İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. yume

yume yusuf

Favori Kamış:
    Linea Effe unicast 390 + spro hardliner lcs pro 1050
    Bu ara kıyıdan pek cıkmıyo heryere gıttık nası olcaksa:(

2. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Bu haftadan sonraki soğuk hava dalğasıyla yavaştan başlayacağını umuyorum.

Son düzenleme: 17 Eylül 2008
  3. Mavigok

Mavigok Gökhan

soğuk havayı hiç bu kadar isteyeceğimi düşünmemiştim. Soğusun artık havalar balıklar çıksın

4. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit

teşekkürler gürkan abi. acaba hazır olarak bulabilirmiyim. fiyatları ne kadar. büyük ihtimal galata köprüsünden atacağım.

5. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    birde elimde birçok rapala, kaşık, silikon sahte yem içinde iğne (ismi neydi bilmiyorum) vs. malzemelerim var. bu malzemeler palamut avında işe yaramazdı. galata veya üsküdar motor iskelelerinin orada bunlarla ne yapabilirim. elimde bekliyorlar boş boş :D

6. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    pardon "işe yaramazdı" değil "işe yaramazmı" yazacaktım.

DÜZELTİR ÖZÜR DİLERİZ:D :D

7. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Özellikle Daiwa model mavi gri ve kırmızı gri yani hamsi rengi olan rapala 7 cm lik eğer balık küçükse 5 cm harika iş görüyor 2 sene önce çok iyi avları Galata köprüsünden yaptım .Üsküdar'dan da radarın orayı rapala cenneti olarak söyleyebilirim ben rapala ile plamut avını herzaman çok sevmişimdir.Galatadan atarkende Kadıköy İskelesi ile Köprü arasından köprüye paralel olarak deneyebilirsin ben öyle alıyordum ama şu an durum nedir bilemiyorum .Çapari fiyatıda herhalde 2-3 lirayı geçmez diye düşünüyorum.Sevgiler....

8. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    çok teşekkürler gürkan abi. sağolasın. ben anadolu yakasında oturuyorum ama büyük balık için galata diyorum çünkü at çek kolay oluyor üsküdarda akıntı ve dip kayalık ve yosunlu. takılma ihtimali çok yüksek oluyor. ve cumartesi pazar günleride kalabalık olması + akıntı birleşince oltaların birbirine dolanması bildik görüntüleri oluşturuyor :D

9. oagun2001

oagun2001 Oğuz Agun

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    Camgöz -3-4 kg
    günaydın , bu sabah 06.30 - 07.30 arası arnavutköyde 2-3 kişi olta atmıştı , bir tanesi ile sohbet ettik , 4.izmaritini yakalamış , balığın haliç e girdiğini söylüyor , haliç daha serin su olduğu içinmiş , birde üsküdardaki marmaray için yapılan çalışmanın çok engellediğini... Ne diyorsunuz?

10. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Bence sanıldığı kadar büyük etkisi yok balık sadece Üsküdar'da değil boğazın heryerinde çok seyrek bence dünyanın hiçbir yerinde olamayan bir kıyımın yapılması yani boğaza trol ve gırgırların sokulması ve boğazın gırgırlar tarafından resmen bir set çekilircesine kapatılması uygulaması balığı mafetmekte küçücük defne yaprağının bile tezgahlarda satılması gibi uygulamalar bugünkü durumun en güzel açıklayıcısıdır.Bir kaç yıl önce adalar ile Maltepe arasına gırgırların girmesi yasaktı oyıllarda harika balık alıyorduk hangi aklı selim izin vermeye başladı bilmiyorum ama bir kaç senedir gırgırlar bu bölgede ortalığı talan ediyorlar ve bizde maalesef ozamanki balığa hasret kaldık yani durumun asıl sorumlusu sorumsuz sorumlulardır.70 milyona ait olan denizlerimiz birkaç kişiye peşkeş çekilmekte ve bu kişiler denizlerimizin kaymağını yemekteler bizlerse aradan ne bulabilirsek onunla yetinmek zorundayız.

11. oagun2001

oagun2001 Oğuz Agun

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    Camgöz -3-4 kg
    Bence haklısın , bu pazar günü hep beraber gördük adalar organizasyonunda , adalar çevresi gırgır lar ile doluydu. bir öceki hafta ise poyrazköy de idim , inanın karadenizden girişe set kurulmuş sanki. genede şikayet ediyorlar , 10-15 kasa istavrit alabildik diye....

12. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Yakında o 10-15 kasa ya bile muhtaç olacaklar. Geçen akşam galata dan olta atıyorum, takımcı haliç içinde bile gırgır yapıyorlar, ağ atıyorlar dedi. Bu katliamın engellenmesi lazım. denizlerimizi ve yaşayan canlılarımızı kaybediyoruz.:(

13. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Bu akşam kanlıcada yemli deneme yapacağım.Kanlıca bölgesinde oturan varsa buluşalım.

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bırakın ağlayan ağlasın. Bu ülkede artık tek şans radikal önlemler alınmasıdır. Balık iyice tükenmeye yüz tutup boğazı tıkayan ağalar iflas etmedikçe bu olmayacak. Bu olduğunda sürekli koruma alanları ve kota yönetimi gibi yöntemler mecburiyetten uygulanmaya başlayacak. Biz o güne kadar burada insanları bilinçlendirmekle yükümlüyüz. Dediğim şeyler size çok uzak gibi gelsede bunların 5 ila 10 sene arasında olması ihtimaline %100 gözüyle bakıyorum.

15. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Umarım 5 ila 10 sene içinde balık tamamen tükenmez, ben bu konuda şüpheliyim. Ayrıca uygulamalarında denetlenmesi çok önemli, bu konuda herkesin bilinçli olup nereye ihbar yapılacağı,nerelerin yasak olduğunu iyi bilmesi lazım. Fakat en acil İstanbul ve Çanakkale boğazları için önlem alınması lazım, aslında kendi gelir kaynaklarını kuruttuklarının farkında değil insanlar, bunun içinde gelecek nesilleri düşünmemiz lazım, ama nerde ?

16. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    ilker abicim ihbar etsen kime ihbar edeceksin. Galata da sahil güvelik botunun 300 mt ilerisine ağ attıklarını söylüyorlar. o akşam şok oldum vaziyet böyle iken ne yapsın bu millet.

17. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Yinede yılmadan mücadele diyeceğim,belki boş görünecek ama ısrarlı olursak birşeyler yapabiliriz diye düşünmek lazım bence.
    Bu arada Beşiktaş İdo yanı gayet güzel izmarit yapmış bugün bilginize...

18. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Köprüde de iri izmarit vardı. Özellikle eminönü tarafında.

19. istavrit

istavrit Boğaç

Lüfer çok iyi durumda (tekneciler için )...Ama kesinlikle kıyıcılarında denemelerinide tavsiye ederim ...Çünkü tekneden de olsa balık oldukça kıyıdan alınıyor...

20. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Desenize Üsküdar evlendirme dairesinin önünde asansör yapmaya başlamak lazım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.