İstanbul'da çaparide kolyosa yetiştim ama uskumruyu hatırlamıyorum.. Çaparide uskumruyu görünce bir an ben tutmuşum gibi keyiflendim Mekan güzelliği (yanlış bilmiyorsam manş denizi kıyıları), balıkların çeşitliliği, güzel bir Roy anlatımı ile de bir araya gelince bir an uzak diyarlara gidip geldim Teşekkür ederim
Bu arada gri çipura için ''dorade gris'' yazmışsın fakat sizin ordaki izmaritlerle mırmırlar arasında bir dolaplar dönüyor sanki
Roy, tebrikler güzel av olmuş. Uskumrulara ayrıca bayıldım ve açıkcası çok imrendim )) Diğer balıklar spondyliosoma cantharus cantharus bilim adlı, sarıgöz, skatros, iskataroz diye bilinen şu balığın yavrusu; renge takılma, ilginç balıktır, büyüdükçe kafa şişer, renk değişir, bilhassa strese girdiğinde (yakalandığında) kendini karartır irileri. Bizim Silivri yöresinde bu balığa morbaş karagöz diyoruz. Gördüğün gibi bin tane ismi var, hatta çoğu balıkçı ısrarla küçük olanlarla büyük olanların farklı tür olduğu yanılgısını yaşıyor... Sevgiler.
Muhtesem bir paylasim olmus sevgili Roy... Sayende Avrupa baliklariyla gozumuz gonlumuzde doymaya basladi... Oyle iri uskumrulari gormeyeli ne kadar olmustu kim bilir... Iskatarlarin nefis.Tam sofralik boylar... Kol gibi zargana...senin yerinde olsaydim, baktim uskumru tat vermiyor , capariyi birakir zarganaya donerdim...Yemli olta iskatara devam etsin.Bir elde zargana topuyla atcek.Oyle iri zarganalar etraftaysa hic affetmez.Bir de onlar kucuk jiglerle de tutulur.Kucuk jig atcekine ne gelecegide hic belli olmaya bilir...Yani cok yonludur. Neyse her tarafindan adama " ahh bende boylesi bir balikcilik yapsaydim" dedirten cok guzel cok renkli bir paylasim... Ellerine saglik.Cani gonulden tebrik ediyorum. Dahasina rast gelsin...
Muhtesem bir iskatar...Bugune kadar gorduklerimin en buyuklerinden biri ama daha buyugunu de gordum... Paylastigin icin tesekkurler Kaan...Verdigin bilgiler icinde...Cok degisik renklere donebiliyor bu balik...Bu resmen murekkep laciverti... Bozcaada mamulu mu bu...?
Rica ederim abi... Balık 2 kg. 4 kg a kadar olanını da gördüm, kafa balon gibi oluyor, ağzı kuş ağzı gibi kalıyor kafada, çok sevimli balık. Resimdeki sarıgöz Silivri mamülü, sardalya çevirirken ağın içinden 3 kiloluk bir eşkina ile birlikte çıkmıştı. Ben de balıkçıda canlı canlı görüp kendisiyle bir fotoğraf çektirmiştim. Denk gelse de oltayla tutsak.
arada forumdan uzak kaldigin dönemde bu avlakta bir avim daha var Kadir abi. tek bir pisi baligi vardi o avda ilk resimde 300-400 metre ilerde çevrilmis bir ag var. o ag baligi ürkütüyor. rahat dolanmasina imkan vermiyor. sürü seyreliyor. yoksa bu zamanlar bu avlaktan 20 uskumrudan assagi çikmiyordum son senelerde.
sevgi sinir tanimiyor Ilyas, 200 git 200 gel 400km yol yapiyorum ama inan degiyor. kobra kurdunu 3e veya 4e bölüyorum. 3lü dip takimin en alt ignesine normal boyda, yukardaki iki igneye salinacak sekilde irice takiyorum. gerçi yemli takimlarimda kullandigim ignelerim oldukca büyük. burdaki amaç yavru baliklarin igneye takilmalarini engellemek. bu kadar iri igneye ragmen yine de iki tan 13-14cmlik baligi suya iade ettim bu avda.
vallaha ufka baktikca surekli aklima geldin Ibrahim abi herkez 5li 6li çekerken eli bos dönmene üzüldüm. kullandigin çaparilerde igne veya tüy farkliligi mi var acaba? benim takim çantasinda uskumru çaparilerinin her tipinden 2-3 adet bulunuyor. biri 4lu 5li çekince kullandigi takima bir göz atip hemen ayni takima veya yok ise en yakin takima geçiyorum. sabah boncuklu sari igne simli takimla baslamistim bu ava, biri 2li çekince takimina bi göz atip boncuksuz simli beyaz igneye geçtim. o sürüden bir tane alabildim, bir tane de dedigim gibi düstü. sabir isi biraz uskumru agabey. aksama kadar bos çekersin, toplanmaya 5dk kala meraya bir sürü girer 30 tane alirsin yarim saatte. yemli takimi da sürü beklerken oyalanmak için atiyorum sürekli. vazgeçme abi. dönüs yapmadan tekrar yokla o avlagi. hatta vaktin kaldi ise sana kullandigim çaparilerden kargo ile yollayayaim eger bulmakta zorluk çekiyorsan.
bende perchlerin pesinde kosmuyorum da onlar benimpesimden kosuyor özkan mera harika biyer de uzak iste tek problem o. yakin olsa her haftasonu ordayim
bu avlakta bu boylardan çok tutmusumdur Senol. en buyugu 65cmdi. bu da irilerden biri. zaten baligin vurdugunu hissettim, tasmaladim, çekmeye basladim, yoda bosalir gibi oldu birden. tüh kaçti dedim, bi daha kontrol ettim, yok yok oynuyo tamam dedim. meger füze gibi dolanmis çapariye. aerodinamik olarak kamisa bir agirlik bindirmiyo bu haliyle
sagol Volkan zargananin akan kani tatlisudaki talihsizligime adak olsun bari avlak kalabalikti bugun. zaman zaman pinarbasi burma burma modunda avlandik yerlestigim yer bu sefer mendiregin en uç kismi. 5ci resimdeki solda beyaz tshirtlü elinde daiwa saltiga olan vatandas balikçilik kulübü üyesi. onun arkasindaki kiside arkadasi. sagimdaki adamlarda hepsi isi bilen adamlardi. bu en uç noktadan kamis sallamaya isi bilmeyenler pek yanasmiyor. ara sira gelen oluyo tabi, sudaki takimlari iki kez toplayan arka kisma geçiyor sagda 20-25tane yemli takim ( ki biri benimki) solda 20-25 tane çapari sallanan takimlar, inan kimse kimseyi çekmedi.akintiya göre atiyor herkez. akinti gel git saatlerinde o kadar kuvvetleniyor ki, sol çapraza 70 derece açi ile atip sag çaprazdan 70derece açi ile topluyosun takimi. çeken basa sistemi alan dar oldugu için yapilamiyor.
tesekkur ederim oltanizdan balik aksik olmasin vallaha ufakligimdan iri balik olarak bende sadece kolyoz ve kofanayi hatirliyorum Deniz. evvelden bogazda uskumruyu 10lu çapariyi full çekerlermis. ne günlere kaldik degil mi... vallaha izmarit mi mirmiri, mirmir mi izmariti bilmiyorum artik ortaya böyle bise çikmis Tesekkür ederimOrhan agabey. avlandigimiz yer rahat biryer fakat bu aylarda tatilciler yogun oluyor. arkadan sürekli birileri geçiyor. bu avlaga ilk gitmeye basladigim dönemlerde kovaya kapak koymuyordum, gelen soruyor giden soruyor, hepsine anlat açikla. artik 10 senedir kapak kullaniyorum. balik varmi diyen tursitlere bende yok diyorum tesekkurederim Yavuz agabey. Allah derya kiyisindan ayirmasin hiçbirimizi göçme zamanimiz gelene kadar. tessekkur ederim Muhammer agabey..
sagol Kaan uskumru kesatti bugun. istakarozlar ve zargana azmani kurtardi günü. degerli bilgiler için sagol. demekki benim kovayi sevdi bunlar, dikkat edersen kamisin ucunda stresten çizgili olan balik, kovanin önündeki fotografta son derece stressiz
tesekkur ederim Huseyin agabey. aslinda dediginiz gibi zargana topu ile çikartilirdi daha fakat 20 dk aralikli sagdan soldan tek tük uskumru çikartan olunca insan acaba sürü girdi mi meraya diye geçiriyor aklindan birakamiyor.