haliç'te çinekop avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ercümenterdun tarafından paylaşıldı.

1. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya

haklısın ercüment abi evet bende yakalıyordum ama yaşım ilerledikçe anlayabildim o balıkların ufak olduğunu. böyle amatör balıkçılıkla ilgili sitelerde seninde fazla yaşın geçmeden anlayabileceğini umuyorum. bahsedilen av raporuda 2008 e ait. senide benim gibi anlayışlı biri olarak düşünüyorum ve yeni yılın, yeni bilgilerin hayırlı olsun diyorum. 2011 yılında daha bilinçli bir amatör balıkçılığa bekliyorum.

birde gırgırları bana söylemene gerek yok, bende görüyorum ne yaptıklarını. ben gidip ufak balık satın almıyorum, hepimiz almıyalım önemli ölçüde değiştiririz. yada bu gırgırlarla devletin hangi birimi makamı ilgileniyorsa 1 gün balığa gideceğimize toplanıp binlerce kişi o makama gidelim yetkililerle görüşelim. bakalım hangi yetkili bu boyları onaylıyo, hangi yetkili av yasağını 1 ay erteliyor geçen seneki gibi öğrenelim konuşalım. mesela balikavi.net sitesinde 1000 lerce üye bulunuyo

2. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Sevgili "shark26" o bence de oldukça sert olan mesajı sana değil, sevgili "karadeniz." e yazmış bence(27. mesaj), yaşa başa bakmaksızın yine de sert bir uslup buna katılıyorum, öyle olduğuna can-ı gönülden inanılsa bile bence dile getirmemeli. Fikir özgürlüğü "saygı çerçevesi" ni aşmamalı ve direk itham içermemeli diye düşünüyorum. Özelikle de benzer bir avı raporladıktan sonra:)

arkadaşım teşekkür ederim. sen anlayabilmişsin kendimden 30 yaş büyük birine o şekilde hitap etmediğimi. ama lütfen av raporlarına bakarken tarihlerinede bakalım. yapılan yanlışın ben farkındayım sizde daha fazla yanlış yapmamış olursunuz

3. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya

arkadaşım bende 53 yaşında birine söylemedim merak etme sen

4. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Ercüment abi ben kendimi biliyorum ve sana diyorumki sende benim kadar bilmelisin sende benim kadar düşünmelisin

5. sarcoglu

sarcoglu Tolga

Favori Kamış:
    LINEAEFFE EXTREME CAST 440 & OKUMA CEDROS 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SA II 10000 & OKUMA SALİNA SA 55
    sadece bilgi amaçlı olarak bu iki resmi ekliyorum denizlerimizde ki balıkların resmi olarak en alt av limitleri ve en fazla ne kadar tutulabiliceği ekteki resimlerde mevcuttur

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

6. karadeniz.

karadeniz. Benan

Ercüment abi merhaba

Abi dün işyerinden bu hafta Perşmbe den itibaren tatil olduğu duyurusu çıktı bu yıl okadar çok izin ve boşluklarımız olduki ilk buna bu kadar çok sevindim eğer sende müsait isen mekanada buluşuruz Ben büyük ihtimal ilk tatil günü sabahı orada hazır ve nazır olurum inşallah.Sen neler yapıyorsun her gün takılıyormusun Bak gelirsen söz şu avrupa standartlarındaki fındıklardan yine getiririm.Birde bu mekana has yeni takım hazırlama düşüncesindeyim bir önerin varmı? biz Fındıklı ve karaköy iskelesinde genelde 3 lü hırsız kullanıyoruz.Pazar sen gittkten sonra aldığım 6 parça çinekopların 3 ü uç iğneye değil alt iğneğeye yakalanmıştı.Nasıl takım hazırlayayım Sizler 2li hırsızla gayet iyi çıkartıyordunuz.Birde siteye girişim iyi sizin gibi abilerimiz ile güzel şeyler paylaşıyoruz öte yandan neyse başlatmayalım bir akın daha.Belki bu siteden çıkarım SENİ TANIDIĞIMA GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİM SEN İYİ VE BİRÇOĞUNUN OLMADIĞI KADAR DÜŞÜNCELİ BİR İNSANSIN.

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Kusura bakma arkadaşım, günahını almışım. Hakkını helal et.

8. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Sevgili Barış, konuda 2. yanlış anlaşılmayı ben yapmışım. Demek ki yanlış anlaşılmalar olağan, kaçınılmaz ve bir kez daha dinlenmeyi grektiriyor:)
    O tarz bir avdan bu tarz bir bilinçlenmeye geçmeni can-ı gönülden kutluyorum. Demek ki insanlar değişebiliyor ve bilinçleniyor. Bu da eleştirel yorumların benim gözümde işe yarar yapar ve değerli kılar. Tekrardan senden dikkatsiz davrandığım için özür dilerim:)

Bundan sonra ki avlarında da sportmen ve sağ duyulu davranmanı diler forumumuza yakışır avlar yapmanı temenni ederim...

9. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Yarın sabah Haliç'teyim inşaallah bereketli olur seferim :)

10. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya

teşekkür ederim arkadaşım. rastgele

11. sonlimanist

sonlimanist vedatdemir

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    gs9 sımano
    En İyi Avı:
    yayın 13.5 kılo
    afıyet olsun cınekop sarıkanat tutmak ısteyen avcı arkadaslar asıyana fenerın oraya tavsıyemdır

12. sonlimanist

sonlimanist vedatdemir

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    gs9 sımano
    En İyi Avı:
    yayın 13.5 kılo
    sarıkanat cınekop tutmak ısteyen avcı arkadaslar asıyana fenerın oraya tavsıyemdır rapalanızı yanınızda getırmeyı unutmayın

13. bahadircam

bahadircam bahadır rıza çam

Çinekop sarıkanat henüz bir kez dahi yumurtlamamış yaşta lüferdir. 24 cm ve üstü lüferler en azından bir kez yumurtlamışlardır. balığı hiç yumurtlamadan tükettiğimiz sürece o türün yok olması kaçınılmazdır. en son ne zaman kofana hadi onu da geçin gerçekten "lüfer" dyebileceğiniz (tezgahlardaki sarıkanatlara konmuş "lüfer etiketlerinden bahsetmiyorum) yediniz veya gördünüz?
    çocuklarımıza anlatırız artık lüfer efsanelerini