haliç'te çinekop avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ercümenterdun tarafından paylaşıldı.

1. ercümenterdun

ercümenterdun ercü

valla kardeşim ne yalan söyleyeyim!
    afiyetle yedim,
    fotorafta göründükleri kadar ufak değildiler,
    havyar döküp dökemediklerini nasıl anlayabilirim!
    gırgırlar engellenmediği surede ileride bırakın çinekop'u denizlerimizde kraçe bile kalmayacak!

bugün güzel duyum aldım!
    iskelenin yanındaki karakolun arkasındaki koyda dün lüfer almışlar!

teşekkürler,

sağolun!

evet iskele sağda görülüyor,
    kefale pek takılmam,
    bu günlerde güzel avlar var,
    hatta lüfer alanlarda oluyor,
    bugünde av çok güzeldi

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Aralık 2010
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ölçerek Ercüment abim. 24-25 cm. balık boyu, yumurta döküp-dökmediğine dair kıstastır.

Selamlar.:)

3. ercümenterdun

ercümenterdun ercü

bilgilendirme için teşekkürler kardeşim!
    bundan sonra dikkat edeceğim,
    takım kutuma hemen bir mezura alacağım,
    sağolun.

4. nahzuvayy

nahzuvayy YAVUZHAN

Favori Kamış:
    albastar cosmos surf
    En İyi Avı:
    vatoz 2 kilo :) sazan 3 kilo
    bende tanıştıgıma cok memnun oldum abi sen gittikten sonra sadece bi tane çinekop alabildim sonrası karavana :) ama ders oldu gerçekten, bundan sonraki avlarda daha çok avlayacagımdan ümitliyim... Saygılarımla...

5. karadeniz.

karadeniz. Benan

Ercüment abi merhaba ben Benan Oğlu ile gelen mekan 10 numara bana bugün naz yaptı deniz ama olsun yer çok güzel balıkta öyle senden sonra 6 parça çıkarabildim dedimya naz yaptı bana İstavritler de 10 numara ben kendimce mekanımı buldum diyorum ve sana çok teşekkür ederim.Bu gün pek sohbet edemedik bilirsin Çinekop uyanıktır bir kere tasmalayamadınmı gider. kamışın ucundan gözünü ayıramıyorsun.Umarım yine karşılaşır dostluk kurarız

6. karadeniz.

karadeniz. Benan

Bu arada unutmadan Balıklara küçük yumartlama yapmamış denilmişti. Allah aşkına o balığı yakalayıp küçük diyip denize bırakan varmı ya.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Benim bir tanıdığım var, hatta bu gün konuştuk. Yakaladığı balığı mezura ile ölçüp küçükse "küçük" deyip denize bırakacak.:)

8. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Benim de tanıdığım çok var bunu yapan, hatta ben de aynısını yapıyorum bir çok avımda.

9. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Tebrikler.Elinize sağlık.

10. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    abi tebrik ederim ne yalan söyleyeyim ben haliçten çinekop çıkıcanı hiç beklemiyordum . demekki bi nebzede olsa halici kurtarmışız işallah birgün karşılaşırız sizinle tanışmak isterim ve tabi bu sitedeki tüm arkadaşlar landa tanışmak isterim :)

11. ercümenterdun

ercümenterdun ercü

sağol kardeşim:)

doğru valla kamışın ucuna baka, baka şası oluyoruz,:)
    bu arada fındıklar için sağol,!
    çok lezizlermiş, kardeşim

sağol kardeşim!

teşekkürler kardeşim!
    bu sıralar lüferde çıkmaya başladı!
    mezuranı yanına almaya unutma,
    oltamıza her gelen balığı ölçüyoruz artıkın!:D :D

Son düzenleme: 13 Aralık 2010
  12. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    almazmıyım abi hiç :)

13. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Küçük balık tutulmasına en çok karşı olan üyelerden biriyim sanıyorum(çinekopu ne tutarım nede satın alırım) ama zamanında lüfer balığının yavrusuna malesef "çinekop" diye bir isim verilmiş. Bu site ve diğer sitelerde cayır cayır çinekop av raporları yayınlanıyor ve hepimiz övgüler düzüyoruz. Bu bağlamda Ercüment beyin avında hiçbir terslik göremiyorum, standart boy metal bir mutfak lavabosunun içinde çekilmiş fotoğraf orantılarsak eğer bildiğimiz (boğazda sahteyle yakalanan çinolarla aynı boyda) çino işte. Haksız yere eleştiri yaparsak, eleştiriyi hak edenleride eleştirdiğimiz zaman "her av raporu yazana caz yapıyorsunuz, sizin yüzünüzden millet rapor yazmaya korkar oldu" derler. ;) Sağlıcakla kalın.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Yalnız şunu belirtmek isterimki her birey kendinden sorumluı olmalı, başkaları öyle böyle yapıyor diye bizde yanlışa yanlış gibi karşılık vermemeliyiz. Ben av yasal yapıldığı sürece kimseye bişey diyemem, fikrimi söylerim dikatte alan alır veya almaz.. üstelenmesinide anlayamıyorum.

Her neyse ben uslubu beğenmedim arkadaşın, 53 yaşında bir insana "Senin gibi" diye başlanmaz.

Rapor ediyorum mesajı yönetimdeki arkadaşlar ilgilenecektir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Aralık 2010
  15. ercümenterdun

ercümenterdun ercü

bu ilk ve son raporum !!!,,,
    kendini bilmezler, önceden yazdıkları rapor forumlarının rinklerinle, nelerle karşılaşacağını bilemeden mesaj yazarlar,,
    atıp, tutarlar, böyle kişiler insanları soğutur herşeyden,
    herneyse sağlıcakla kalsın amatör kıyı balıkçı arkadaş ve kardeşlerimiz,
    rast gelsin iri ve büyükbalıklar
    sevgiler saygılar,,,
    forum yazışmalarımda yazılarımda hatam varsa af ola

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ercüment abicim bu tarz çıkışlarla birilerine prim vermiş olmaz mıyız?

Hani mezura ile ölçüp, işte balık budur diye kötünün gözüne gözüne sokacaktık abicim?:( :eek:

17. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Haydaaa, kaş yapalım derken göz çıkardık galiba, Ercüment Bey, size karşı "balıklar küçük" diye haksız bir eleştiri yapılmış ve ben sizi savunurken siz beni yanlış anlamışsınız. :confused:

18. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Ercüment Abi çok gerçekten iyi dikakt etmişsin, verdiğin link beni de şaşırttı. Sonuna kadar çinekop avına karşıyım, ne tuttum ne de yedim ömrü hayatım da, amatör oltacıları belki yadırgıyor ve içten içe kınıyorum ki genelde fikirlerimi belirtirim, düşüncelerimi tartışırım. Elbette kimseye hakaret etmeden ve elimden geldiğince kalp kırmadan. Aslına bakarsan seni de eleştircektim, lakin son zamanlar da baya bir göze battığımı düşünüyorum, fikir paylaşsam da bu biraz pürüz olarak algılanmaya başladı.

Sevgili "shark26" o bence de oldukça sert olan mesajı sana değil, sevgili "karadeniz." e yazmış bence(27. mesaj), yaşa başa bakmaksızın yine de sert bir uslup buna katılıyorum, öyle olduğuna can-ı gönülden inanılsa bile bence dile getirmemeli. Fikir özgürlüğü "saygı çerçevesi" ni aşmamalı ve direk itham içermemeli diye düşünüyorum. Özelikle de benzer bir avı raporladıktan sonra:)

Son olarak, düşünüyorum ki bu raporu sadece tebrik için yada rastgelsin mesajları için yazmamışsınızdır. Eleştiriye açık olduğunu düşünüyorum saygı çerçevesinde. Bende sadece kendi adıma "çinekop'a hayır diyorum". Zira gırgırcıları elelştirip aynı tüketime çok ufakta olsa katkıda bulunmak pek mantıklı gelmiyor bana...

Sevgi ve saygıyla kalın...

19. karadeniz.

karadeniz. Benan

Abi merhaba fındığın lafımı olur yemedin bile Hem o FINDIKLAR avrupa standartlarında kumpasla ölçülüp 10 cm büyüdükten sonra toplanıyor:D

20. karadeniz.

karadeniz. Benan

Evet beyler şu balık küçüktü büyüktü sohbetine ERCÜMENT Abiyi konun dışında bırakıp devam edlim.Kahvehane kıyılarında devlet kurup memleket kurtaran emekli ve iş bulup beğenmeyenlerin sohbeti yerine gerçekçi olup bu iş için sağlam ve somut adımlar atmak yerine buradaki yazışmalar o ona bu buna devam eder durur.Neden bir imza kampanyasıyla veya siz daha iyi düşünürsünüz daha sağlam ve somut adımlarla bu işin üzerine gitmeye bu acı kıyımın bir son bulmasına Yaban TV.nin bir deniz bakanlığımız bile yok çırpınışlarına yıllardır kulak asılmayan memleketimizde böyle sitelerde yok olup giden yazışmalarımız yerine sesinizi daha gür duyurabileceğiniz yerlerde duyurmazsınız.Yanlış anlamayın kimseyi rencide etmek istemiyorum ve sitenin 3 günlük üyesiyim haddimide aşmam ama boş laflar ve sohbetlerle biryere varılmayacağınıda bilirim.ÜLKE ALEVLER İÇİNDE YANIYOR SEN EVİNİ KURTARMA PEŞİNDESİN NEREYE KADAR.