İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Murat bey sülünesi istanbulda nereden çıkarabiliriz ya da temin edebilir acaba?

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Silivri de çıkıyor ama çıkarması biraz zahmetli en iyisi Metro marketlerde balık reyonunda oluyor arasıra, oradan almak lazım.

3. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    teşekkür ederim

4. murad

murad Murat

Gürkan Bey, sülünesi Yücel Ustanın dediği gibi Metro Grossmarket'ten almıştım. Dondurucuda muhafaza ediyordum. (Kurutulmuş, tuzlanmış olanlar da vardı ancak hiç verim alamadım).Küçükçekmece gölünden veya kanalından (deniz bağlantısından) çıkarıldığını duymuştum. Ama sizleri yanıltmış olmayayım. Keza artık gölle deniz arasında kanal falan kalmadı her halde. Selamlar. Rastgele.

5. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    size bir tavsiyede benden...
    Canlı yem (boru kurdu, kaya kurdu, sülünes) karakoyde bulunan Spot Balık'da bulabilirsiniz. Cuma,C.tesi getiriyorlar. Ama cumadan almanızı tavsiye ederim hafta sonuna kadar bitiyor... RAstgele:)

6. ronaldo

ronaldo osman

Favori Kamış:
    sorrento
    En İyi Avı:
    zargana 800 gr
    Dün akşam Üsküdar sahile şemsipaşa cami ve radarın öüne bakındım.Radarın önünden rapala ile lüfer yakalamaya çalışıyorlardı.bir kovaya baktım 2 adet lüfer vardı.Caminin önünde ise yemli bekliyorlardı.Kovalarda birer ikişer çinekop vardı.Balık var ama hem açıkta hemde nazlı anladığım.

7. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    valla gerçektzen izmarit avı istiyorsanız bence eminönü iskele tarafına geçmek lazım. beylerbeyi akıntılı çok uğraştırır gibi. yinede bilen bilir, çünkü gitmişliğim yok yalnız arkadaşlar söyledi oralar hakkında yorumlarını.

8. halil76

halil76 Halil Birdal

Favori Kamış:
    Ocean Surf 4.20 + okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    Kefal 1 kilo
    Merhaba Arkadaşlar ;
    Dün Yeğenler ve Kardeşimle beraber saat 21:00 civarı ilk olarak, galata köprüsüne gittik, malzemeleri indirmeden kovaları kontrol ettiğimde, bir kaç tane izmarit, ufak ispariler gördüm, ordan unkapanı köprüsüne geçtik, bir iki kovada sarıkanat genel olarak kefal,izmarit bir iki tane istavrit vardı, ordanda çıkıp Ahırkapı tarafına geçtik, bu gece nasibimiz izmarit deyip, ahırkapıya yerleştik, yeğenleri karides almak için hal' e gönderdikten sonra bende çevreyi inceledim, tek tük izmarit tutulduğunu gördüm, kokmuş karideslerimiz geldikten sonra, takımlarımızla atışımızı yaptık ve ilk atışta iri izmaritlerimizi aldık, daha sonradan 2 adette iri trokanya geldi, yeğenlerin Galata köprüsüne gidelim tacizlerinden sonra takımları toplayıp galataya geçtik, bol miktarda aldığımız küçük izmaritleri tekrar geri denize saldıktan sonra, yediğimiz yağmur kel kafamıza yarar deyip saat 2 civarı mekandan eve geldik.
    Değdimi? diye sorarsınız, klasik av işte herzaman kova dolduracak değiliz ya :)

Son düzenleme: 26 Ekim 2008
  9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selamlar,cankurtaran ahırkapı sahili akşamları kaya kurdu ile güzel ve iri izmarit yapmakta ayrıca gündüz iyi mırmır yapıyor bilgilerinize

10. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Saat 15.00 sıralarında Anadoluhisarı vapur iskelesi üzerinden çok güzel iri istavrit alıyorlardı.
    Yağmur da insanın iliklerine işliyordu...:p

Rastgele.

11. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    goldfish makina,markasız kamış
    En İyi Avı:
    15 cm'lik istavrit,yanımda hassas tartı yoktu:)
    sarıyer kireçburnu çok güzel istavrit yaptı.yağmur sağanak halindeydi,dayanabilenler epey balık aldı.bende yaklaşık 3 kilo istavrit tuutum.istavritler gerçekten irilerdi.

12. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    Tühhhhh Yaaaa. Bugün Istavrite Gidecektim. Havada Tam Havasiydi Yani. Ama Geçen Haftaki 2 Istavrit Denemem Sonuçsuz Kalinca Herhalde Yoktur Deyip Gitmedim. Eyyyyy Akilsiz Kafam Benim Ne Yaptin Sennnnnnn:)))

13. senol_1926

senol_1926 Şenol

Bu yağmurda balık olur diye yarın denemk için arkadaşla balığa gitmeyi planlıyoz.Özellikle hedef istavrit olmadı Çinekop Baktık bişey çıkmıyo boş dönmeme açısından sonu tükenmeyen izmarite atmayı planlıyoruz.İnşalllah yarın raporu yazarım buraya.Tüm gidecek olanlara Rastgele.

14. MAXİMUS

MAXİMUS Mustafa

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast SURF KAMIŞ 180Gr. 440m
    Favori Makine:
    Okuma Avanger V 65/B (7B, 4,8:1)
    İyi istavrit yapan yer varmı arkadaslar.. Anadolu yakasında.

15. Beylerbeyili

Beylerbeyili nedim uçar

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    çapari ile çinekop
    sabah beylerbeyi çöp iskelesinden istavrite attım..saat 9:20 de topladım oltayı..
    ne yazıkki hiç yok denecek durumdaydı bıraktığımda..

16. kemahi

kemahi Mehmet

Sevgili Halil abiye katılmamak elde değil, av olarak zevkimizi aldıkmı aldık, ancak bu kadar nazlı balık dönemi görmedim belkide yeni yeni gelecek bir akının habercisi olabilirmi?

Bir diğer husu ta marmaray çalışmaları yüzünden aşırı sesten balıkların üsküdar dan bu tarafa pek geçmediği söyleniyor konu hakkında bilgi verecek olan arkadaşımız varmı?

17. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Ben onu bunu bilmem son 3 yıldır doğru dürüst lüfer ve çinekop çıkmıyor marmarada kıyıdan balık yaptı denilen günlerde anlık yapıyor ertesi gün balık yok sanki deniz kurumuş bencede marmarayın bunda etkisi var ama işin garip arafı yine son 3 yıldır doğru dürüst palamut yok 3 sene önce nerdeyse tanesi 1 ytl idi o bolluktan sonra hala palamut yapmıyor bununda etkisi olabilir.

18. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    bugun saat 11de cıktım evden. 11:30da sarayburnundaydım. Üç-beş kişi olta atıyordu. birkaç palamut almışlar. oturdum bir çay aldım ve çaycıyla lafladık biraz dünde palamut alındıgını söyledi ''hemen hemen her kovada vardı'' dedi birkaç usta abimiz 6-7parça almışlar. Ordan yavaş yavaş geldim eminönüne izmarit alıyolar. birkaç balıkcı arkadaş çinekopa atıyordu ama oltalar boş! Galata' da da izmarit ve ilerya var ( kefal yavrıları). ordan geçtim karaköy iskelesine orda da durum aynı. ince çapari istavrit alıyorlardı....
    Tahmini 2 saat yürüdüm sahil boyunda balıga gideceklere rastgelsin ufaktan tiyolar benden :)

19. cekkin

cekkin ismail

Valla dostlar dün ben emirgan sahilindeydim saat yaklaşık 12 ile 5 arasında1.5-2 saat yağmurdan fırsat bulabildiğim aralar avlandım 4 kilo civarında istavrit aldım ( balıklar iri ve çok lezzetliydi :) ) eğer yağmurdan fırsat bulupta o sürenin tamamını avlanabilseydim tahminim 10 kğ kadar yakalardım. Bayramdan bu yana en bereketli avdı..

20. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    cok güzel su sogudukca balık da lezzet kazanıyor.. dilerim boyle surecek bu bereket artarak devam edecek..Rastgele

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.