İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. istavrit

istavrit Boğaç

Bu hava balık yapmaz ...bence ...

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    beni bağlamaz ben yatağımı yastığımı battanıyemı kımseye veremem git motor üstünde yat kardeşim banane zaten uykum var...:D :D

3. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    saat 16.00 gibi... Kanlıcaya 3 arkadaş takıldık.Son zamanlarda sıkça rasladığımız gibi deniz boş.Baktık sahildekiler Kefale takılıyorlar bizde takılalım dedik ama kimsenin bişey aldığı yoktu kovaların hepsi boştu.Bi başladık ki çekmeye millet şaşırdı tabi bizim takımlar Made in Kartalbey yapımı.... hazır alma değil. 18 adet iri rus kefali aldık. kefalcilere Kanlıcayı tavsiye ederim.

4. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    Foreva Alba Star : )
    En İyi Avı:
    Şuan Yok : (
    Dün saat 14.00 15.00 gibi Üsküdar da radarın oraya gittik kovalar ağzına kadar doluydu..Yani çok iyi istavrit yapıyor.. Bazen de gümüş vuruyor oltalara onlarıda yemlik yapıyo millet.Gitmenizi tavsiye ederim..

5. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Tokmak burnu te tük çinekop yapıyor .. yemin taze olması lazım bayat yemle çok zor....

6. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    hERGÜN LÜFER ALIYORUM DEMİŞSİNİZ AMA TEKNEDEN SANIRIM..Dün heberlerde gösterdi teyzemin biri 40 tane lüfer almış livarda yüzüyorlardı kıyıdan oltayla çıkartın balığı o zaman bu konuda bukadar iddialı konuşun.

7. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    made in kartalbey abi :)

birgün seninle balık tutmak nasip olsun diye dua etmeye başlıyorum haberin olsun. :)

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    pabucumuz dama atılmış bakıyorum serkan abi :D

9. melikşah

melikşah ........................

Herkese rastgele!! 3 ekim cuma günü saat 18.30 gibi Kadıköy moda sahiline yeğenimle birlikte bir göz attık. Oltalarımızı yanımıza almamıştık ama; o saatlerde moda iskelesi yakını ve kayalıklarda olta sallayanlar bir uğrayıverdik. on beş kişi civarında olta atanlar vardı.Bir önceki akşam tek tük olsa bile sarıkanat ve lüfer alanlar olmuş.Hatta benim kofana aldığım meşhur yerimden bile bir iki kofana alan olmuş.10.00 kadar takıldık bir kaç kişi sarıkanat aldığını bizzat gördüm.Ben size bir dipnot aktarayım....Yem taze olması tartışılabilir,çünkü ben kofanaları yakaladığımda kullandığım istavritleri aldığım zaman onları güzelce ayıklayıp fleto yaptıktan sonra iyice tuzlayıp, aliminyum folyo üzerine sıra halinde dizip,oltaya takılacak şekile buzluğa atıp üç gün bekletmiştim. bu dediğim olay iki sene evvel olsa bile moda da balığın kıt olduğu zamanlardaydı.

10. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Üsküdar Tarafında Takılanlar Bugün ün Veya Genel Bir Rapor Verirseniz Çok Memnun Olurum :)

11. FERİKO

FERİKO İLKAY

En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    bu sabah karaköy eminönü galata köprüyü şöyle bir gezdim çino varmı diye köprüde kovalarda tektükte olsa sarıkanat vardı iskele yanına dev bi gemi yanaşmış o sebepten kimse avlanamıyordu hal tarafına geçtim ordada bir iki sarıkanat almışlar kıyı avcıları için deniz bereketleniyor gibi bol avlar
    birde kıyıda yaprak çinolar cirit atıyordu su üstünden rahatlıkla görünüyordu buda suda sarıkanat lüfer olduğunun habercisidir

12. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    Ayıp ettin furkanım senin yerin ayrı, kartal abinin yazısını okusan bence sen daha bir yalaka olurdun :))))))

13. istavrit

istavrit Boğaç

Bahadır ,
    O tekneyi sana verelim değil lüfer tutmak batırmadan kanal üstüne getir heykelini barınağın girişine dikelim ...Ben 100 av oldu daha bu dediğimi yapamıyorum ...Bu arada her teyzenin 40 lüferine inanma ...Çok çakma livarcılar gördük gelgel yapan ...Bu arada görürsen sor teyze 40 lüferi tutacak yemi nerden bulmuş ,hemen teyzeyi teknemize davet edelim ;)
    Arkadaşlar maalesef özellikle son zamanlarda '' işte onlar tekne ile çıkıyorlar da bu kadar balık alıyorlar ,kolaysa kıyıdan lüfer yakalayın ,yok teyze kıyıdan 40 lüfer çekmiş '' Bu söylemler ve tekneci -kıyıcı ayrımları bu siteye yakışmıyor ...Belki ALICO tekneci olabilir ama ben hala aynı zamanda kıyı avcısıyım ...
    Bu arada İstanbul 'da tekneciliğin hele hele bu işten eve ekmek getirenlerin halinin ne kadar zor olduğunu onların içine girince gördüm ...Biz zevkine çıkıyoruz çok daralırsak otururuz kıçımızın üstüne ama lütfen-özellikle İstanbul'da - tekne ile balık avlamanın ne kadar zor olduğunu bir düşünün ...Cumartesi kanal üstünde 47 tekne saydım diyorum size ...o akıntıda içiçe 47 tekne ...biri dümeni kaçırsa herkes birbirine girecek ...bütün baba teknecileri ,eski kurt lüfercileri gördüm ...bir teyzeyi göremedim
    Herkese Rasgele

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bu arada İstanbul 'da tekneciliğin hele hele bu işten eve ekmek getirenlerin halinin ne kadar zor olduğunu onların içine girince gördüm ...Biz zevkine çıkıyoruz çok daralırsak otururuz kıçımızın üstüne ama lütfen-özellikle İstanbul'da - tekne ile balık avlamanın ne kadar zor olduğunu bir düşünün ...

Boğaç

İnsan ancak yaşayınca öğreniyor değil mi? :)

Şimdi bir de o tekne, akıntıya, rüzgara karşı gitmeye çalışırken, kıyıdan önüne oltayı sallayıp sonra da açıktan gitsene be adam diye bağıran, hatta kendine yakıştırıp küfür edenleri bir düşün.
    Biz bunları hep yaşıyoruz.:( maalesef.

15. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Boğaç bu yazının altına imzamı atarım.
    C,tesi 46 tekne birtane zodiac tarzı bot vardı :) :) :) yıllardır bot kulanan biri olarak siz bide benim halimi düşünün kanalın o akıntısında lodos marmarayı şişirmiş aynı zamanda uzun olta yem kes tak....

16. istavrit

istavrit Boğaç

Reis Baba ,
    İstanbul Balıkçılığı kitabı yazılsa sen en az bir sayfasında yer alacak adamsın ...Ne demek istediğimi en iyi sen anlarsın ...Burada tekneci -kıyıcı ayırt etmeksizin herkesin emek vererek yazdığı raporlara ''saygı göstererek '' cevap yazalım ,ya da yazmayalım fikrimizi kendimize saklayalım ...Rapor yazıyoruz teknecilik -lüfercilik anlatıyoruz adamın biri çıkmış '' ne zaman kıyıdan tutacaksınız '' diyor...Teknesi olup da avcılığını bildiğimiz adamlar var ...Bu kıtlıkta sezon başından beri 120 lüfer ( sarıkanat boyunda olanlar da var ) devirmişiz bu balıklardan eve 20 tane getirdiysem ne olayım ...ALICO en az yarısını limada dağıttı ,hele hele palamutlar daha tekneden inince dağıtıldı ...Neyse bunları niye yazdım ...Bu işin altındaki felsefe biraz anlaşılsın diye
    Allah sana uzun ömür versin ...Sizin gibi Ustalardan daha çoook şey öğrenicez

17. Metfox

Metfox Arda

4 EKim c.tesi günü Eminönü Köprü Ve Karaköy de boş yer yoktu diyebilirim . Ne kalabalıktı ya. Kıyılar iyi izmarit yapıyordu köprüyü görmedim.

18. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    reis baba boğaç abi çok güzel yazmışsınız. sizlerden öğreneceklerimiz var. inşallah birgün teknem olurda peşinize takılırım.

Bu arada bugün saat 17:30 dan 19:30 a kadar üsküdar da motorların orada idim. motor üstünden avlandım. saat 19:00 a kadar çok güzel istavrit yaptı, hemde devasa iri boyda idi istavritler, bir atışta 4-5 tane geliyordu, 100 gr kurşunla çekerken çok zorlandım, kopacak diye korktum... fakat 19:00 da hava kararırken birden bire kesildi ve son 30 dakika bir tane bile alamadım, bu arada çapari ile avlandım yem takmadım, ama sanırım o saatten sonra yem taksam başarılı olabilirdim. üsküdarda istavrit avına çıkacak olan varsa yarın sabah için öneririm. üsküdardaki asgari gazinonun karşısında da çok güzel istavrit alıyorlardı fakat çok kalabalık ve iğneler birbirine dolanıyordu, bu arada denizdeki rüzgar ve dalgalarıda hesaba katmak lazım tabiri yerindeyse donduk :)))):D

19. aykutkilitcioglu

aykutkilitcioglu aykut

Favori Kamış:
    shımano kamış gs9 daiwa makinem var.
    En İyi Avı:
    1980de hirfanlı barajında sudak 7kilo civarı
    valla dün gece ortaköyde 2 adet küçük gelincik 1 adet kefaldan başka canlı yoktuonlarıda biz aldık.

20. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Merhabalar;

Yarın 16:30 17:00 Gibi Üsküdar Radarın Ordan Çapari İle İstavrit e Atıcam O Bölgeleri Bilen veya Oralarda Olta Sallayan Abilerim & Ustalarım Sizce Şansım Ne Kadar Olur ?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.