İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    yiğit kardeşim üstteki yazımı okursan iyi olur. radarın orda bugün çok iyi balık alıyorlardı ama ben beşiktaşa kalkan motor iskelelerinin orda park etmiş deniz motorlarının üstünden avlandım çok iyi istavrit vardı, ve çok iri idi, radarın ordakilerde iyi tutuyordu, yarın nasıl olur bilemem ama sabah gidersen şansın bol olur bence, akşam gideceksen hava çok bulutlu ve biraz yağmur varsa bence daha erken git 15:00 gibi... fakat akıntı ve rüzgar çok fazla ağır kurşun kullanman lazım yoksa uçar gider çapari. yarın avdan sonra raporunu bekleriz. :)

2. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    Foreva Alba Star : )
    En İyi Avı:
    Şuan Yok : (
    Çok Saol serkan Abi Üstteki Mesajını Okumayı Unutmuşum :D
    Yarın Bende parketmiş motorların ordan deniyim bir şansımı ama sahipleri kızmasın bir problem olurm u hiç öle gemi üstünden filan avlanmadım :p
    Bir de Genellikle Radarın Veya Üsküdar Kıyısı Genellikle Akıntılı Oluyor 115 lik Kurşun Aldım Geçen Gün Ama Olta Kurşunu Çekmekte Zorlanıyor Bir Kısımdan Sonra Sıkışmak Mı Denir Yani Tuhaf Bir şey Oluyor Çekmiyor ( İlk Taktığımda Denize Sallamadan Denedim.. ) Birde 35 lik Kurşun Var Bende Onda Herhangi Bir Sıkıntı Olmuyor Acaba Neden Öle Yapabilir Makine :(
    Cevaplarsan Çok Memnun olurum..

Son düzenleme: 6 Ekim 2008
  3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    makinanın kafasını çıkar, şaftın hemen dibinde bir cıvata göreceksin onu sıkıştır makina düzelir. Cıvata boşluk yaptığı zaman yük binince içerdeki dişliler şafta tam oturmadığından makina sıkışır.

4. Metfox

Metfox Arda

Üsküdar Beşiktaş motorlarında avlanmaya izin veriyorlarmı ?

5. Kartalbey

Kartalbey Mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER TELE SURF 450 CM
    Favori Makine:
    850 D.A.M QUICK CALYBER SPIN
    En İyi Avı:
    33cm LÜFER
    dün akşam üstü yine kanlıcadaydım önce biraz Kefal denedim ama akıntı ve Çevrede kazma çoktu.Kefali bıraktım oturdum yudumlanırken yanımdaki iki genç belliki acemiler.... bi tane ufak midyeden çaparilerine yem takıp atıp çekiyorlarken bi çektiler 3 adet Çinekop.... upsssss dedim ne oluyor hemen oltayı sallamaya başladım ama nafile bi eşşek istavritinden başka takılan olmadı.onuda yemli lüfere attım ama son çekerken baya buyuk bir gelincik kafadan onu almış..... sonuç olarak. ÇİNEKOP var ..... hepinize iyi avlar.

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Boğaç

İyi görüşlerin için teşekkür ederim.
    Biz de kendimizce yaşadık işte bir şeyler.:)

Kanlıca körfezde, bir zamanlar, Atatürk'ün yatı Savarona demirliydi, babamla oraya tekir tutmaya giderdik. Çok iyi hatırlıyorum, geminin gölgesine, altına doğru atardı babam ağı, orada daha iyi balık çıkardı(8-10 tane kadar), böyle böyle bir iki kg. balık toplar, o günkü nafakayı çıkarırdı.
    Sonra SAvarona körfezden başka yere gitti, dün bir yerde okudum, o gemi körfezde 1951 yılına kadar kalmış.
    Eeee! ben dört, beş, altı yaşında mı balığa gidiyordum babamla!? :p
    Yoksa 1951 mi yanlış, çünkü her şeyi çok iyi hatılıyorum, herhalde daha büyüktüm. Kafam karıştı. :)

Serkan

Balık birdenbire kesince içine canavar girdiğini düşünüp oltayı değiştirmeyi deniyorsun değil mi?
    Belki özlenen çinekoplar, lüferler, orayı ziyarete gelmiştir. :)

Rastgele

7. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yaptım Abi Çok Saol :)

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    küçükyalı hakkında bi bilgisi olan varmı acaba ne çıkıyo şu sıralarda

9. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    bu akşama balığa gitmeye niyetim var kadıköyde oturyorum nereyi tavsiye edersiniz...

10. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Çubuklu güzel lüfer ve çinekop yapıyor.Cumartesi günü çok güzel lüfer aldık,pazar rüzgarın azizliğine uğradık.Her gittiğimde boş cevirmiyor bilginize.

11. Horozbina

Horozbina Levent

Favori Kamış:
    Turnafresh Kamış+ Shımano Makine
    En İyi Avı:
    Lüfer+Lambuka
    Kabataş cami nin önü kova kova çinekop lüfer yapmış. göz kamaştırıcıyıdı. 18.00 civarı oradaydım ... sadece turluyordum . olta da olsaydı tam olurdu ama malesef ... :)

12. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Az önce kanlıca sahilini bir turlayayım dedim.Çapari ile çinekop başlamış kova kova içim gitti:) Sabah 4 gibi gideceğim rapala ve çapari atacağım sonrada işe:D

13. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    yiğit mesajını geç gördüm ama ustamız cevaplamış sorununu.

motorların üstünden uzağa atmana gerek yok 2 metre ileriye at akıntıya doğru, yalnız çok fazla salıverme yoksa akıntıdan çok sürüklenir.

şimdi motorların sahipleri kızmıyorlar, sahibini görürsen izin isteyerek bin ama çoğunun sahibi o saatlerde orada olmuyor, sabahçı olanlar öğleden sonra park ediyorlar gidiyorlar. zaten akşam üzeri o motorların üzerinden en az 10 kişi avlanıyor..

birde şöyle birşey var önce 75-100 lük bir kurşun takıp akıntının olduğu tarafa bir at bak balık gelecekmi 2-3 kez dene, olmazsa o zaman o motorların arasında kalan kısımlar var oralar dalgasız o motorların arasına at birde orada dene, balığın nerde olacağı bazen belli olmuyor. eğer motorların aralarındaki boşluklardan balık çıkarsa o zaman orada dalga olmadığı için 35 lik kurşunla işini görürsün kolay olur, ama akıntının olduğu ön kısımdan balık geliyorsa o zaman 75-100 lük kurşun epey zorluyor çünkü istavritler epey iri çıkıyor bu sefer çekmek zor oluyor, ama buna değer emin ol. birde ekliyim hava karardıktan yarım saat kadar sonra motorların etrafında özel güvenlikçileri var motorları boşaltmanızı istiyorlar, ama hava kararmadı ise sorun yok, birde etrafı kirletmemeye çok özen göstermek lazım. selamlar.

14. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    Selam REİS dayı

evet valla nerden bildin :))) şaşırdım yani.

bir istavriti parçalayıp birkaç ayrı takım kurup attım, ama nafile birşey çıkmadı.

15. YiqiT

YiqiT Yiğit

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çok Teşekkür Ederim Saol Abi :)

16. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    kanlıcada belli nokta var mı?

17. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Kanlıca sahilinin başlangıç kısımından çakalburnuna kadar av verir.ilerisi çubuklu zaten orasıda yemli av veriyor.Bazen balık 50-60 metrelik bir bölgeye yerleşiyor ve oradan kımıldamıyor önceki senelerde çok yaşadım bunu.Ama birinci olarak tavsiyem sahil başlangıcından 100 metre ileriye kadar olan kısım.Güçlü akıntı ve karışık bir akıntısaı vardır.Belki biliyorsundur ama yinede söleyeyim ileri attığımda misine boşlugunu alacaksın ve makineden misine salmadan tam dip değilde kanala doğru indirman gerek onun bir mesafesi var göz kararı yapıyorum ben deneyip bulursun.Misineyi makineden salarsan sağlam gelmez takımın.

18. RainboW

RainboW Sertan

Saat 21:00-23:30 arası arnavutköy-yeniköy-kalender arası turladık. Arnavutköy de pek fazla kalabalık yoktu, yeniköy boş, kalenderde saat 23.00 itibariyle çinekop tutmaya çalışanların %90 ı toplanıp gitti. Aşırı akıntı vardı. Su bulanık balık durumu zayıf :) Yem yapmaya istavrit yok o derece :D

19. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    04/10/2008 Moda sahil yemli takım ile bir adet lüfer başka çekende yok başka vuruşta yok..

20. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Sabah Saat 05:00'da kanlıcaya gittim hiç birsey yoktu.08:30 gibide ayrıldım birde akşama deneyeceğim bakalım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.