Iskarmoz, nam-ı diger Akdeniz Baracudası

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında SpinnerPro tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. av.cı kale

av.cı kale seha

Favori Makine:
    daiwa bg 30
    En İyi Avı:
    nazar değer
    tebrikler

anlatım ve balık süper, anlatımdan kendimde tutmuş kadar oldum, ben olsaydım acaba ne yapardım diye de düşünmeden edemedim ama misinayı kendi etrafınıza sarmanızda bence çok iyi bir fikir olmuş, hareket alanı kısıtlı bir yerde yapılacak başka bir şeyde olmazdı her halde. tebrikler her avınız böyle ve daha iyi oldun.

2. odiii

odiii onur

Favori Kamış:
    DAIWA VERTICE VTY100-30A 300 cm
    Favori Makine:
    REMİXoN
    Sevgili doğan abi eşsiz bir rapor sunmuşsun bizlere.Bundan sora yazcağın raporları sabırsızlıkla bekliyorum.
    Saygılar

3. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

haha valla beni cekerken gülmekten onunda başına birşeyler gelir eminim. ama beni değilde o balığın suyun altındaki mücadelesini ben cok merak ediyorum, onun çekilmesini isterdim.

teşekkür ederim. sanki biraz uzun olmuş en sonunda farkettim, ama karşımda oturan birine anlatıyormuş gibi yazınca , detaylar aklıma geldikce bitmiyor. sizede aynı güzellikte avlar dilerim. rastgele

evet zaten günümüzde hayal gücümüzü büyük ölçüde yönlendiren şeyler içersinde görsel sanatlar, filmler başta geliyor. benimde o anlarda aklıma izlediğim filmlerden binbir türlü seneryolar gelmeye başladı birde bunlara gözümün önündeki gecenin o karanlığında denizde yanıp sönmeye ışık cıkarmaya baslayan kücük yaratıkları farkedince, tamam dogan şimdi kafayı yedin işte dedim kendime. çünkü her parlayan ışığı insan gözüne falan benzetmeye başladım. sonra bir ara ahtapot gözü oldu onlar :D .. bayağı bir tedirgin oldum sonra balık falan vurmaya başlayınca onun heyecanı ile oyalanarak sabahın ışıklarına kazasız belasız kavuştum. hahaha insan beyni, hayalgücü acayip birşey yahu olmadık zamanda olmadık şeyler üretiyor. :D

teşekkürler, malesef bu iskarmozum mücadelesi cok kısa sürdü bunun sebebi ise ağzının açık kalması onun daha güçlü direnmesine mani olduğunu düşünmekteyim. iki farklı yöne fişekledikten sonra durgun bir denizdeki sandal gibi cektim. iskarmoz olduğunu farkettiğimde ise acaba bi sorunumu var yada birşey mi saldırdı ona, aniden öldü mü acaba diye düşünmeye başlamıştım.. evet seneryolar, seneryolar hep.. durmuyor beyin o adrenalinle çalışıyor hep :)

çok teşekkür ederim. uzun zamandır böyle bir ortamı hayal ediyordum ve gercekleştirdiğim icinde cok mutluyum.(istanbulda sarayburnunda veya başka yerlerde tek başına gerilla taktiği balık tutmaya çalışmak çok stresli ve yorucu oluyordu) o yuzden burada hic balık yakayamayabilirdim de ama o kayalarda olmak herşeye değiyordu. aynı şekilde herkesin bu huzuru herzaman yaşamasını diliyorum. saygılar.

cok teşekkür ederim. :)

teşekkürler. herşey o heyecan için. gerisi bahane. :)

cok eksiğim vardı yanımda olması gereken. bir daha ki sefere o kayalara cantalarımı ve tüm malzelerimi taşıyabileceğim bir yöntem bulacağım. su samuru gibi sırt üstü yüzerek yanıma alacağım eşyaları göbeğimin üzerinde taşımanın dısında.. :D

4. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkür ederim. o karanlıkta ve rüzgarda misinayı üzerinde oldugum kayalara yığamadım sonrası kabus olacaktı. neticede yine kabusa dönüştü balık kactı ama takıma, misinaya zarar gelmemis oldu ve balıga sorunsuz devam edebildim. :) sizede daha iyi, keyifli avlar.

5. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkürler. bende senden daha güzel raporlar bekliyorum kardeşim. :)

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Balık avlama işini çok güzel bir ruhla yapıyorsunuz, tebrikler.

Anlatımınızdaki olayların güzelliği ise sanki bizi sahilden geri plandan sizi izliyormuşçasına büyüledi.

Harika bir paylaşım, saolun..

7. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Tebrikler gerçekten harika bir av raporu olmuş.. Kendimiz sizi izler gibi hissettim özellikle misinayı kendi etrafınıza sarmanız gerçekten çok orjinal bi fikir :) Bravo..

Muğlanın hangi ilçesinde hangi bölgede avlandığınızı çok merak ettim. Gökova körfezinde bazı koylarda av yasağı olduğu için benim avlanmak için yeni yerler geliştirmem gerekiyor.. Bu güzel avlağı hangi tarafta keşfettiğiniz? Raporunuzda sadece Muğla olarak geçtiği için paylaşmak istemeyeceğinizi düşündüm ama yine de şansımı denemek istiyorum :) Genelden açıklamak istemezseniz özelden de mesaj atabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.
    Saygılarımla..

8. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkürler.. işinde gücünde olan insanları bir anlığına da olsa oraya götürebildiğime cok sevindim. :)

9. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Abi yazmayın şöyle raporlar ya, hele gece yarısından sonra hiç yazmayın, gece rüyama girecek ya, ben bu ankaradan ayrılacam yada Melih Gökcek buraya deniz getirsin kardeşim olmuyo. Harikasın doğan abi heleki avın hikayesi o kaçan kofana kıyıdaki mücadele bence sabretseydin, biraz daha oynasaydın, o balığıda alırdın. Abi şu denizin üstündeki kayaları kıyıdan bi çekermsin ,yada bi fotoğrafı varmı? Çok merak ettim nasıl bir avlak. Harbiden işkence gibi, kıydan yüz ,taşa çık ,oradan in, balığı götür, ama taktir ettim.Ben olsam o avlağa bakar bakar geri dönerdim . Nitekim bu zorlu şartlarından ötrüde bakir kalmıştır. Tebrik ederim

10. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35424 bu baslık altında asagıda yayınlanan resme göre bodruma doğru uzanan uzun kıyı şeridinde, görünen, bilinen yerleşim bolgelerinin arasında sıkışmış ama sadece denizden ulaşabilinecek bazı noktalarda şansımı denedim. bu ilk raporumdaki avda onlardan birinde gercekleşti. anlattığım gibi önce bir dağ sonra bir orman ve uzunca bir kayalık alan gectikten sonra acıktaki kayalıklara yüzdüm derken bu kıyı şeridini oldugu gibi dikkatli incelendiğinde bu özellikleri barındıran okadar da cok nokta olmadığını göreceksin. :) heheh bilmece gibi oldu değil mi? bundan daha eğlenceli ne olabilir ki? :) sana ve arkadaşlarına rastgele diyorum. güzel avlarınızı bekliyorum.

11. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkürler. kofanayı ellerimin arasına almayı başarmış olsaydım bile pek yapacagım birsey yoktu çünkü o karanlıkta kıyıya fotografını cekmek icin yüzmezdim. foruma ilk üye oldugumda tanışma mesajımda belirttiğim gibi küçükken rıhtımdan denize itildim ve boğuldum, oradan tesadüfen gecen zıpkınla avlanan bir genc kurtamış cıkarmış beni. sonrasında yüzmeyi öğrendim ama yinede denizden cekiniyorum en azından dibini göremediğim zaman. kofanayı yakaladıktan sonra neticede zaten denize geri bırakacaktım. oyüzden çok birşey kaybetmiş sayılmıyorum sadece o balığı yakaladım diyebilmekten başka. kısmet değilmiş. :) o avlağın o kayalıkların fotografı suan karşısında olduğum monitorde duvar kağıdı olarak duruyor. gercekten cok güzel bir yer bulmuşum resmine bile baktıkça rahatlatıyor insanı. diğer yandan gündüzleri oranın etrafında arada sırada bazı ufak teknelerin geçtigini gördüm palamut ve lambukaya sırtı yapan. genelde bir 15-20 dakika takıldıktan sonra diger koyları dolasıyorlar. oranın yerlisi mutlaka biliyordur karış karış heryeri. :)

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çok güzel bir anı olmuş sizin için :) tabbi kendimi de gaza getirdim hazırlanmam lazım :) size yeni avlarınız da başarılar dilerim

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrikler av icin ve tesekkurler rapor icin.Beline misina sarma olayina sasirdim dogrusu.Ama insanin o anda aklina hersey gelir :)
    Kacirdigin balik icinde cok uzuldum (daha onceki tecrubelerime dayanarak tahminimce 20 kiloluk bir baligi 1 ay oncesinde, bir gece avinda da ben kacirdim)
    O avlandigim yerde senin bu resimdeki yere cok cok benziyor.
    Ve benimde onumde kocaman bir set halinde kayalar vardi.Gece ay isiginda bir kayanin uzerinde (gidecegim biryer yok neredeyse) 20 dk gibi bir mucadele verdim.Fakat balik neredeyse hic yorulmadi,kalama cigrindan cikti,kolumda derman kesildi (cunku makina surf icin ve agir,vede kamis uzun) en son var gucumle baligi cekerken misina kayalara surtunme sonucunda koptu gitti (Japon mali canavar gibi misina idi)
    Oldugum yere yigildim kaldim,ve vallahi gozlerimden yas geldi o anki hirs ve kizginlik ile.Yanimdaki 2 arkadasimda cok fena panige kapildilar benim mucadelem sirasinda.En son balik kactiginda iclerinden bir tanesinin : " Ohhh sh.t" dedigini hatirliyorum (afedersiniz).
    2-3 gun kendime gelemedim o uzuntu ile.
    Ama sonucta nasip kismet isi.Fakat kesinlikle ama kesinlikle kaliteli malzeme cok cok onemli.Hatta bazen kaliteli malzeme yeterli olmuyor coook cok daha kalitelisine ihtiyac olabiliyor.Mesela o misinaya cok para verdim ama asiri surtunmeden koptu gitti.Demekki bu gibi avlarda kalitelininde kalitelisini kullanmak gerekiyormus.Ben bunu anladim.
    Rastgele.Umarim kolay kolay balik kacirma anlari yasamazsin Dogan Abi.Cunku hakikaten insana koyuyor ya :)
    (Bu olayi ayni gun Turgay Abi ile ozelden paylasmistim:) )

Son düzenleme: 20 Ekim 2010
  14. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Doğan tebrik ederim harika bir rapor ve ıskarmozu geri salman da takdire şayan süper bir davranış.
    adrenalin konusunda benim de aynı sorunum var. iyi bir balık oltama geldiğinde müthiş heyecanlanıyorum ve bacaklarım titremeye başlıyor. yine de çok iyi bir his olduğunu düşünüyorum ve soğukkanlı olmaya niyetim yok. yaşasın adrenalin:)

tekrar tekrar tebrikler.

15. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkürler. sizede avlarınızda başarılar dilerim.

çok teşekkür ederim. kaçırdığın balıktan sonra yaşadığın hırsı, kızgınlığı anlayabiliyorum. Bunun ilacı daha sık imkan elverdikce daha cok balığa cıkmakta yatıyor bence. Zaman içersinde okadar insana koymuyor ama kısıtlı zaman kısıtlı iş güç arasında binbir türlü plan programdan sonra balığa cıkma fırsatını bulduğun zaman balığı cekerken kacırmak insanı seninde dile getirdiğin gibi olumsuz etkiliyor, moral bozuyor. Ben hiç kötü hissetmiyorum kendimi öyle bir anda zaman duruyor, bir boşluğa giriyor insan sanki ama sonra kendime geliyorum. Biliyorum ki her nekadar iğnelerimin ucları ezik olsada benim yerimde usta bir balıkcı olsa o kacırdıklarımın yarısı mutlaka alır. Bu da zamanla gelişecek birşey benim için. Kaliteli ve güçlü takım kullanmak konusunda yuzde yuz katılıyorum sana. Ağzında sahte balık veya iğneyle misinanın kopması sonucu kacan balık için kabus dolu bir zaman başlıyor çünkü o sahtenin iğnesi paslanıp (paslanmaz celik halka veya iğne kullanılmamasını şiddetle öneriyorum herkese) düşene kadar beslenemeyecek bir durumdada kalabilir buda balıgın gücsüz düşmesi ve sonu olur. Balık acısından böyle iken bizim içinde okadar para verdiğimiz sahtenin veya techizatı kaybetmiş oluyoruz. İyi dileklerinden dolayı tekrar teşekkür ederim. Yeterki balık olsun kacsın kacmasın önemli değil, balık olduğu sürece eninde sonunda tekrar yakalanacaktır o balık. :)

teşekkürler.. O heyecanın herşeye bedel aslında. Sanırım amator ruh denilen şey bu. Bilemiyorum bütün büyüklerim ustalarım halen daha böyle duyguları yaşıyorlar mı?. Vedat amcanın yaşadığını biliyorum ama onun ruhu bizden genc :D o sayılmaz oyüzden.

16. Denizanasi

Denizanasi Banu

Raporunuzu buyuk keyifle okuduk. Resimdeki balik ayni zamanda deniz turnasi denilen balik mi yoksa farkli bir tur mu?

17. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Bu konuyla ilgili geniş bilgi almak için aşağıdaki linke göz atmanızı öneriyorum. :)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280

18. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

cok teşekkürler. balığın halk arasındaki ismi yörelere göre farklılıklar görsteriyor. ama evet sizin bildiğiniz gibi muğlada, balıkçılarda veya büyük marketlerin balık reyonlarında, iskarmozun dışında deniz turnası olarak adlandırılıyor. balığı avladığım yörede ise halk boyu en fazla 20-30cm olan bir çeşit kaya bayalığına iskarmoz diyor. onlara 2 kiloluk iskarmoz tuttum dediğimde bayağı bir şaşırmışlardı. :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Doğan tebrik ederim kardeşim. Her yönü ile harika bir paylaşım, ellerin dert görmesin.

Sevgili Bahtiyar'ın da hatırlatmasıyla;

Sphyraena sphyraena ise ülkemizde bulunan ıskarmozdur. Turna /deniz turnası adıyla da anılır. Son zamanlarda internetin de yaygınlaşması nedeniyle yabancı kaynakları izleyenler tarafından aynı aileden olduğu için barakuda olarak da isimlendirilmekte. Yaygın İngilizce adı European Barracuda dır.”

Yukarıdaki ifadeler muhterem Yakup hocamıza ait. Bu bilgiler ışığı altında, “Akdeniz baracudası” isimlendirmesi yerine Avrupa Barakudası daha uygun düşer diye düşünüyorum.

Selamlar, en güzeline rastgelsin dostum.;)

20. SpinnerPro

SpinnerPro Doğan

teşekkürler efendim. :) isim konusuna gelince evet başlığı aslında "Iskarmoz, deniz turnası nam-ı diğer akdeniz barakudası yani avrupa barakudası" diye atacaktım ama cok uzun oluyor diye iskarmozun yanına googleda aratıp en cok çıkan sonucun en fazla duyulan isim olacagını düşünerek karar verdim :D saygılar, asıl en güzeli size rastgelsin. :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.