Herkese Selam, Tekneye Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel bilgiler için teşekkür ederim Orhan amca. Çok hoşuma gitti balıkçı ağzı ayrıca. :D
    Yılların balıkçısı olarak mercan ve sinarit takriben ne zaman yumurtalarını atıp av vermeye başlar Orhan amca?
    Gidip, gidip karagözleri tepelemeyelim. :D Ayrıca sinarit Serhat abimin yakalamayı çok istediği bir balık, o açıdan sorayım dedim.

Sence ne zaman sinarit aramalıyız ve nasıl bir yem kullanmalıyız?
    Jig yapamayız, uygun takımlarımız yok.

Çok soru sordum, müsait bir zamanında cevap yazabilirsen sevinirim Orhan amca. Rastgelsin... :)

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Volkan kardeşim sen de artık ezberledin ben emekli olduktan sonra bir tekne aldım ve gerçek balık avları yapmaya başladım bu arada balık tuta tuta balık tutmasını çok iyi öğrendim bu 15 senedir kötü havaların dışında durmak bilmeyen deniz ve balık avlarıma devam ediyorum benim en başarılı olduğum sırtı ile balık avlarımdır bunların başında torik, sırası ile barakuda, sinarit, palamut, akya, palamut vs geliyor.
    Sende benden sinarit hakkında bilgi istiyorsun, artık sinaritin zamanı bizim bölgemizde geldi yumurtalarını atmış durumdalar buradaki balıkçı arkadaşlarımızdan aldığımız güzel haber bu, bundan sonra yeme atlarlar, gelelim sinarit avına ben genelde sahte balıklarla avlanırım sinarit için derin yerlerde dolaşırım bizim buraların sinarit meralarını çok iyi bildiğim için sırtıda biraz avantajlıyım, genelde mavimsi ve turunca rapalalar tercihimdir ama yediği zaman da her rapalaya atlarlar, canlı yem ile arada sırada uğraştıysamda benim yöntemim olmadığına inandım ben gene rapala ile sinarit avlarıma devam ediyorum, jig konusu benim için çok uzaktaki bir av ben yapamam ve bu avdan çok zevk alıcağıma da inanmıyorum, birde sağ bileğim de balık avlaya avlaya kemik erimiş yani gazi oldum,:) :) :)
    Canlı yem ile sinarit avında Burak Karadeniz ustamız bu konuda gerçekten çok bilgi ve tecrübeye sahip sana bu konuda her bakımdan yardımcı olacaktır, ben de sinin sırtı avlarına olan ilginden dolayı çok sevindim belki sırtı avları ile ilgilenen arkadaşlarımız arasında sırtı avcıları diye bir kulüp açarız, sana şimdiden güzel sinaritler dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Değer verip, zaman ayırdığın için teşekkür ederim Orhan amca. :) Sağ bileğin için geçmiş olsun.

Bir kere sırtıyla melanur tuttuk, 3 saatte 10 kilo üzeri. (3 kişi) Gerçekten çok zevkli bir av şekli, halen unutamadık ve zamanını bekliyoruz. :)

Tabi ki iri balık yakalamak sırtıyla çok daha zevklidir. Ancak masraflı bir av şekli olduğundan tekneciler istekli olmuyorlar bu av şekline. Sanırım birgün kendi teknemiz olunca bol bol deneyeceğim bir av şekli olacak. :)
    Jiging te yapmayı çok istiyorum ama onun için uygun takımım yok ve belli meralarda (batık gibi) iş yapacağını sanıyorum. Yalnız benim değil av arkadaşlarımın da jige merak duyması lazım ki jig yapabilelim. Bu gibi handikaplar nedeniyle iki av şeklini de teknemiz olmadan sanırım gerçekleştiremeyeceğiz.:(

Kısmet belki birgün şartlar değişir. Güzel sohbetin için çok teşekkür ederim.
    Güzel balıklar rastgelsin... :)

4. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    avınız için tebrikler..afiyet olsun

5. .:EmR@H:.

.:EmR@H:. Emrah

Favori Kamış:
    AlbaStar 3.00 spın 60gr
    Favori Makine:
    SeaHawk sa50 5 bilye
    Volkan abi tebrikler. güzel av olmuş . tabi bu işte acemi biri olarak en azından benim için öyle :)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Adem. Son raporunda şimdi okudum, paylaşan; Lagos ve ofroz yakaladığından ve limit altı olduğundan bahsetmiş. :( Ben resimleri göremiyorum, ne tuttuğunu bilmiyordum o yüzden. Bu son yazdığın avında yapacak bişey yok artık ama bundan sonraki avlarında 2/2 tebliğinde bulunan bir tablo var. onu a4 kağıda bas, yanında bulunsun. Bi tane de mezura bulundur. Ben artık öyle yapıyorum. :) Bu raporumdan önceki raporumda ben tutmasamda limit altı balıklar vardı ve kimse kırıcı birşey yazmadı ama ben gereken dersi çıkardım. :)

Daha itinalı hassas avlarda görüşmek dileklerimle.
    Not : Dikkat çekmiş olmamak için kendi raporumda yazayım dedim.:)

Teşekkür ederim Emrah. :) Benim için de fena bir av olmadı :D Bende pek usta sayılmam :D Daha irileri senin oltana rastgelsin... :)

7. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Volkan Bey, karagözlere bayıldım. Onları görünce denizi ne kadar özlediğimi anladım. Yaz gelse de ben de açılsam denize :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Okan. Denizi ve denizde avlanmayı bende çok seviyorum.
    Umarım tez zamanda kavuşursunuz da bunlardan daha güzellerini siz yakalarsınız. :)

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Evet damacana en iyisi.
    Balıklar süper. Devamı gelsin.

10. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Teşekkürler, sanada rastgelsin. :)

Teşekkür ederim, nasip, inşaallah birgün :)

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Tebrikler gerçekten güzel bir av geçirmişsiniz, takip etmeye devam ediyorum, raporlar gerçekten çok güzel, devamını dilerim :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Düşüncelerin için teşekkürler Seçkin. ;) Bende senin av raporlarını takip edecem ama en son 2008'de yazmışsın.:eek: (Biraz sitem edeyim sana:rolleyes: )

Çarşı'ya sevgilerimle... :) Rastgelsin... :)

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Evet bayadir raporluk bir av yapamadim, bu sene insallah guzel raporlara baslicam :)