galata köprüsü çarşamba ve perşembe günü güzel balık yaptı dün akşam saat 7 gibi başladım saat 11 e kadar 13 parça aldım yanımdaki 25 parça aldı
Köprüde 4 adet kaya kurduna 2-2,5 tl vermek istemiyorsanız ya başka bir yerden tedarik edeceksiniz,ya Samatya civarlarından kendiniz çıkaracaksınız,yada internetten boru kurdu siparişi vereceksiniz.Boru kurdu fiyatını paketinden çıkacak adet ile mukayese ettiğinizde daha uygun olduğunu göreceksiniz.5-7,5 tl arasında değişir,içinden 8-10 adet çıkabilir,4 'e bölerek kullanırsınız,hesaplı...Aksi halde kurt tedariği size köprüde külfiyetli olacaktır.
4 kurt 3 lira mi ? Tuhafmış biraz neyse ben yine dişlinin golgesinden gideceğim ama kopru suan istavrite av vermiyor galiba hamsi mi kullanayım eğer gidersem.
Birde en son geçen pazar gittim baliga haliç kiyilari pekde verimli degildi suan da furum aynimi acaba
ıyı zaman bizim mera balık yapıyodur herhalde balat yani,gecen hafta isto tek tukdü başlamış mı şimdi acaba.
Köprülerde(unkapanı-galata) hamsi kullanın.Dişliler şu an hamsi ve sardalya ya ilgi göstermektedir.Malum yağlı dönemleri.İstavrit ile istediğiniz verimi alamazsınız.Balat gündüz balık yapmaktadır.Akşam ve gece harcadığınız vakite değmez.İstavrit durumuna gelince boğazda ciddi anlamda başladı fakat haliç ve çevresine kayda değer biçimde henüz girmedi.Bilginiz olsun. Karaköyde gemilerin arasından gündüz su üstü çapari ile biraz istavrit alabilirsiniz.
Rica ederim.Ben her hafta hafta içi ve hafta sonu 1'er gün köprülere gittiğim için deneyimlerimi paylaşıyorum.Ama balık tutmanın tamamen kısmet ile ilgili olduğunu da unutmamak lazım.Gidiniz,deneyiniz. İnşaallah gönlünüzce bir av gerçekleştirirsiniz.Rastgele.Saygılar
Teşekkürler ama köprü işi yattı artık haftaya balık yaparsa kopruye,yapmazsa yine saah suyunu yokluyacağiz.
bugün sabah unkapanına gittim : sabah 06..00 dan 9.30 a kadar çapari ile güzel balık alındı ama 6-7 KİŞİ SADECE balık cok tuhaf sadece 2 direk arasında vardı diğer onlarca insan öyleceeee bakmakla yetindi 6 adet çapari değiştim yaptım ama yemedi dedimya sadece 2 direk hatta 1 direk arasında yapıyordu onlaradan hariç alan yoktu gittim çaparilerine baktım derinlik kurşun haraket aksiyonları yok allah yok ANLAMIYORUM YA ne var o direkte balık sadece oradaydı hadi ben değil herkes tutamadı 2 li 3lü çekti adamlar 9-30 da kesti taze yem denedim olmadı BALATA geçtim oradad sabah 6 da gelenler 4- 5 adet anca tutabilmişler deneme deneme boşşşşş sonra aklımda AĞAÇLI VARDI oraya da gittim denemeler boş cıktı cok üzüldüm ama kısmet olmayınca olmuyo haberler bunlar
millet nerdesiniz yahu kocaaa pazar geçti bir satır yazan cıkmamış vahh vahhh pazar günü kimse balığa gitmedimi yani hani raporlar
ben bugun gidemedim ama gidenlerden durumu oğrenirim diye düşünüyodum ama hiç ne yazan var ne anladığım kadarıyla balığa giden.
Ah direkler. Kesin o direklerin altı balık havuzu. 24 saat o direkler dolu hiç boşalmıyor. Mırmır zamanıda yine o direğin oradan çıkıyor. Sanki muska yapıp suya atmışlar.
Direkler midye bağladığı için midye ve aralarındaki kurt vs. gibi yumuşakça ile beslenen balıkları oraya çekiyordur, bu balıklar da daha büyük avcı balıkları çekiyordur.
Direkten kastım sokak aydınlatma direği tam yazmamışım ama dediğin doğrudur altında köprünün ana dubalarından birisi var. Cumartesi sabahı bıraktım oltayı onları seyrettim. palamut, sarıkanat alıp durdular. Hemen yanlarında hiç hareket yok ama orada resmen atçek yaptılar.
evet doğru ama o direkler eminönü ana babaların kulelerin ayakları olduğu yer. ben unkapanı elektirik direklerinden bahsetmiştim şimdiye kadar unkapanı tarafından eminönüne bakan kısım 3-4 direkler muhteşem balık yapıyordu. orada yer tutmak cok zordu en iyi balık yapan yerdi ama ne hikmetse cok değil 1 haftadır tam tersi eyübe bakan taraf 3-5 direk arası takımcının sağı solu yapar oldu. hemde öyle böyle değil cumartesi resmen eminönüne bakan kısım artık çaparileri bıraktılar karşıya bakar oldu herkes resmen bende oradaydım duyma haber değil gözlerimle şahit oldum ÇÖZEMEDİM ŞU BALIK pisikolojisini yahu 30 yıldır balağa giderim eminönü ve unkapanına anlayamadım ara ara bu balığın yeri DEĞİŞİR bir yere sabitlenir epeyce buna benzer cok anım var yokmu bunun sebebini bilenler üstadlar filozoflar ben çözemedim. BİR YERDE OLAN BALIK HEMEN 2 METERE YANINDA NEDEN OLMAZ YAHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUbanghead
Söulediğin direklerin bir sonrasındaki direkteydim. Tık yok bende oturup tutanları seyrettim 3-5 alıp durudular. Arada palamut çıktı.
Dün akşam unkanı hiç tat vermedi. 3 saat 4 dişli 2 si suya iade. Bari eve gidip milli maçı seyredelim dedim oda malum fiyasko.