İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Boğaz raporu

Bu kadar geç kaldığım için kusura bakmayın, Anadolu Kavağı-Arnavutköy arası sıyırtma Tarabya'dan başlayarak öğleden sonra iş yapıyor,çapari akşam balık kıyıya yaslanınca kıyıdan (kurşunsuz) balık veriyor.Emirganda 17.00-21.00 arası lüfer takımına 4 vuruş aldım fakat çinekop olmalıki yemin ucundan koparıp kaçtı, yarın (bugün) daha küçük iğnelerle deneyeceğim. Bu arada yaprak dahi denmeyecek küçüklükte çinekoplar hem çapariye hem sıyırtmaya geliyor, lütfen denize iade edelim. Çapari ve sıyırtma için yeşil ince takım şart.
    Rastgele....

Son düzenleme: 12 Eylül 2008
  2. yume

yume yusuf

Favori Kamış:
    Linea Effe unicast 390 + spro hardliner lcs pro 1050
    İlker abi bu aksam bende yeşilköye cıkıcam lüfere orda alındıgını söylediler,sanırım sende cıkıcaksn alırsan paylasırsan sevnırım abicim rastgele

3. sgokgoz13

sgokgoz13 serkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    10kg istavrit ve çinekop
    galata raporu

perşembe 17 den sonra galatadadım....tek tük istavrit ve izmarit yapıyor. akşam birazcık hareketlenir gibi oldu ama hamsiye geliyodu... karides işlemiyodu bile..ayrıca duydugum kadarıyla sabahları palamut tutanlar varmıs...saygılar..

4. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Kadiköy/moda Istikametinde De Bişey çikmiyor çok Az Sayida Istavrit Ve Birkaç Yaprak çinekop, Onlrda çapariye Gelen Küçücük Ufakliklar.

5. Metfox

Metfox Arda

Bu gün bir iş nedeni ile karaköye geçtim .. İskelenin hemen solunda iri izmaritler çıkıyordu .. Yem olarak midye takıyolardı.. ( 12.09.2008 - 16.00 suları )

6. cakirta

cakirta Selman Çakır

Bu akşam Beşiktaş'ta iri iri izmarit alıyorlardı. Bense ellerimi yemle kokutmamak için istavrit denedim ama sadece 2 tane alabildim 50 dk içinde :( Geçen cuma da Beşiktaşta'ydım o zaman da 3 tane istavrit tutabilmiştim ve herkes benim gibi tektük tutuyordu. Bu istavrit boğazda son zamanlar hiç mi çıkmıyor yoksa ben gittiğimde mi kayboluyorlar :mad:

7. Metfox

Metfox Arda

Sezonu tam anlamı ile başlamadı sanırım .. Bu gün vapurla geçerken bi gemiyi bekledik o sırada vapur durdu ve su üstünde tam iri boyda istavrit sürüleri vardı istavritmi bilmiyorum ama istavrittir heralde.. 2 3 hafta sonra kıyıya yaklaşır sanırım.. birde bişey duydum .. yukardan sonarla çeviriyorlarmıs hayvanları .. boğaza akıtmıyorlarmış dogrumu?

8. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Evet doğru duymuşsunuz gırgırların avlanma sahası boğazın karadenizden giriş tarafı. Ve balığı sürü halinde sonar yardımıyla tespit edip çeviriyorlar. Bizede bu çevirmeden boğaza kaçabilenler kalıyor. :mad:

9. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir geç rapor daha

Hava lodos olunca istavritler kayboldu, Emirganda çapariler saat 18,00'a kadar çalışmadı,güç bela sıyırtma ve kuyruk altı denemelerinden sonra yemlik bir kaç kraça tutabildim.Saat 18,00-22,00 arası yeme net vuruşlar, orada bulunan balıkçılara oldu, fakat yaklaşık 10 kişi,den sadece iki kişi birer sarı kanat aldılar,havanın biraz daha sertleşmesi lazım bence....
    Rastgele

10. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Ben katılmıyorum .Karadenizden göç yapan balıklar özellikle istavrit 50-60 gırgırın çevirmesiyle kesilmez.Gırgırlar sadece istavrit göç nufusunun %30 çevirirler.Gerisini isteselerde ceviremezler.Ama bu sene geç kaldı balılar bende anlamadım tek aklıma gelen büyük balığın bırakmadığı.

11. bluehunter

bluehunter Ramazan

tüfek icad oldu mertlik bozuldu sonar icad oldu mertlik bozuldu

12. cakirta

cakirta Selman Çakır

Kitaplar yazar ya Osmanlı zamanında orkinoslar boğazda sivri sopalarla kıyıdan yakalanırdı diye, büyüklerimiz de 'biz önceden kepçeyle lüfer tutardık' derler. Yarın bigün de 'bizler eskiden çapariyle istavrit avlardık. Öyle boldu balık' diyeceğiz :mad:

13. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    kesinlikle doğru...

evet bizde çoçuklarımıza lüferi istavriti resimlerden anlatıcaz..
    Neden hiç koruma adına bi adım atılmıyo...
    Bu işten ekmek yiyenler yarın balık kalmadığında ne yapacaklar merak ediyorum....Abim anlatıyo biz şöyle lüferler yakalardık....kullandıkları kancaları gördümde hakketten büyükmüş....yazık koca karadeniz yok olucak gibi

14. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Maalesef...

Çok eskiden, milattan önce:) 1960'larda rahmetli babam akşamları mevsiminde Haliçten torik yakalardı, 1970-80'lerde köprüden eşkina,ispari,lüfer,kofana ganiydi, geçen sene Çubukluda bile gırgır akşam balık çevirirse bize kalan kraçalarla yetinmek zorundayız, dün sıyırtma ile açıktan yakaladığım 16 cm.lik istavrit bile gözüme dev gibi göründü. Neyse Lodosun bitmesi gerekiyor bence...

15. Metfox

Metfox Arda

Bence bunun tek açıklaması iklim .. Sonarında etkisi var ama , iklimler değişiyor .. VE boğaz çok kirli.. Tek avantajı akıntının olması .Akıntıda olmasa Göksu deresi gibi bişey olur boğaz.

16. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    arkadaşlar seyahatten yeni döndüm küçükyalı maltepe arasında balık durumu nedir neler çıkıyo bugun akşam üstü gitmeyi düşünüyorum.
    Zargana, istavrit ve izmarit durumları nelerdir. Bilgilendirirseniz sevinirim

17. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bende size katılmıyorum, 10 larca gırgır söz konusu, ortada fazla görünmeyen avcı balıklar nasıl bitirsin balığı? Madem küçük balığı bitirecek kadar büyük balık var büyük balığı neden tutamıyoruz? Emin olun o gırgırlar olmasa daha çok balık görürüz. Tabiki bütün balığı gırgırlar toplayamaz ama topladıkları bizim balık tutmamızı olumsuz yönde etkiliyor. Bunu tartışmak bile yersiz.

18. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Ben bitirdi demedimki balığı sadece geçmesine izin vermiyor dedim.Bu belli aralıklarla bu her sene yaşanan bir olay.Gecen sene bu zaman karadenizden istavrit inmişti.Bu sene karadenizde palamut çok oldugundan dolayı geç inecegini düsünmekteyim.Bu arada Gırgırlar göç yolu yani kanal iye bilginim noktalara akıntı dolayısıyla ağ atamazlar.şu an kanaldan geçen balıklar az sayıda lüfer ve palamut bu geçen balıklar arasından istavrit zaten akamaz.

19. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    merhaba

dün eminönü vapur iskelesi civarı ve karaköy vapur iskelesi civarı çok güzel izmarit yapıyordu. yem olarak ağırlıklı karides ve az miktarda da midye kullanılıyordu. çok iri izmaritler olmasına rağmen maalesef bir lokmalık bile olmayanları da tutup kovaları dolduranlar vardı. ayrıca üsküdara dönüşte vapura bindiğimde vapurdan denize bakarken (vapur park halinde iken:D ) cinsini tam çıkartamadığım 30 cm boylarında koca koca balıklar vapurun etrafında dönüyordu hemde sürü halinde. ama iskeleden çıkmıyordu. bunu gerçekten merak ettim kafam epey takıldı. neden acaba. :confused:

20. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Vapur iskelesinde gördüğün sürüce gezenler kefal sürüleridir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.