Çok eski bir komşumuzun dede ve neneleri Fatma hanım ve Ali bey.. Biz çocukken bile Fatma hanım hep yatalaktı ama biz Ali beyi de yatalak sanırdık çünkü o da eşinin yanından hiç ayrılmaz yataktan hiç çıkmazdı. Bir birlerine hep bey ve hanım diye hitap ederlerdi. Biz büyüdük onlar hala yataktaydılar. Ara sıra uğrar gönüllerini ve hayır dualarını alırdık. Misafir gelince torunu Fatma hanımı kucaklar oturma odasına götürür. Sohbetlere katılır şenlenirlerdi. Sonra bize de gelin oğlum derlerdi.Aynı evin içindeki kendi odalarını ayrı ev olarak bilmişlerdi ve biz başlardık misafirlciik oynamaya. Torunu Fatma hanımı kucaklayıp yatağına götürür Ali beyde yanında tutunarak ve aksak adımlarla giderdi. Sonra onlar odalarında hazırlıık yaparlardı. Fatma hanım hafif bir ruj sürer Ali bey de yatağın yanından lokum ve kolonyağ alıp bizlere yani misafirlerine ikram ederdi. Çok mutlu olurlardı misafir ağırlamaktan. Ali bey yorganın altından ne yapıyorsa Fatma hanım Misafirler ver Ali bey ayıp oluyor çaocuklara derdi ve kahkaha başlardı oda da. Hep şen ve şakraktılar. birbirleriyle o yaşta bile oynaşır öpüşürlerdi. Biri 100 den fazla biri ise ondan 5-6 yaş büyüktü. Güvercin gibi aynı kafeste hayatlarını geçirdiler. Aşk deyince aklıma hep onlar gelirdi. Evet aşk bu olmalıydı ama onlar herkese daha fazlasını gösterdiler. Bir gece Ali bey vefat etmiş herkes Ali beyden fazla Fatma hanımı düşünürken. O demiş Erim ölse de almayın bu gece yanımdan bizi yanlız bırakın. O akşam içerki odada dualar okunurken sabah ikisininde vefat ettiğini görmüşler. Kendisini bir ömür yanlız bırakmayan erini Fatma hanım da son yolculuğunda yanlız bırakmamıştı. ve o sıralarda dünyanın en yüce aşkını biz yaşıyor sanıyorduk osaki şehir efsanelerinde. Özlemin Hikayesi bana onları anımsattı. Ruhları şad olsun.
bu ne kardeşim öpücük möpücük iyice şeyi düştü bu sitenin balık avımı 18 yaş üstü muhabbetlermi gece öpücüğüymüş
böyle şeyleri izzet abi yazardı bende okuduğumda duygulanırdım. neyapayım çok duygusal bir adamım ,hemencecikte ağlarım böyle şeylere. yine bi tuaf oldum okuyunca çok güzel bir paylaşım teşekkür ediyorum.
Yanii arkadaşlar yaptınız yine yapacağınızı. Şurada adam gibi çalışıyoruz, hafta sonunu bekliyoruz. Tamda ohh hafta bitiyor, eğleneceğiz derken neredeyse ağlayacağım şimdi. Hay allah yaa, ben hep böyle şeylerde kendimi koyarım hikayelerdekilerin yerine. Ve şuan yutkunmak çok güç....
..çok güzel hikaye,insanlar sevgiyi özler hale geldi maalesef.. paylaşımın için teşekkürler Özlem... tüm arkadaşlara bir kitap tavsiye etmek istiyorum; sevgi dolu inanılmaz etkileyici bir hikaye...: Kitabın adı "DEFTER" yazarı Nicolas Sparcs