Tebrikler Roy, müthiş bir rapor, nefis fotolar, harika bir sunum ve çok güzel balıklar... Bir eksik bulabilirmiyim diye baktım ama nafile, (gerçi Aret bulmuş, mezgitin fotosu) Roy kardeşim, şu Fransa'ya tarifeli uçak seferleri ne durumda bilgi verebilir misin
mezgit, bildigin köstek katili 14-15cm bise Isa abi. avini en sevmedigim balik. ortaokuldayken çok tutuyorduk. o donemden gina gelmisti takim baglamaktan. Allahtan uskumru çaparilerine 0.35 köstek çekmisim bozamadi mezgit söyle 25-30cm olunca güzel oluyor. onu bulabilmek için de biliyorsun epeyi bir köstegi heba etmek gerek fotograf çekmeyle vakit kaybetmeye degmeyen bir balik benim için istanbul-paris dönemine göre 300-450 arasi degisir agabey. buraya ayak bastiktan sonra yoluydu, makinsiydi kamisiydi takimiydi bilimum alet edevat ve masraflar bana ait
Teşekkürler Roy, bu balık sevdası öyle bir şey ki, insanı diyar diyar gezdirir Parise en son tam 20 sene önce gelmiştim, bir spor karşılaşması için, gerçekten büyüleyici bir güzelliği vardı.Bir daha kısmet olur mu bilmem ama sen nasılsa buralara gelirsin, o zaman birlikte olta atıp sohbet etmekte nasip olur inşallah, selam ve sevgilerimizle kal kardeşim..
Nazik teklifin icin tesekkur ederim Roy kardesim. Vallahi her cesidinden ucer, beser capari bulunduruyorum, simli, boncuklu, kirmizi dugumlu, yesil, beyaz, hepsini sirayla deniyorum ama nafile. Tutanlarin kullandigi caparilere bakiyorum, hic bir ozelligi yok, bildigin beyaz tuy, boncuk yok, sim yok, oyle atip salkim salkim cekiyorlar uskumruyu. Ilginc olan su; o kayalik burun seklindeki avlakta 5 - 10 metrelik bir kisim var, erken gelip oraya yerlesen baligi aliyor, bes metre yandan atan ise eli bos donuyor. Koca okyanus ama nasil oluyorsa balik hep ayni noktada ve belli ki cok kalabalik suru, tuta tuta bitiremiyorlar. O noktayi sahiplenmis lavuklar, sabah aksam oradalar, arka tarafa da cadiri kondurmuslar, baligi da avlagi da sahiplenmisler. Bir de o canim avlagi copluge cevirmisler, dellendim vallahi o gun. Ciktim geldim, bir daha da oraya gitmeye niyetim yok acikcasi. Zaten artik toplanma telasi basladi bizde, evde kutular her yerde, ortalik savas alani gibi, takimlari da kaldirdim, artik kismetse Istanbul'da sizlerden aliriz bu isin dersini. Sevgiler kardesim...
Merhaba İbocan, bende foruma fazla girmeyişini toparlanmana bağlamıştım.. Hayırlısıyla memlekete döndüğünde ki tam güzel zamanda geliyorsun, Allah kısmet ederse farklı ve güzel avlar yapacağımızdan emin olabilirsin dostum Allah kolaylıklar versin, sevgi ve selamlarımızla...
Bu balığın en büyük boyunu ben Aliço'nun raporunda görmüştüm. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43065 Bu balığın en irilerine Marmara'da rastlanıyor. Ayrıca büyüdükçe renklerinin maviye ve mora çalması da yine Marmara'da yakalanan balıklar için geçerli. Zaten Marmara'da kullanılan ismi genellikle Maviş'tir. Bu renk ve boy farklılığının Marmara'daki midye yoğunluğu ile, yani balığın beslenmesiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Zaten bu balığın akrabası olan Sargoz da Marmara Denizi'nde Ege ve Akdeniz'de olanlara göre daha irileşiyor ve daha koyu renklere sahip olabiliyor.
Sagolasin Isacigim, eksik olma. Insallah oyle olur. Sizlere de kolayliklar, iyi gunler dilerim. Selamlar...
Mezgit fotosu isterim ben abi Olayın aslı şu, ben zaten bu avın raporunu naklen cep telefonuyla aldım. Roy 2 tane uskumru 30 cm 1 mezgit yazmış. Ben de 30 cm. dediği mezgit zannetmiştim de onun için görmek istedim fotoğrafı, meğerse uskumruların 30 cm. olduğunu söylüyormuş
Bu fotografta sagdaki, Sizce bu baliklar sargoz mudur yoksa iskatar mi? Goruslerinizi almak isterim?
Yavas aret 30cm mezgit çok açikta olur belki. Mendirek dibinden çikanlar istavrit kadardi. Yanliz birkaç kisi morina yavrusu tutup geri atti. Bir tekne olsa açikta kesin iri morina da vardir.
tesekkur ederim daha büyügü oltanizdan eksik olmasin begendiginize sevindim Sulhi agabey tesekkur ederim
Tebrikler cok guzel baliklar hatta otesi.O uskumrunun sirtinin leopar gibi deseni muhtesem.Bu arada memleket neresi merak ettim dogrusu
benim memleket Istanbul, baba tarafindan Amasya merkez, avlak kuzey bati fransa manche denizi kiyisi nam-i diger ingiliz kanali. begendiginize sevindim, daha güzelleri size nasip olsun insallah.