Isınma turlarımız-Mercanlar, melinalar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Anımsadım sevgili Volkan

Nasıl kimilerinin sandığı gibi beter bir adam değilim sanırım.

Beni ararda gelirsen seve,seve birlikte avlanırız.

Sevgimle kal

2. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Ustam söylediklerinde %100 haklısın.

Balon ile ilgili bir kaç şey daha söyliyeyim.. Bu balık bu sene geçtiğimiz yıllara nazaran daha az oltaya geliyor benim kişisel tahminim küresel ısınmanın etkisiyle göç ediyor. Önceki senelerde yaşadığımız sıkıntı çok fazlaydı. Mercanların bazen sadece dudak kısımları, kafa kısımları veya yarısı geliyordu. Altta takımlara rahat vermediği gibi tutulan balıklarada saldırıyor. Hatta kendi ırkına bile.. Kıyıdan bile av veriyordu.

Bu balığın zayıf noktası karanlıkta av vermemesidir. Güneş tam kendini göstermeden oltaya gelmez. Bu yüzden pareketeciler gece çalışmaktadır. Gündüz atsalar tek bir oltaları dahi kalmaz. Antalya-Mersin arasında halen bakir kalmış bir balık merası vardır. Her balıkçı bilmez ama orayıda bu illet basmış durumda.. Babamlar ile gittiğimiz avlarda 100 yedeği bitirip kenarı çıktığımız oldu. Çenesi o kadar kuvvetliki irileri 1251 C 6 no çelik iğneyi bir pense gibi kırabilmektedir. Bazen iğneler 8 şeklinde gelmekte :)

Ağ atma hususunda burdaki ticari kaydı olmayan ticari balıkçılar (Yeşil ruhsatları bile yok, kaçak avlanıyorlar) Misine ağı diye tabir edilen bir ağ atmaktalar.. Balon denk gelirse parçalıyor ama onarımı kolay olduğundan çok ta caydırıcı olmuyor..

İnsanoğlu elindeki bitene kadar harcamaya devam edecek. Bizim için değişen çok şey olmaz.. Biz denize çıktığımızda 1 balık bile tutsak heyecanlanırız. Ama Ticari amaçla bu işle uğraşanlar gün gelecek işsiz kalacaklar.. Tahminim o zamanda balık çıkmıyor Su ürünleri denizlerimize balık bıraksın derler..

Saygı ve sevgilerimle..

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Emrah,akıllı v e bilgili bir genç adamsın.Dediklerine katılıyorum.

Misina ağ tamamıyle yasaklandı,ihbar edebilirsin.

Haklısın biz oltacılar iki balık tutsak bile yeter sayar keyfimizi alırız.Ekmek parası denizden balıktan olanlar daha duyarlı olmalılar ama nerdee.

Sevgiler