İkinci Tortum seferi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Tebrikler çok güzel bir av olmuş daha büyükleride nasip olur İNŞALLAH Erzurum'a sevgiler, saygılar....

2. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Biz geçen yıl eksili sıcaklıklarda bile bu gölden aynalı aldık.Balıklandırma yapılıp yapılmadı hakkında bilgim yok ancak bu göl 2008 öncesi sit alanı ilan edilmişti birkaç yıllığına 2007 sonlarında serbest bırakıldı.
    Evet bir sebebi varmış kiloluk aynalılar 

Teşekkürler limit altı olanları elbette bırakıyoruz ben limit üstü olanı bıraktığımda düşüncem şu idi 1- bırakabiliyor muyum 2- bırakırsam gören birileri de en azından limit altını bırakırlar umudu.
    Teşekkürler inşallah sizede nasip olur
    Teşekkür ederim trofeleri senden de görmek isteriz. Çok itiraz etti ama bıraktık.

Teşekkürler evet balıklar güzel hele suyun içinde yormak için verdiğiniz çaba o daha başka bir şey

Yok ya gölü kutumadık bir limit üstü 5-6 kadarda limit altı bıraktık göl kurumasın diye;)
    Teşekkürler inşallah size de nasip olur

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Murat abicim öncelikle müthiş şansından dolayı seni ve en az seninkadar uğraş veren ekip arkadaşlarını canı gönülden kutlarım yakışıklı balıklar yakalamışsınız ve güzel bir şekilde bizlere sunmuşsunuz şansınız daim olsun:)

4. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkrüler esabi sağolsun bizim Nuri benim yakalayamadığım bazı durumlarıda resmetmiş ve eklemiş.İnşallah sizde böyle bol avlı günler nasip olur.

Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili hocam beğeniniz için çok sağ olun, biz teşekkür ederiz.:)

Erzurum şehir merkezi rakım: 1890 mt, Tortum gölü:1027 mt. 15 Mayıs-15 Ağustos sezon yasağı Erzurum il geneli için olduğu halde, bölgemizde 1300 -1800 mt rakım farkı olan yerler var. Kuzgun baraj gölü 2200 mt iken, Karagöl 2800 mt.

Hocam bizlerin av bölgeleriyle olan ilişkisi, daha çok bir çeşit zorunluluktan. Su sıcaklığını ölçmedik ancak bu rakımda ve Ağustos ayında olabilecek sıcaklık, mevsimin maksimum su sıcaklığıdır diye düşünüyorum. Aslında su sıcaklık değerleriyle pek işimiz de olmaz. Bundan dolayı balıkçılık aktivitelerimizi sınırlamayız. Sezon açık olduğu müddetçe nerede su var oralara gideriz. Her zaman alternatif bir uygun avlak bulma şansına sahibiz.Ağır kış şartları dolayısıyla yöremizde bulunan akarsu ve göllerin tamamı neredeyse 4-5 ay buzlarla kaplandığı için özellikle kışın gittiğimiz tek yer Tortum gölüdür.

Göl, rakım nedeniyle donmaz ve yılın her mevsiminde de avlanılmaya müsaittir. Ocak ortalarıyla birlikte, Mart sonlarına doğru Gökkuşakları da av verir. Gölde ayrıca siraz, bekir, israil sazanı ve havuz balıkları da mevcut. Ayrıca kerevit te bulunur bolca. Gözlemlerime göre, israil sazanı ve havuz balıklarının nüfusu çok fazla değil. 2007 yılına kadar gölde yıl boyu yasak vardı zira, göl korumaya alınmıştı. Yol kenarı oluşu ve ulaşımının kolaylığı da bu gölün korunması açısından bir avantaj.

Selamlar, saygılarımla.;) :)

Son düzenleme: 31 Ağustos 2009
  6. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler sevgili abilerim:)

sizlere yakışır bir av olmuş. nuri abicim, seninde beklediğin trofeyi kepçene alıp bırakman dileğiyle ;) :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ercan, teşekkür ederim dostum. Yaptı hamurunu, aldı balıkları. Ne diyeyim afiyet olsun.

Ancaaak, geçen yıl benim 5 baba sazan aldığım yere, nokta tayini oturduğunu anca bu akşam anladım. O gün, "bu işte bir gariplik var ama ne?" diyerek yaşlı hafızamı epey zorladım da bir yakaya yol çıkaramadım.:eek: :(

Haftaya kendi bereketli yerimde olmayı kafaya koydum şimdiden. Bakalım, çoook kafa-göz kırılacak gibi. Allah kime verirse artık. Kesin kararlıyım, kardeş-mardeş dinlemem arkadaş.:cool:

8. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    intikam soguk yenen bir yemektir nuri abi :)

geçen raparun yansımaları olmasın bunlar :p

9. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ercan inşallah sizede nasip olur.

Kendi bereketli yeri imiş sen geçen yıl deli düzlerde nereye dip oltası atacağım diye düşünür gezerken o “SENİN YERİN” dediğin yerden ben yine aslanlar gibi pullu ve aynalı almıştım da sonra sen uyandın. Uyanık geçtin çöktün oraya, kendin yetmez gibi Nevzat ,Remzi ve Zekerya hocayı bile o bölüme alıştırdın.Hem sen canını sıkma eğer biz bu hafta geç kalırsak o senin çok kafa göz kırılacak dediğin yerde adım atacak yer bulamayacaksın:D:D

10. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat abim, Nuri abim ayrı ayrı teşekkürler. Yine gözlerimizi şenlendirdiniz.

İnanın şu sazan avlarını daha eğlenceli görmeye başladım. Tabi bunda en önemli etkende sizin doyumsuz muhabbetleriniz olsa gerek.

Salınan balıklar kocaman kuzucuklar olarak dönsün size inşallah.

11. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    abi tebrik ediyorum harika bi av olmuş sunumda anlatımda harika tekrar tebrik ederim saygılarımla

12. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür bizden yorumlarınızla renk kattığınız için.Doyumsuz sohbetmi sen birde bizi canlı gör özellikle balliyi hiç doyamazsın :D:D

Teşekkürler inşallah sizede nasip olur

13. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Abi tebrik ederim..Açıkcası balli(nuri) abiyide çok merak ediyorum.İnşallah bir gün tanışma fırsatı bulurum..Bu arada cumartesi günü kırmızı benekli avından boş döndüm.Bir kaç tane limit altı geldi onlarda iade edildi.