hesretinle ölürem gel bize herdem

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnşallah "keşke"lerin cenderesinden azade, gönlünce güzellikler yaşayasın sevgili Sinan hocam.:)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çay; cennet suyu, cennet. Muhabbet ortamlarının baştacı. Buyursunlar muhterem abim, semaverden.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fikrine, bal damlayan diline sağlık saygıdeğer Tevfik abim. İyi ki varsın, saygılarımı sunuyorum o naif gönlüne.:)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dostum,
    Nazarın cennetir bu gönle.
    Güzelliklerin en güzeline layık olan sizlersiniz. Selam ve saygı bizlerden. Sevgi yoldaşın olsun azizim.:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kemal kardeşim çok teşekkür ederim. Beğendiğine sevindim, daha güzel av günleri sizlerle olsun, sağolasın.:)

Jigging olayını geçen yıl aynı avlakta denediğimde birkaç balık alma imkanım oldu. Bu seneki denemelerim şimdilik olumsuz maalesef.

6. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Nuri abi sende olmasan kışın bizim tatlı su av raporları bölümü 4 ay

kapalı kalsada olur heralde ....:)

eline saglık

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Buzun kralı Nuri abi, oraları ziyaret edip sizinle bu güzellikleri yaşamak unutulmaz bir deneyim olurdu. Umarım bir gün bizlere kısmet olur.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Erzurumlular, çaya en az Rizeliler kadar meraklıdır derler, görüldüğü kadarıyla doğru bir tespit. :)

9. Nuri abi, Kendo'nun baby jigleri var, en küçüğünü (2,6 cm olsa gerek) şiddetle tavsiye ederim. Yumuşak aksiyonla almadığı balık yok diyebilirim.

10. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Abi tebrik ederim süper ve keyifli bir av olmuş yem olarak ne kullanıyorsunuz bi de kuzgun barajımı orası ? balığınız bol olsun rastgele...

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu sıralar her yerde bir kısırlık sözkonusu, denizavları da pek randımanlı değil. Kışın güzelliği işte elden ne gelir?

Ancak yavaş yavaş sancılı günler bitiyor. Yarın cemreler düşmeye başlıyor Havaya, suya ve de toprağa can gelecek. Yeni dönem yeni heyecanlara gebe. İnşallah sizler de güzel başlangıçlar yaparsınız sevgili Tuğgin. Ankara Team'in nefis güncelerini özledik.:)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Laf vardır: Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurahman çelebi derler diye. Bizimkisi de o hesap. Zaman mekan kesişmesi bize bu imkanı vermiş, eh biz de kör topal da olsa siz kardeşlerimize farklı bir atmosfer sunmuşuz. Üşüyen/titreyen kral denebilir anca.:p

Buzlar çözülmeye başladı. Geçen ismail keşke kış hiç bitmese diye dua eder oldum dediydi, bir açıdan haklı da. Çok ayrı bir tat, kendine özgü bambaşka bir keyf buzda avcılık.

Dileğin dileğimdir Aretciğim, inşallah diyorum can-ı gönülden. Fırsat imkan bulunabilirse birlikteliğinizden onur duyarım, başım gözüm üstünde yeriniz vardır.:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çay Rize'de üretilir, vatanıdır lakin Erzurum'da içilir. Rizelilerin en iyi müşterisiyizdir. Öyle ki Erzurumlular - hani olmaz ya, diyelim ki- çay içmekten vazgeçseler Rize'li çay üreticileri o işi bırakırlar. En büyük çay pazarı Erzurum'dur. Nüfusa oranlansa İstanbul'u dahi birkaç level sollarız.

Henüz bir yaşına gelmiş çocuğa bile "çay dadağı" yedirilir. Ta ölene dek içilir de içilir. Her yerde, her zaman. Kahvaltı yapmak demek çay içmektir gözüm, var mı daha ötesi.:p ;)

Akşam çayı niyetine, afiyet olsun.mrsparkle

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sırf buzda avlılık için, bu günler için ta yaz ortasında edindiğim jig modelleri;

KENDO BABY JİG 56MM
    Maria Little Bit 45 mm Metal suni Yem PCTH
    FLADEN NORDEN JIG YEM 28 GR

Aynı boy olmasa da Kendo isabet olmuş. Bu modelle yazın at-çek yaptım, tek balık alabildim. Jig suya düşer düşmez balık hamle yapıp kapmıştı jigi. İlk ve son oldu. Defalarca denedim ancak sonuç alamadım.

Buzda av günlerimizde de her üç sahteyi kerelerce denedim fakat, maalesef henüz kendilerini gösteremediler. Ancak her an yanımdalar, aklıma estiğinde denemelerime devam ediyorum, bakalım sezon bitmeden milli olabilecekler mi? Vakitte kalmadı ya, belki bir av günü daha nasip olur bu şartlarda. Buzlar gitti, gider:)

15. Baby jigin en küçüğü kasna, kızılkanat, gökçenez ve perc için tecrübe edildi ve onaylandı Nuri abi. (Hatta bu arada baby turna bile atladı :D )
    Ramazan'ın demesine göre; eğer ki yakında gidebilirsek, gökkuşağında da işe yarayacağını ispat edecekmiş.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İnşallah gönlünüzce rastgelir, sonucu merakla bekliyorum.

Selam ve sevgilerimi sunarım her ikinizi de.:)

17. Aleykümselam Nuri abi.

Geçen hafta deneme şansımız oldu. Ama maalesef Ramo istediği ispatı gerçekleştiremedi.

Fakat Ben trofeyi kandırdığım sahteyi arzettim kendisine ve nihayet şova başladı.

1,3 gr cultiva jig ile ma2 worm 4 cm silikon kombinasyonu inanılmaz işler çıkartıyor Nuri abi. Hem doğal alada hem gökalada...

Bu arada, şu an piyasada kalmadı. Ama yakın zamanda birçok ithalatçının raflarında yerini alacak.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Valla hiç söyleme, söyleyipte adamın aklını başından alma abicim. O trofe ala gibi bir balıkta benim oltamı süslese daha ne isterim şu fani alemde. Çok şanslısınız, rüyaları süsleyen güzellikte muhteşem bir balıktı, cemalini zihnime kazıdım. Tekrar tebrik etmiş olayım bu vesile ile.

Neş'eniz neşemdir, Ramazan adına da pek sevindim.:)

Jig/silikon kombinasyonunu da merak ettim şimdi. Uygun görürsen şayet, görselini bizler de görmek isteriz.:p

19. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    Ama hakkaten çok güzeldi bu....tebrik ve teşekkür.