İspendek ve İlk Barakuda...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Alacaksan FB al bence. (FHB de olabilir)

Bizim oralarda maviler bence daha etkin.

Fb ile yakaladığımız balıklar: Levrek, iskarmoz, sarıkuyruk, zargana. Levrek hariç diğerleri sırtıyla. FS ve Fayu denedik, pek bişey tutamadan taktırdık, bi daha da almadık. ;)

2. Plankton

Plankton Salih

Öneri için teşekkürler Volkan abi.FB FG FHB FAYU FS FOG beyaz olan :D hepsi güzel :thumb: Berrak su olduğu için genelde daha gerçekçi gelmişti FS vede FAYU fakat alacağım yerde FS FANC FHC falan vardı.FB varsa onu alırım sen öyle diyosan vardır bildiğin :D Tabi bunun için direksiyonu ters yöne kırıp ilk önce malzemeciye gitmek lazım hihi ( İnternetten uğraşmak istemiyorum :) )
    Akşamları gittiğim yere levrekler 5 dakikada olsa uğruyorlar.Sürekli su üstü çalıştığım için örendiler artık sahteleri :D Takiple son buluyor o kısa sürede, sahte taransferi şart oldu. :)

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Aksiyon eksik olmuyor maaşallah. Bunun bacak gibileri rastgelsin.

Bir de fotoğraflar nasıl bu kadar mükemmel oluyor? Tekniklemi alakalı makineylemi alakalı?

4. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kardeşim tebrik ederim güzel iş çıkarmışsın.Yalnız ilgimi çeken bir durum söz konusu...o levreği o suüstü sahte ile karanlık suda mı yakaladın?bana mı öyle geldi... :)

5. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.Telefon ile çekiyorum.Herhangi bir program sayesinde oynamalar yapıyorum.(keskinlik, renk açma kapama, parlaklık gibi gibi )
    Rastgelsin :)

Teşekkürler.Hava karanlıktı fakat ortamda ışıklandırmalar mevcut, su üstü sahteyi tam olmasada bıraktığı izden dolayı görebiliyorum.

6. ssolmaz

ssolmaz Serkan

cevabınız için teşekkür ederim.
    avlandığım zaman güneş ortadan kaybolmuştu ama aydınlıktı ortalık.
    hava kararınca direk kesildi saldırılar.
    birkaç sahte aldım ama sadece rover ile wtd de (şimdilik) başarılı oldum.
    en azından balık beğendi. hihi
    kuşadasından avlanıyorum genelde. pek müsait yer bulamadım.
    bu taraflar hep taşlık kayalık. bu sebepten dalarlı sahteleri kullanamıyorum.
    bir kısmını heba ettim bile. bu yüzden bende su üstü ile devam ediyorum.
    kısmetse yazın ayvalık seferlerimde olacak. muhtemelen orada dalarlı sahteleri kullanabilirim diye düşünüyorum.
    ayrıca bu işte tecrübeli ve beni yanına kabul edecek birilerini bulup beraber av yapmamız gerekiyor sanırım. hala bu iş istediğim gibi olmuyor.

7. Plankton

Plankton Salih

Merhaba.Baraküda için bende tecrübesizim bu ilk avımdı.Fakat raporlardan gördüğüm ve okuduklarıma göre güneş olmadığı zamanlar av vermekte.Gündoğumu öncesi bence en iyi zaman.Güneş battıktan sonra yine karanlık çökene kadar denemekte fayda var.Levrekte hemen hemen aynı şekilde av vermekte.

Belki biliyorsunuzdur ama, batarlı sahtelerinizin üzerinlerinde 30-90 cm gibi ibareler bulunur , bunlar sahtenin dalma derinliğidir.Avlandığınız yere göre bu özellikleri dikkate alarak kullandığınız sahtelerde sorun yaşamazsınız.

Kuşadası hakkında bilgim yok fakat baraküda için mendirek uçları gibi derinliği fazla olan yerlerde deneyebilirsiniz.Çok çabuk derinleşen kayalık bölgeleride deneyebilirsiniz.Roverın hangi renkleri var sizde bilmiyorum ama, bendeki g15r yi sadece takip ediyorlar fakat ha06 ya direk hamle yapıyorlar.Bu sabah çok kısa sürelide olsa denememde bunu tekrar gözlemledim.Cırtlak ve parlak renkleri seviyor sanırım bu balık.Bugün yine ha06 renk kodlu olanla 2 tane karaya alamadan kaçırdım.G15r yi ise sadece takip ettiler.Cırtlak renkli sahtelerinizi denemekte fayda var. :D

Levrek için derelerin deniz ile buluştuğu noktalarda en çok yakalandığı görülmekte.Liman içlerinde de yakalanmakta fakat spin için sıkıntılar oluşmakta.Teknelerin halatları gibi :)

Diğer yandan avlandığınız yer eğer sadece dip yapısı irili ufaklı taşlardan oluşuyor ise bence orda hiç vakit kaybetmeyin.Sadece taş ve kayalık olmasın.Kayalık , eriştelik ve kumluk alanlarda denemeler yapınız.Kum luk bölgeler kesinlikle olsun bu kısım önemli.200 metre bir kıyı düşünün (sahil değil ) Sol taraftaki bölge sadece taşlık ve sığ, sağ taraf ise taşlık, kayalık ve eriştelik, orta kısım ise taşlık , kayalık,eriştelik öbekleri ve kumluk.Levreğin geldiği nokta bu kısım.Hergün bu yerleri defalarca kez denedim sonucu ise sadece bu orta kısımda aldım diğer yerlerde takip bile almadım.Buna benzer bir dip yapısı bulmanızı öneririm.Derinlik 30-40 cmden başlıyor max. 4 metreye kadar sahte atıp çekiyorum.Özellikle dalgalı ve köpüklü zamanlar paralel atışlar daha etkili olmakta.Dalgalı köpüklü zamanlarda da su üstü sahtelerinizi kullanabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğim yer sadece kendi gözlemim olup kesin bir bilgi içermez.Sadece kendi gözlemlerimi yazdım.Buna benzer yerlerde denemeler yapmakta fayda var.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Program önerisi alabilirmiyim öyleyse?

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yok arkadaş, rapor yazma işi İzmir'lilere gelmiş. Harika betimlemeler, güzel anlatım, tadına doyum olmayan anlar hepsi inci gibi dizilmiş. Bittiğine üzülüyor insan.

Candan teşekkürler. Daha güzel av günlerinde gönlündekine rastgelsin Salihcan.:)

10. Plankton

Plankton Salih

'' Picasa '' bu yeterli olur.Bunun yanı sıra telefonlardaki, instagram gibi programlarda iş görmekte. :)

Teşekkürler Nuri abi. :) Görmek istediğin, hedeflediğin balıklar rastgelsin :)

11. tncr

tncr tuncer

tebrikler keyifli av olmuş. bende narlıdere güzelbahçe civarında at çek yapıyorum, bu taraflara yolunuz düşerse tanışmak isterim.

12. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler.:) Şimdilik Dikilideyim, o taraflara gelecek olursam haber veririm.Rastgelsin :)

13. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Salih hocam kullandığım sahte rover g25r di. bu sahteye ara sıra takip alıyorum ama saldırı çok az. muhtemelen bölgede baraküda var ve bahsettiğin gibi renkli sahte istiyor olabilir. ha06 dan da edineceğim.
    ayrıca avlanabileceğim güzel yerler bulmak için sürekli geziyorum. çoğunlukla avlandığım yer kum ve irili ufaklı taşlık, kayalık. sanırım biraz açıklarda eriştelik. ama burada hiç vuruş ve takip alamadım henüz. o bölgede savage 4play shad 7,2cm silikon, rover g25r, kendo haryu 125F 13 no, kendo zero 65 ve 75 olanlardan farklı 2-3 çeşit denedim hiç birinden vuruş alamadım.
    farklı olarak gittiğim yerlerde hep taşlık, kumluk ve siyah yosunların öbek öbek olduğu bölgeler. bunlardan birinden sadece vuruş alabildim. o da rover ile. size sormak istediğim bir konuda rover ile avlanırken sahteden sonra leader kullanıyormusunuz? benim makinamda sarılı olan 12 kilo çekeri olan 0,20 turuncu bir ip ve monoflament karışımı. aldığım yerde top olarak duruyordu tam modelini hatırlamıyorum. fakat ip misinanın makina ve yüzüklere zararı olduğu için bunu önerdiler. sanki normal misina içinde ip varmış gibi birşey. rengi turuncu olduğu için sahteden sonra 1 mt gibi 0,20 flourocarbon misina kullanıyorum. olurda birşey yakalarsam bu misina kopacak gibi geliyor bana ama hayırlısı bakalım.tabi arada fırdöndü de kullanıyorum. bazen rover bu fırdöndü ağırlığından etkilenip bazen suyun bir karış altına giriyor. bu çok etkileyecek bir durum mudur sizce? birde rover harici tavsiye edeceğiniz su üstü var mı?

ek olarak vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    bana çok yardımcı olacak.

14. Plankton

Plankton Salih

Merhaba.Öncelikle at-çek olayında bende çok yeniyim.Söylediklerim kesin doğru diye bir şey yoktur bunu belirteyim. :)

Levrek yazın ve yavru balıkların çoğaldığı bu dönemlerde sahte balık ile çok nadir yakalanıyor.Raporlardan da görüldüğü gibi.Yakalayan illaki vardır.idk
    Ama siz yinede gittiğiniz yeri vakit buldukça deneyin.Mesela gittiğim yer 5 gün hiç bir takip bile olamzken 6. gün yakaladığım oldu.Vakit buldukça denemekte fayda var.

Baraküda ise ne zaman oluyor yada olmuyor bilgim yok ama şu sıralar olduğu kesin. :D Rover ha06 yı sırf ben söyledim diye almayın.Bende yalnışlıkla aldım ve değiştirmedim.Başka kullanan kimsede görmedim.:D
    Almayın dememim sebebi ise rover sahtelerin mesela g12r g15r g25r gibi sahteleri şeffaf üzerlerinde boya yok fakat ha06 ve ha04 tamamen boya kaplı ve bu boyalılar diğerlerine göre çok çabuk dökülüyor.(iğnelerin temas ettiği bölgeler) Bugün deneme fırsatım olmadı hava şartlarından dolayı, yarın sabah deneyeceğim.Ha06 tekrar skor yapar ise baraküdada kesinlikle önerebilirim.:) Su üstü sahtenin suyun altından gelmesi bi işe yaramaz diye düşünüyorum.Hep aksiyonu bozar hemde en belirgin özelliklerden biri olan suyu şapırdatmasını engeller.

Bir öneride cidden işinize yaramayacağını düşündüğünüz sırf güzel diye ve kullanım alanınız olmayan sahteleri almayınız.

Su üstü sahtelerden önerebileceğim var fakat bende daha almadığım için kullanmadım.hihi Ama 100 küsür rapor okuyup birazda araştırdığıma göre.
    En çok tavsiye edilen ve işe yarayan şunlar.

İma skimmer :thumb: ve Lucky kraft sammy :thumb: bunlar zirvedeki su üstü WTD yapılan sahteler.Piyasada bulmak zor hatta yok gibi birşey. :(
    Ama bunlar gibi pahalı sahteleride biraz kullanıp eskitmeden baraküdaya atmam sanırım.hihi

Silikonunuz güzel , yazın levrek için silikon daha fazla önerilir.Ben kullanmıyorum ama o yüzden bilgim yok.

Kendolar ise zeroları bilmiyorum.Haryu 13 renk kodlu olan bende de var.Levrek için bu renk, bulanık sularda ve gece için önerilmekte.Bende henüz skoru yok.Baraküdalarda ise Max-rap lerin FHC renk kodlusu ile aynı renk haryu 13...Max-rap FHC ile baraküda yakalanan rapor çok okumuştum.Yarın sabah deneyeceğim haryu 13 ü.Kırmızı kafalı olan sahtelerde baraküdanın en çok yakalandığı sahtelerden biri.

Misinanız hakkında bilgim yok.Ben okuma blue fish 0.28 kullanmıştım.Memnundum fakat beyaz olduğu için Okuma sea-bass 0.26 modeline geçtim.Fiyatı uygun.Esnek olmasından dolayı WTD için önerilmesede sanırım bende bir problem yaratmıyor , alıştım.

Fırdöndü kullandığınız yer anladığım kadarıyla ip misina ile FC misinayı birbirine eklediğiniz kısım.Bu şekilde kullanmak dediğiniz gibi aksiyonuda bozar.Blood Knot diye bildiğim bir düğüm var o şekilde bağlayınız.İki misinayı birleştirirken ama ben hiç kullanmadım.:eek: çünkü misinayı direk fırdöndüsüz küçük bir klipse bağlıyorum.Sizin kullanmak istediğiniz leader diye tabir edilen kısım nasıl olduğunu araştırmakta fayda var.Benim dediğim düğümden farklı bir şey yapılıyordur belkide. :)

15. ssolmaz

ssolmaz Serkan

Hocam canın sağolsun, şu an her türlü bilgi önemli benim için. devamlı birşeyler okuyorum zaten. ama pratikte ne kadar uyguluyorum tartışılır idk

ha06 nın rengi gerçekten güzel. gerçi ben beğendim. önemli olan balığın beğenmesi tabi. bu suyun altından gelme olayı 5 atışımdan 2 sinde oluyor.
    ilk harekette wtd yapmaya çalıştığımda balık suyun içine giriyor ve kıyıya gelesiye kadar dediğim gibi 4 parmak 1 karış arası su altına iniyor. bu sebeple sağ sol yapıp ses çıkarmak yerine uslu uslu geliyor. bahsettiğiniz düğüme baktım. ve okuduklarımdan sonra en uygun olanının sizinki gibi bir misina edinip direk balık bağlamak olduğuna karar verdim. imkan olduğunda bu şekilde uygulayacağım. sizin klipsiniz fırdöndülü olanlardan mı acaba yoksa direk rapala klipsi mi? fırdöndülü olanından kullanmak daha mantıklı sanırım.

ayrıca tavsiyeniz sahteleri araştırdım biraz. onlarda çok güzel duruyor. fakat fiyatları biraz yüksek. ben çoğu sahteyi ebaydan sipariş ettim. şimdiyeke kadar aldığım en pahalı sahte rover. bu sebepten yine oralardan bakınıyorum. bahsettiğinize benzer birşeyler bulursam hesaplı buradan bildiririm.

teşekkürler. sizede rastgelsin...

16. Plankton

Plankton Salih

Misina batıyorsa fırdöndünün ağırlığından, ama fırdöndü yokkende batıyorsa misinanız suya hemen batıyor demektir.Buda alttan gelmesini sağlar.Mesela attıkkran sonra 10-15 sn bekleyince misina dibe batmaya başlar , çekince dipten gelir.Sizin kullandığınız direk batıyorda olabilir.:D Fırdöndüsüz kullanıyorum.Fırdöndüye gerek yok.
    Bu arada sahtenizin klips taktığınız yerde bir halka daha vardır.Onu da çıkartın.

Mesela klips dahi kullanmadan direk sahtenin halkasına bağlayıpta denedim.Çok çok daha güzel ve rahat aksiyon almakta.Fakat sürekli sahte değiştirmekten dolayı klips kullanıyorum.İşin içine fırdöndüde girince aksiyon dahada zorlaşacak.Sadece klips yeterli. :)

Bu arada sabah yine hava kötü idi, geç gittim 6 dan sonra.Deniz çok bulanık ve dalgalıydı.10 metreden derin yerde Ha06 ya yine baraküda atladı.Sahteyle birlikte havaya uçup geri düştüler takılmadı.:eek: Denemeler pazartesiye kaldı. :) Rastgelsin :)

17. ssolmaz

ssolmaz Serkan

haftasonu misinanın batışını deneyeceğim. dediğiniz gibi olabilir. hiç dikkat etmedim. ayrıca klipste edinip deneyeceğim. teşekkürler.
    bu arada bu baraküdalar sizi çok sevdi bu ara hihi

18. Plankton

Plankton Salih

2 gündür hava şartlarından dolayı elimden kurtuldular. hihi Hafta sonunuda onlara tatil ilan ettim rahat rahat dolaşssınlar. :D

Sabah giderseniz şansınız daha fazla olur. Şimdiden rastgelsin reeling

19. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    tebrikler çok heyecanlı ve güzel bir av geçirmişsiniz. Makinenizin markasını öğrenebilir miyim ?

20. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler :) Daiwa Triforce E 3000 S.
    Rastgelsin reeling