İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Akıntı da kullanmana rağmen karışmadı öyle mi? Eğer öyle ise kullandığın takımı tam olarak tarif edebilir misin?
    Teşekkürler.

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tarife gerek yokki orada görmedinmi? herkez hemen hemen aynı takımı kullanıyor:)

ben 3,90 kamışımın hemen hemen boyunda bir beden 0,30 bir ucuna fır döndü ufak kullanıyorum bir ucuna rapala ... hazırladıktan sonra ilk önce kurşunu 150 gr genelde ... klips e takıyorum sonrada rapala yı takıyorum fırdöndüden atıyorum gidiyor ve karışmıyor:) herkez gibi....

3. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Orada gödüğüm genelde istavrit çaparileriydi. Rapala ile at çek yapana rastlamadım. belki de daha dikkatli bakmalıyım:)

Rapalayı klipse takınca neredeyse beden ile birleşiyor. Gerçi sudaki salınımında genelde bedene takılmıyor ama çoğu zaman problem yaşadım.

Deneyimsiz bir amatör olunca bunlar başımıza geliyor demek ki:)

4. deePblue

deePblue na

tamamdır mahir amca :):)

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    olsun zamanlar düzelir....
    sen soldaki fenere doğru gelmen gerekir...rapalacılar o tarafta ..:)

6. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Yemli takım mı kullanmıştınız diye sorsam? Takım ve yemler neydi?

7. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Rapalacıları bulursam yanlarından ayrılmayacağım bir dahaki sefere:)
    Ama trafik çok yorucu oldu pazar günü. Bu haftasonu anadolu tarafında kalırım herhalde.

8. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Herkese selam eğer rapalanın karışmasını istemiyorsak rapalanın karnındaki iğneyi çıkartmak gerekiyor.İkinci püf noktasıda rapalayı attıktan sonra tam kurşun denize düşerken misinayı tutup hafifçe kamış geriye doğru kanırtıyoruz.Böylece rapaladan daha ağır olan kurşunu durdurup rapalanın öne çıkmasını sağlıyoruz sonuçta rapala ile kurşun biribirine dolanmıyor.Herkese rastgelsin.Saygılar.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Rapalanın karışmasını önlemenin kesin bir çözümü var aslında.. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım..

Biraz tel alınır, bir adette küçük çinekop mantarı. Mantar bedene geçirilir. Bir stoper geçirilir. Tel, bedene, kurşun rapala arası boyun yarısı mesafede gevşek sarılır. Telin bir ucu bedene paralel, diğer ucu yukarı bakacak şekilde kıvrılır. Bir diğer stoperle kayması engellenir. Açık uca küçük, küçücük bir kıstırma takılabilir, velakin çoğu zaman takılması gerekmez..

Birazcık daha tel, kurşunun hemen dibine aşağıya bakacak şekilde bağlanır.

Sahtenin iğnesi kurşuna yakın tele takılır. Stoperler ve üstteki tel öyle ayarlanırki sahtenin misinası gergin olsun. Mantar, paralel duran telin üzerine geçirilir. Bu çok sıkı olmamalı, sadece atarken geri kaymayacak kadar sıkı tutmalıdır teli.

Sonra yaradana sığınılıp şöyel bir atış yapılır.. Takım bu haliyle uçar gider, gider, kurşun suya düşer. Genelde düşer düşmez sahte takıldığı yerden kurtulur. Çünkü, kurşun hız kaybetmiş, aradaki misinalar bollaşmıştır. Kurtulmamış olması da sorun olmaz. Kurşun dibe doğru inerken sertçe bir kere çekiştiririz. Bu durumda sahte geride kalır, ayrılır.

Bu esnada, mantar yüzmek isteyeceği, kurşunun dibe sürüklemesine karşı koyacağı için, geriye kaçar. Teli serbest bırakır. Böylece misina takıldığı yerden kolayca kurtulur.

Eğer misina vs.nize göre biraz düzeltmeler yaparsanız, hemen her atışınız çok çok daha sorunsuz olur. Sahte kurşunun oralara dolaşıyorsa, kurşuna yakın misinaya biraz plasitk boru hortum vs. geçirin mesela..

10. istavrit

istavrit Boğaç

Hadi bakalım rapalacılar ,Boğaz'da denize düşeni sarıkanat yiyiyormuş :eek: :p

11. 77 KARA

77 KARA kemal kılıçlı

Selam arkadaşlar. Evet boğazda çapariler dolu dolu istavrit , yanı başında da rapalacılar koca koca sarıkanatları çekiyorlar. Dayanamadım ben de acemi halimle kalabalığın arasına sıkıştım 3 saatte 3kg kadar istavrit tuttum. Orada tanıştığım Kemal abinin 1-2 yanlışımı düzeltmesiyle keyifli bir av oldu. Takımlarım arasında rapalalarım da var sitede epey teorik bilgim oldu en yakın zamanda da aynı yerde bu sefer rapalacıların arasına girip teoriyi pratiğe çevireceğim.Bu arada site bir harika. Ben yeni üyeyim profilimdeki eksikliklerin farkındayım ve en kısa zamandada onları tamamlayacağım.

12. aali

aali okan

Arnavutköy dışında bir yerden keyifle istavrit tutma şansımız yok mu? İlla kalabalık arasına girecek miyiz yani?
    Geçen gün gittim tamam balık yakaladım ama gerçekten balıkçı ruhu olmayan asabi insan doluydu sağım solum. Hatta bir tanesi gelip oltama eliyle hamle yapıp takımımı bile koparttı ben çıkartmaya çalışırken.
    Ya da ne bileyim siz sayın arkadaşlarımızın gittigi bir gün vardır belki Arnavutköy'e ve en azından daha bir sıcak bir ortam olur, hiç değilse tanışmışta olurdum... Budur maruzatım...

13. feyizu

feyizu Feyiz

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh 3.90 surf/Okuma Avenger AV65a
    En İyi Avı:
    Torik 8.5 kg
    Sarıkanatlar nereden

Merhaba arkadaşlar,
    Bu gün (08/05) Kadıköy balıkçılar çarşısında leğen içerisinde çinekop sarıkanat satılıyordu..gel-gel yapmak için de içerisinde 8-10 parça canlı balık vardı..demek ki biryerlerden olta ile yakalamak mümkün...umarım sadece tekneden avlanan balıkçıların ürünü değildir bu canlı çinekop/sarıkanatlar.
    Forum içerisinde Arnavutköyden söz ediliyor..bilebildiğim kadarıyla Arnavutköy'de yer sıkışıklığı herdaim şikayet konusu,üstelik yine bilebildiğim kadarıyla araç park etmek de ayrı bir dert ..İstanbul kıyılarından avlanan diğer arkadaşlar sizler de yazarsanız nerelerden ne çıkıyor forumumuz zenginleşir..herkese iyi avlar..sağlıkla kalın

14. 77 KARA

77 KARA kemal kılıçlı

Baçka Avlaklar

SELAM. Var tabi başka yerler. Ben çok yeniyim ama 2 yer önerebilirim izdiham olmayan emirganda çınaraltı çaybahçesi-sabancı müzesi önü iett durağı arkası ve yeniköy istikametinden kalender orduevine gelmeden kıyı şeridinin genış ve park olan bölümü fena değil. Ama salı günü bende ilk defa kalabalığın cezbetmesiyle girdim içlerine sıkıntı yaşamadım ve güzeldide.

15. 77 KARA

77 KARA kemal kılıçlı

Park Sorunu

Selam. Salı günü bende park sorunu yaşadım ama taktım kafaya orada balık tutacaktım ilk defa. Arabayı BP nin yanından etilere çıkan yola parkettim biraz yürüdüm. İyikide gitmişim dönüşte extradan 3kg ağırlıkla döndüm ama keyifliydi

16. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

Çinekoplar için adres doğru sabah namazdan sonra ve akşam hava kararana kadar sahte çekiyolar. Ayrıca benim daha önce bildiğim ama çinekop için ilk defa kullandığım bir yöntemle gece çekiyolar ben bu yontemi çok beğendim bariz hırsızlı şeytan oltası ile 5 mt. onunuzden sarıkanatlar çekiyolar. bende nasibimi aldım ama kalabalık konusuna gelince ben nerdeyse hiç olta atmadım atmak istemedim. Ama kalabalık olmasının sebebi zaten sarıkaanatlar.

17. ulkerrr

ulkerrr Mehmet

En İyi Avı:
    henuz yok
    Bu sabah saat altıdan, sekize kadar, Galata köprüsündeydim.
    İstavrit yoktu, arada bir tek tük tutanlar vardı, yeme bile gelmedi,

18. aali

aali okan

şeytan olta

Bu oltada sadece (tahmini) 0.30 beden ve ucunda da hırsızlı iğne var değil mi? (1 numara ebatlarında?) Yem de yaprak yem değil mi?

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bir metre 0.22-0.26 misina ucuna,mantarsız,zokasız, 3 igne,mantarlı lüfer takımının,mantarsız olanını düşün.

yem olarak,bütün çaça. akıntının durumuna göre klipse 10 gram agırlık eklenebilir;)

20. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Bugün kiralık tekne bulamadığım için Galata köprüsüne gittim.
    Yukarıda yazıldığı gibi hiçbir şey yoktu. Tutulan balık çok nadirdi.
    Biz de balık ekmek yiyerek evin yolunu tuttuk:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.