarı da dağıldılar. Suyun yüzeyi pis ancak ben halici daha önce bu kadar berrak görmemiştim. Kıyıdan bakıldığında 10-15 metrelerin dibindeki kaya balıkları bile görünüyor. Kaşık-rapala atanların yanında bulundum bir süre, Haliç Sosyal Tesisleri önünden atıyorlardı ancak 20 dakikalık sürede alabilene rastlamadım. Tam tersine yemli yapılan avda alınan balık sayısı bariz bir şekilde açık ara önde diğerlerine göre. Gidecekseniz sabah saatlerinde gitmenizi tavsiye ederim, balık çok açıkta değil, 30-35 metre atanlar da alıyor balık.

17. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    Ben haliçi daha önceki berrak hallerini de bilirim .ama sanıyorumki halicin bulanik olma sebebi alibeyköy baraji suanda da su seviyesi dusuk diye kapakları acmiyorlar o yuzden berrak suan.

18. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sanıyorum ki öyle oluyor, şiddetli veya sürekli yağmurlarda baraj kapaklarının açılıp halicin çamur deryasına döndüğünü de biliyoruz. Peki benim merak ettiğim, diyelim ki şu sıralar dişli haliç içerisindeyken şiddetli yağmur yağdı ve baraj kapakları açıldı. Haliyle haliç bulandı, dipteki tortul çamurlar suya karıştı. Bu durum içerideki balığı olumlu veya olumsuz yönde etkiler mi? Bulanık suda misina daha az görünecek haliyle ancak balık yok olduysa bunun ne faydası var:rolleyes:

19. bluefısh10

bluefısh10 yasar

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    Ben yaklaşık 10 yildir haliçte avlanirim .bu disliyi en fazla yakaladigim gunlerde genelde su bulanık ve çamurdu balık ac kalinca her seye vuruyor neler girduk halicte neler palamut ve luferden kıyiya sıkısmis milyonlarca istavrit ama su balanık kıyıdan 5 -6 metre ileri sal capariyi cek 8 li ama ama tabi sarisin varken bakarmiyiz istavrite yemlik baligi tutup boyunu calisirdik . Simdide o gunler yakindir.1 ayı var. Birde haliç sürekli yemli av verir ama bazi istisnalar disinda mesalabundan iki hafta once yemliye hic dokunmaz iken kaşik ile sarikanat aliniyordu ama suan balik yemliye dondu.

20. Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İstavrit dün bayağı kıyılamıştı, kiloluk kefaller de kıyı yollu yem arıyordu. Bir dahaki gidişimde dediğiniz gibi yemlik istavrit yakalayıp dişliye yem yapmayı düşünüyorum, malum taze kanlı et :thumb: