Havalar ısınmaya başlayınca

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    ayağında içi miflondan olan çizme var özellikle balık için aldım ayaklar suda derken ayrıntı diye yazmamışım topuklarına kadar yani çizmeye su girecek kadar değil yinede uyarı için teekkür ederim

2. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av olmuş

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Murat maşallah delikanlı ileride iyi avcı olacak anlaşılan..ve ortamdaki o soguk havaya beyazlıga ragmen sazanın gelmesi..iyi..yanılmıyorsam su oldukça soguktur.....alabalık için ideal bir ortam...
    şansın devamlı olsun kardeş

4. atmaca

atmaca İNANÇ SİNAN

Favori Kamış:
    meslek sırrı
    En İyi Avı:
    yayın 7,5 kg
    darısı bizim başımıza aynalı sazan yakalamayalı çok oldu.tebrikler....!;)

helal olsun sana yiğenim.Tebriklerrrrr

5. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    tebrikler yeğenim

tebrikler yeğen öğünmek senin hakkındır
    ğeleceğimizin teminatları öpüldünüz

6. mustafa karataş

mustafa karataş mustafa

Murat kardeşim elinize kolunuza saglık ne güzel av olmuş Ufaklıgında ellerine sağlık unun da hakkını yememek lazım tebrikler Bu arada afiyet olsun

7. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    daha benım 2kg ustu aldıgım balık yok. Helal olsun:)

cok guzel av , tebrikler....

8. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Helal Olsun ufaklığın yediği bütün ekmekler :) Büyükler bile o ağırlıktaki balığı zor çekerken o maşalalh şov yapmış tabiri yerindeyse ;) Tebrikler, fotoğraflar çok güzel insanın oralarda olası geliyor, her avınız daim rastgelsin

Son düzenleme: 24 Şubat 2008
  9. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    kusura bakmayın başta balığın kilOsunu yazarken sehven yanlış yazmışım 3040 yazacak yerde 3400 yazmışım tutulan balık 3 kilo 40 gram (360 GR İÇİN YALNAMI SÖYLİYİM :D :))

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    ülen arkadaş bu ne işdir anlamadım. olta benim, yem benim. avlak yeri tespit etmek benden, düzenek benim tasarımım ama, zafer bücür ve babasına mal ediliyor. nerdeyse saç baş yolacağım. efendim neymiş, bir anlık oltaların başını terk etmişiz ve o arada “uyanığın biri” zilin sesini duymuş da, misinaya asılmış. Ben zaten o “uyanık”ı oltaların başına bırakana dek neler çektim. Durmak istemedi, itiraz etti. Yalvardım yakardım, sen akıllısın dedim, sen benim en cici yeğenimsin dedim, zor bela ikna oldu. balık düşerse haber ver diye, orada kalacaktı. Ama nerde. “aha balık vurdu” der demez anlamadan, dinlemeden asıldı oltaya. Peki buna da kabul fakat, ya bundan sonrası? Anlaşılır gibi değil. Baba oğul medyada sürmanşet olmuş, benim balık üzerinden gündem oluyorlar. Yok arkadaş öyle yağma…!

Henüz iki haftadır, üst üste kaçırdığım aynalıların stres ve üzüntüsünü üzerimden atmamışken, birde üçüncü haftada oltaya düşen ve bu sefer esaslı bir vuruşla iğneye iyice takılmış olan “BENİM” benim güzel aynalımı elimden almaya kalkıyorlar. Berbat bir Baba-oğul koalisyonu.“bana ne, ben balığımı istiyorum” diyecek bir durumum olmadı zaten. Elimden aldılar... Bu sabah ki duyumlarıma göre de bir güzel afiyetle, yemişler iyi mi.

Amanin de amanin. “çocuğun” elleri üşümesin, ayakları ıslanmasın. Balık onu alıp, soğuk suların içine çekmesin, misina ellerini kesmesin. Eee, başka arzunuz..?

Ülen ben sizi mahkemelerde süründürmez miyim. Ülen ben sizin burnunuzdan fitil fitil getirtmez miyim. Sensin öyle mi internet sayfalarında caka satan. Şişine şişine poz veren. “babanın balığını mı” tutuyosun sen aslanım. Bir de amcalarının ellerinden öpüyormuş, teşekkür ediyormuş. bişe değilmiş canım, her zaman ki işiymiş, abartacak bişe yokmuş.Peh, peh, peh…

Yakacağım sizi, mahvedeceğim. Sizi HAMMM edeceğim. Benden kurtulamazsınız. (ben sizden nasıl kurtulacağım acaba?)

Tehditler boş arkadaş. En iyisi ağlamak. “verin benim balığımı..!!!!” ühü, ühüüü….

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Sana düşen ancak budur yanlış bir şey yazdımsa söyle (oltayı atan ben tutan erdem sen orda hiç yoksun gibi ) bulamazsın.Sen yine tutamadın aynalıyı Erdem'i az seyredipte nasıl tutuluyor öğrenmeyi denesen

12. cognitor

cognitor

Favori Kamış:
    Sadece olta
    küçük adam

Yazılan bunca güzel şeyden sonra, tutulan balığın yasak dönemde tutulduğunu söylemek ironik olacak;)

13. balikci

balikci

Merhaba Murat bey,

Amatör balık avcılığı düzenleyen 1/2 nolu tebliğlere göre, sazan balığının avcılığı Erzurum bölgemizde 15 mayıs - 15 ağustos tarihleri itibariyle sezon yasağı vardır, şuan için yoktur. Gün içinde 10 adet avlanabileceği gibi, azami 30cm boy limiti vardır.

Bununla birlikte gökkuşağı alabalığı için sadece orman içi sularda kapalı sezon uygulanmaktadır, içsularımızda kapalı sezon gözükmemektedir. Gün içinde 10 adet avlanabilmekte ve azami boy limiti bulunmamaktadır.

Sanırım bir yanlışlık oldu, diğer doğal alabalık türlerini bahsediyorsanız haklısınız ama av raporu'nun sahibi Murat beyin avı gökkuşağı ;)

14. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    sanırım eksik bir bilgi (1/2 nolu tebliğler)

Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları

İLLER YASAK DÖNEM
    Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart –15 Haziran
    Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 1 Nisan–30 Haziran
    Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan–15 Temmuz
    Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs – 15 Ağustos

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 27 Şubat 2008
  15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    sayın arkadaşlar paniğe gerek yok..

cognitor (muart bey) sanırım bir ufak kıskançlık duygu ifadesi vurgulamasında bulunmuş olsa gerek. bem gerek yazı uslubundan, gerek kullandığı smillerden bunu çıkardım. yoksa yapılan avı kötülemek ve gayri kanuni olduğunu söylemek istemiyor. :) yani olayı trajik bir ironiye çevirmeyelim.:p

ancak sizlerin de sirküler hassasiyetinizi tebrik ederim. bir kez daha hatırlatıcı oldu. (zaten her zaman hatırımızda):)

16. cognitor

cognitor

Favori Kamış:
    Sadece olta
    Evet arkadaşlar sözkonusa rapora yaptığım eleştiri amacını biraz aştı galiba özür diliyorum.Bunu sirküleri bi hatırlatayım diye yazmıştım. Ha bir de aylardır masa başında oturup , balığa gidememenin verdiği bir eziklik, kıskançlığın sonucu da olabilir tabi.:) Kötü bir niyetim yoktu inanın, minik kardeşimizi canı gönülden kutlarken bilinçli avcılığın gelecekteki neferlerinden biri olması dileği ile gözlerinden öpüyorum.

17. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:

sirkülerin hatırlatılması ve yasak olan işlere girişmememiz açısından elbette faydalı bir şey yaptınız .Kızmadım darılmadım.Kötü niyetinin omadığınada inanıyorum.Kötü niyetli olanlar sirkü hatırlatmak yerine sirküde neymiş (hatta belki adını bile duymamıştır) diyerek gider atar suya ağ trıviri dinamit vs sv.hatırlatana ise yasaklar delmek için vardır gibi avur zavur konuşur.Bu yaklaşımından dolayı Teşekkür ederim.aylardır balığa giemediğinden yakınıyorsun inşallah en kısa zamanda gidebileceğin şartlar oluşur ve senin raporlarınıda okuruz.Yeğeninde ellerinden öper

18. Look2Me

Look2Me Enes EKİZ

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    helal olsun ufaklık utandırdın bizleri :D

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı: