Herkese Selam, Tekneye Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    ya bir arkadaş vardı o da keşan dan taşındı :) kör talih. bakalım kısmet artık. bu yaz bir arkadaşım tekne alacağım diyordu. çok seviyor denizi. arada sırada beraber kaçıyoruz denize. umarım alır teknesini. av bayilerine pek gidemiyoruz. daha önce konuda anlatmıştım. çok pahacılar. alışerişi genelde netten yapıyorum. o nedenle pek yardımcı olacaklarını sanmam :)

2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tekne avinizi oncelikle tebrik ederim cok yakisikli cikmislar:D bir sonraki av raporunu merak ediyorum:) bugun pek keyfim yok yazimdan anlasilmistir bidahakine insallah:)

3. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Konuyla cok alakasiz olacak ama dayanamayip soruyorum yilan baligi avina cikiyormusunuz enezde:) eski calistigim isi nedeni ile o taraflara cok gelmistim hatta en cok kesan ve eneze gittim desem yeridir:)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Arkadaşın tekne alırsa tadından yenmez :D Ancak o alana kadar sen gene de malzemecilere sorarak netice alabilirsin. Sen alış veriş yapmasanda tekneciler malzemeciden alışveriş yapıyorlardır. Onlar genelde haber bırakıyorlar, bi soran olursa diye. Niyetin olursa çok kolay tekneyle balığa çıkabilirsin zannımca.
    Bizim buralarda böyle, oralarda başka türlüyse bilemem tabi. Rastgelsin...

Teşekkürler Çağrı. Keyfin neden bozuksa tez zamanda düzelir umarım. :)
    Sevgilerimle, rastgelsin...

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrik ederim Volkan. Karagozler guzelmis.

Bugun ben de o boydakilerden bolca gordum sigliklarda. Geldigim gunden beri olta takimlarini kayalara taktirdikca, misinalari bir bir patlattikca dellendim, besinci gunde kamisi bir tarafa makinayi bir tarafa attim sinirden, takimlari kusanip zipkinla girdim suya. Buyuk balik hic yoktu ama hasret gidermek herseye bedeldi.

Guzel raporlarinin devamini dilerim.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler İbrahim abi. Yapma be abi,:eek: demek çok kayalık oralar. Kıyı avından nefret ettirmiş seni anlaşılan bölgenin dip yapısı. Kolay değil, şakranda çok taşlık bir bölge var orada beni nefret ettirmişti. Takım bağlamaktan avdan bişey anlamamıştım.

Zıpkınla dalmışsın ama sağlık sorunun kötüleşmesin, aman dikkat et. Sağlığı kaybedince geri gelmiyor abi. Sen ne yaptığını biliyorsundur gerçi. :)

Oralarda pişersen, buralarda prof olursun abi. :D

Neyse, balıklar konusuna da değineyim. 23 cm'lik levrek yakaladığımdan (ilk raporlarımda bahsetmiştim) az çok balıkların kaç cm olacaklarını tahmin edebiliyorum abi.

Cep telefonundan hepsi sığsın diye epey bir açılıp çekiyorum ve balıklar küçük gibi çıkıyor. Büyüklüğü belli olsun diye bi ölçü de koymak aklıma gelmedi esasen. (kulağıma küpe olsun)

Karagözler 18 cm ve üstü abi. Limit üzeri hepsi. Bir tane limit altı Emre alıkoydu o kadar. İlk balığıydı, limit altı dedim, o da istersen sal dedi ama kendi salmayınca elim gitmedi doğrusu. (O balıkta fotolarda yok)

Tabi hepsi zıpkın atacak boyutta pek değiller ama 5-6 tanesine rahatça zıpkın atılırdı abi.

Sana da rast gelsin abi, oltadan gene de vazgeçme. Memlekette çok güzel kumsallar var, iri mırmır çıkartabilirsin. Sevgilerimle... :)

7. dr.zeki

dr.zeki zeky

Tebrikler Volkan. Merakla beklediğim yeni tekne serüvenini keyifle okudum :thumb: Sana tekne yarıyor demiştim:) Senden güzel haberler beni sevindiriyor... Birgün tanışmak üzere; tekrer tebrikler...

8. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler volkan kardeş raporunu okurken avlanmış kadar oluyoruz avlarınız daim olsun rastgelsin.:)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Zeki. Pek matah balıklar olmasa da sayıca çok olması güzel ve zevkli bir av oldu. Özlediğimiz o vuruşları hissetmek bile çok zevkliydi. :)
    Levrek sezonunda tanışmak dileğiyle, sevgiler...:)

Teşekkürler Muammer abi. Senin kıyıdan yakaladığın balıkların boyutuna ulaşamadık. :D Sana da rastgelsin abi. :)

10. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Tebrikler avınız her daim bol ve bereketli olsun. Çok güzel balıklar.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin Volkan kardesim. Gercek anlamda dalis degil bahsettigim. Yani dalmiyorum artik, asagi inmeden, sigliklari kolacan ediyorum sadece. Didim'deyim su anda, bahsettigim karagozler de buradaki koylarda.

Ege denizini el birligiyle katletmisiz. Sahillerde ne kadar cop, pislik, plastik artigi varsa, denizin icinde de bes kati kadar var. :mad: Trol, girgir kiyiya balik birakmiyor zaten, haydi ondan gectim, kiyilardaki az miktardaki baligin bu pislikte yasaması mumkun degil. Gorduklerimiz herhalde mucize eseri hayatta kalan tek tuk bireyler.

Onca takim koparttiktan sonra, suya girip kiyilarin halini de gorunce anladim ki kiyidan olta avciligi hayal dunyasinda yasamaktan farksiz. Olta isi ancak tekne olursa verimli olur gibi geliyor.

Son bes gunde gozledigim noktalar sunlar;

1. Once iyi haber; kiyilarda daha once gormedigim azman zarganalar (turna, iskarmoz veya barakuda degil, bildigin zargana fakat bilek kalinliginda, yarim metreden uzun her biri) var.

2. Ardindan kotu haber; anormal deniz kestanesi istilasi var (deniz kirliligine delalet olabilir belki, bilemiyorum, bilim adami hocalar, agabeylerimiz aciklayabilirler). Oyle ki kestaneler gecit vermiyor, kiyidan suya girmek-cikmak mumkun olmuyor.

3. Cipura, mirmir, eskina, levrek hic yok, umarim tukenmeye yaklasmamislardir da mevsim uygun olmadigi icin ortadan kaybolmuslardir.

4. Sivri burun karagoz, sargoz, sokar var ama irileri hemen hemen hic yok.

5. Deniz suyu bu mevsime gore sanki normalin ustunde sicak. Suyun erken isinmasi iyi mi kotu mu bilemem ama bir anormallik var gibi geldi. Gecmis yillarda bu mevsimde 5 mm.lik giysiyle bile bir muddet sonra usurken bu yil resmen bunaltti.

6. Sigliklarda eriste tarlalari cok fazla yayilmis, eskiden kumluk olan bolgeler simdi tamamen eriste ile kaplanmis. Bunun da sudaki isi, plankton, oksijen, vs. dengeleriyle alakali bir bilimsel aciklamasi vardir elbet.

7. Hicbir yerde yemlik mamun bulunmuyor. Subye veya tuzlanmis tavuk ile idare ediyoruz mecburen.

8. Oltama gelen hanoslarin hepsinde govdenin kuyruga yakin bolgesinde koca koca isopodlar vardi. Bu asalaklar da iyice cosmus son zamanlarda galiba.

Bereketli avlar dilerim...

12. simendifer

simendifer Sennur

Resimleri koydun buraya, sonra da yedin sen onları değil mi? Hiçbirimizi düşünmeden yedin onları değil mi? :hungry:

:pray: :pray: :pray:

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ooooo İbrahim abi mükemmel bilgiler vermişsin, sağolasın. :) Kıyıların pisliğini görüyorum da demek denizin içi de aynı halde.:(

Deniz kestanesi ve erişte tarlalarının çoğalması denizdeki pislik, plankton vb. durumlardan kaynaklanıyordur zannımca, tabi tam emin değilim.

Balık seninde gördüğün gibi denizlerimizde yok denecek kadar az. Hele hele kıyıdan avcılıkla balık yakalamak rüya gibi. :D (Kıyıdan güzel balık denk getirenler deli gibi ondan seviniyorlar :D)

İri zarganalar tek sevindiğim haber. :) Demek kıyılamaya başlamışlar. Ben bugüne kadar pek denemedim zarganayı, bu yıl yakalamayı düşündüğüm bir balık.

Sübye ve tavuk göğsü pek tutulan yemler değil ayrıca. (Kıyı için)
    Biz yem sıkıntısı çekmediğimizden şanslıyız. Genelde mamun, bazen boru kurdu kullanıyoruz ama boru kurtları önceki yıllardaki kalitelerinden çok uzak. (ince, küçük)

Bizim yakaladığımız balıkların birinde de bu asalak böceklerden vardı ama öyle korkulacak sayıda değil buralarda.

Demek Didim'desin abi. Bende seni yurt dışındasın sanıyordum. Gene de bilmediğin avlaklarda balık yakalamak iddaa'dan 10 maçı tutturmaktan zordur :D Kıyı avcısı mera tespiti, rüzgarı, ayı takip etmek, avlağının balık durumunu bilmek ona uygun takım ve yemle avlanmak zorundadır.

Bende bildiğin gibi usta falan değilim ama kıyı avı tecrübesine sahibim. Güvendiğin bir avlakta saatlerce beklemek gerekir. Herkesin hoşuna gidecek bir avlanma şekli değildir.

Hele, hele atçekreeling . Tamamen bam başka bir disiplin. Sinir harbi.
    Soğukta sabahlara kadar buz gibi suda dize kadar girip, dondurucu soğukta sabahlamak. Durmadan da atıp, çekmek. Herşeyi doğru yaptığın halde bomboş eve dönmek. Evdekilerin gülüşmeleri de tuzu biberi.

Senin gibi usta bir zıpkıncı için çok hoşlanılmayacak, zevk alınmayacak av çeşitleri bence. Gene de imkanın varsa denemelisin derim.

Hiçbirşey görerek avlanmanın yerini tutmaz tabi, keşke becerebilsem de bende denesem ama öyle zıpkın alıpta hurra denize... yapılacak bir disiplin değil zıpkın işi de. Bazen hayat söz konusu. Hele benim gibi balığı görüp, peşine takılacak türden olanlar için çok tehlikeli.

Verdiğin değerli bilgiler ve gözlemlerin için teşekkür ederim. Rastgelsin abi. :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Resimleri koydum da sor bakalım nasıl koydum :confused: :confused: :confused:

Eşim bilgisayarın başına dikildi ikide bir :eek:
    - Napıyorsun bir saattir Volkan

- Rapor yazıyorum.:rolleyes:

-Hafta sonları zaten balıktasın yüzünü göremiyoz, bide bu rapor işini çıkarttın.:mad:

- Valla bitiyo, 5 dk. sonra bitiyo, gelecem.

İşte bu şartlar altında resim koyup, rapor yazıyorum.:D
    Ne yazıyorum, nasıl yazıyorum, ertesi gün yeniden okuyunca kavrıyorum.

Balıkları yedik.hihi Evet yedik hihi . Aklıma tek gelense şu melanur zamanı başlasa da bide melanura gitsekti :D :D :D . (Çok kötüyüm:D )

Bağlara gittik, (dedemlerin - 2 dönüm) orada mangal yaptık, dedemler, annemler, biz hepberaber götürdük balıkları. :D (Daha da kötüleştim:D )

Kamerada resim olacaktı, fırsat bulursam yüklerim buraya. :D (Bu kadar kötü olunur:D)

Sevgilerimle Sennur...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Hasan, sana da daha irileri rastgelsin...

16. simendifer

simendifer Sennur

Yüce mevlam senin gibi kötülere veriyor zaten balıkları. :p Balli vardı, bir de sen çıktın başımıza. :p

Şaka bir yana, güzel av olmuş, tebrik ederim. Bağlar bahçeler, oh ne güzel gün olmuş balıklarla. Afiyet bal şeker olsun, löp löp et olsun, yağ olsun, fosfor olsun. :):)

Eşine de selamlar. Ricamız olsun, raporlar için 10 dakikacık izin versin de, biz tutamıyoruz, bari tutan arkadaşlarımızın raporlarına bakıp içimiz açılsın. Çok sevabı var rapor açmanın valla bak. :eek::eek: :)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Akşam okutturacam eşime. :D :D :D :D :D

Rapor açmanın sevabı, onca sülünez, mamun ve balık canı almanın günahını karşılasın yeter. :laughing:

18. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel avıdaki balıkların ve keyifle okuduğum arkadaşlarla beraber geçen av raporun için tebrikler Volkan kardeşim.:) :) :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Orhan amca, Dikili de geçen sefer 1 tekne sırtı çekiyordu. Bu avda 3 tekne sırtı çekiyordu. Palamut çıkıyormuş buralarda. Tabi çok mazot yakan masraflı bir av şekli olduğundan tekneciler pek yanaşmıyorlar bu tip avlara. (kiralayanlar için)

Oralarda palamut çıkmıyor mu acaba, merak ettim?

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim dediğin doğru sırtı avı çok meşakkatli ama o derece de çok zevk veren bir av, balığa gelince çok az bir iki palamut alanlar oldu, ama şimdi lüfer var büyük balıkçı tekneleri ağlarla yakalıyorlar, biraz bollaşınca bizlerin rapalalarımıza inşallah takılırlar, torik hiç rast gelmiyor, sinarit desen ağzındaki kurtları atmasını bekliyoruz yeme hiç rağbet etmiyor Mercanda da aynı sorun var eğer yumurtalarını atarlarsa köpek gibi saldırırlar,( bu balıkçı ağzı).
    Güzel ve bereketli günleri bekliyoruz sevgiler hoşça kal.:) :) :)