İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Feyiz kardeş geçen sene aldım Haydarpaşa'dan trene biiyorsun , Süreyya plajında iniyorsun istasyonun kaşısına geçiyorsun orada Kamışoğlu balıkçılık var oradan bir kaçtane alıcam dedin mi indirimde yaparlar bir de Üsküdar'da Cengiz balıkçılık var orayı geçince sola döndüğünde bir oltacı var adını bilmiyorum geçen sene çok ucuz görünce 20 tane almıştım ama şu anda elinde varmı bilmiyorum.Bugün aldığım bir habere göre -ne kadar doğru bilemiyorum -galata köprüsünün altındaki balık malzemesi satan biri benim bildiğim bir tane dükkan var Daiwa marka rapalaları 2 ytl 'ye kampanya yapmış .

2. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Benim İstanbul raporum biraz farklı; yaklaşık bir haftadır İstanbuldayım. Galata köprüsü saray burnu dolaştım. Yok kardeşim, bu gürültü patırtının içinde misinalar birbiriyle sarmaşdolaş, benim anladığım dinlendirici ve rahatlatıcı avcılıktan çok uzak. Sadece kıyı mı? Denizin içi de öyle her metrekareye bir tekne sığdırılmış nerdeyse. Teknenin çapari ya da uzun oltası kıyı balıkçılarının takımlarınıalır gider. Kıyıdan atılan oltanın kuyşunu teknedekinin başına düşer. Amatör balıkçılık dediğimiz olay bu ise ben vazgeçtim arkadaşlar. Tavsiyem balık olsun olmasın en tenha kıyıları tercih etmeniz. Atın oltayı denize, bakın keyfinize.

3. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    Dedemin bogazda yakaladigi luferler(!).. cok kucuktum ben cook.
    Istanbula hosgeldiniz :) ... Yalniz illaki fark etmisinizdir bu Istanbul`da hayatin her evresinde bu sekilde islemekte... Istanbulda yasamanin guzel bir yani artik maalesef kalmadi ... Aslinda Istanbul`da yer kalmadi.....

4. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Gürkan kardeşim hızlı yanıtın için sağolasın,Üsküdardaki Cengiz,soldaki sokaktaki ve uncular caddesindeki malzemecilerin hepsine teker teker baktım size yazmadan önce ama yok ucuz rapala..Şİmdi de Süreyya lajını deneyeyim bir de.Yolum düşerse de köprüye de bakacağım.Tekrar teşekkürler.

5. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Rica ederim bir de Oskar marka rapala var yanılmıyorsam 2,5 ytl avmarketinde reklamı var adresi bir inceleyin belki işinize yarar http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-S01-9CM kolay gelsin.

6. aykutkilitcioglu

aykutkilitcioglu aykut

Favori Kamış:
    shımano kamış gs9 daiwa makinem var.
    En İyi Avı:
    1980de hirfanlı barajında sudak 7kilo civarı
    degerli dostlar ucuz lapalanın verimimi önemli yoksa çantada durmasımı .alın garantili bir orijinal bakın balığınızada keyfinizede.neden derseniz saglıklı yüzmediği için verimli av yapamazsınız.rasgele.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Lüfer sarıkanat avında eğer balık akın halindeyse zaten önemli olan şekli balığa benzeyen parlak bir cisim olması. Tabii ki sağlam markaların ürünlerinin aksiyonları daha düzgün hologramları daha can alıcı, ancak mera düzgün değilse suya 20 liralık sahteyi sallamak da astarını yüzünden pahalıya getiriyor. Ben de bir ara oscar marka sırtı mavi diğer yerleri metalik renkli sahtelerden çinekop için kullanmış ve verim almıştım boyu 4-5 cm kadardı. Kaplamasının zayıf olması sorununu birkaç kat tırnak cilası kullanarak aşmak mümkün. Sonuçta çok balık alamasanızda maksat eğlenmek, o kadar da üstüne düşmemek lazım.

8. orjinalp

orjinalp İbrahim

Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    bu gün malzeme almak için karaköye indim. köprünün orta kısmında haliç yönünde bir dükkanda DAİWA marka rapalalarda kampanya var. 5 adet (7-9 cm) rapala 10 YTL. malesef fazla çeşit yok... yinede niyeti olanlar için iyi bir fırsat...

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar bu ucuz sahte mevzusunu malzemeler kısmına bir başlık açarak oradan devam ettirirseniz istanbul kıyı raporlarını takip etmek isteyen arkadaşları engellememiş oluruz.

10. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    bostancı maltepe arası lüfer çinekop durumu nedir acaba bi bilgisi olan varmı

11. çarkçı

çarkçı şefik

Favori Kamış:
    shimano 4.20 surf dam makina
    En İyi Avı:
    35 kg watoz(5 kişinin yardımıyla)
    Selam
    perşembeyi cumaya bağlayan gece 12 den sonra önce köprüye uğrayıp hem balık durumuna bakıp hemde hemde yemlik istavrit aldıktan sonra kabataşa geçtim klasik mantarlı çift iğneli takımla yaklaşık 2 saat boyunca balık vurdu ben kaçırdım balık vurdu ben kaçırdım artık kafayı yiyecek hale geldikten sonra bu böyle olmaz deyip daha küçük iğnelerle 3lü bir takım yaptım ve daha ilk vurmada bir sarıkanat çektim tabi o arada balık furyası geçtiğinden balık tek tük vurmaya başladı neyseki sabah namazına kadar 4 taneyle biraz olsun morali düzelttim.
    Daha erken akıl edipte takımı değiştirsem herhalde bizim küçük kovayı doldururdum gibi geliyor.
    Ve şunuda ekliyeyim işim gereği gün içinde sürekli gezdğimden avrupa yakasının tüm kıyılarında son 1 haftadır çinekop ve onun kadar olmasada lüfer çıktığını gözlemledim.
    Herkese bol bereketli avlar dileğiyle hoşçakalın.

12. ışık

ışık IŞIK KAYMAK

Favori Kamış:
    cosmic surf 3.60+alfa 60
    En İyi Avı:
    2.5 kg turna
    selamlar bugün 12.00 gibi bebek çamlık parkından silikon+çapariyle 1.5 kilo büyük istavrit aldım tabi küçük de var. 4 kadar takıldım bence iyiyidi.
    rastgele.

13. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    dün gece küçükyalıdaydım bi tane gelincik aldım sadece ve birde bi şey ipek misinalı lüfer takımımı kopardı ne olduğunu bilmiyorum:(

14. Naturelxx

Naturelxx metin

En İyi Avı:
    cinekop ve palamut
    arkadaşlar selam 8/11/2008 akşamı saat 8 gibi unkapanı eminönüne bakan tarafında başladık çinekopa malesef bişey yoktu bizde yemli istavrite başladık.tek tük çıktı ama sarmadı sabaha kadar takıldık toplam 25-30 istavritle döndük gece ve sabah çinokoplara denemelere rahman bişey yoktu.milletin kovalarındada yoktu çok nadir bir veye iki kişinin kovasında 1 tane çinekop...

15. hamido

hamido

Favori Kamış:
    kendi yaptığım yılmaz zıpkın oltam eski dayva
    En İyi Avı:
    72 cm levrek
    bi gün öncede ben ordaydımlüfer takımını mantarıyla beraber aldı köpek balığı heralde

16. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    aynen benimde öle sadece misina vardı mantarda gitmiş tabi dayanamadı izmarite :D

17. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Arkadaşlar yenikapı cankurtaran tarafındaydım 08.11.08 sabahtan akşam saat 17ye kadar sadece saat 15:00 civarı balık yaptı.Sabah kefal bekledim olmadı kimse memnun deildi.Derken 15 sularında 2 tane izmarit (ordakilerin en büyüğü)bitanede istavrit(yine ordakerin en büyüğü) tuttum ve usta edasında.Ama bu daha benim ikinci balığa çıkışım ve sabah sırf olta sallama antremanı yaptım uzağa kimse yokken kimseyi yaralamadan:)
    Çok rüzgar yedim ama deydi.Daha çok şey öğrencem.Tuttuklarımın resimlerini ekleyecektim ama nasıl ekleniyor anlamadım.

18. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    çubukluda busabah 2 sat te tuttuğum balıklar ara arayaptı, fena değildi.

19. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Demek çinekoplar da kayboldu.:(

20. shako0982

shako0982 halbudur

abiler bu beykoz ve paşabahçe sahilinin önünden balıkçı gırgırları eksik olmuyor..bi bilginiz var mı balık madeni falan mı var buralarda:) :D :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.