İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Ben de gece iki arkadaşımla beraber gittim.2-3 tur attık ama yer bulamadığımız için atamadık.Aşiyan sakindir diye oraya geçtik orası da tıklım tıklım.Vallahi yaz gelirken kışı özlemeye başladım.Hiç değilse soğukta balık zahmetli olsa da rahat rahat stressiz avlanıp balığımızı alıyorduk.Adamlar nöbetleşe orda yatıp orda kalkıyorlar.Bir de hiç bir şey bilmeyip sarıkanat çıkıyor diye ilk defa sahte sallayanlar var.Dün duyduğum değişik rapala telaffuzları şunlar.Rapili,lapala,rapaka,rapaki,rapal.Ne demek istediğimi artık siz anlayın.Ben etmedim ama sabaha kadar kavga edenler,aksi tipler.Burası İstanbul lafı galiba tarih olacak çünkü insanlarda saygı,sevgi,paylaşım,anlayış kalmamış.Oltaları karıştı diye birbirlerini öldürecekler.Rahat avlanacağımız zamanı dört gözle bekler oldum,gündüz aynı,gece aynı.Haydi hayırlısı bekleyip görelim.Herkese rastgele.

2. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    avrupa sahil

Merhaba, bende gece aşiyandaydım cetinmeyrili arkadaşımın da dediği gibi acayip bir kalabalık ve sadece arnavutköy değil araçla nerdeyse tamamen sahili geçtim hisara kadar her yer tıka basa dolu. ben 4:30 gibi aşiyandaydım fakat takımı açabilmem ancak 05:00-05:15 gibiydi. ben varmadan kısa bir süre önce oradaki avcılardan işittiğim bazı tipler (arnavutköy'lüler diye ilettiler) kavga çıkardığı ve yeni yatıştığıydı. Kanımca insanlar biraz kendileri balık yakalayamayıp yanındakileri yakalarken görünce agresivleşiyor, yani kıskançlık yapıyorlar.
    Ben de hayatımda ilk defa rapala attım kaşık atmıştım fakat rapala ilkti, 30dk-45dk içinde 6tane iri sarıkanat aldım 4tanesi karışımı geçiyordu 2tanesi karşım kadardı. gece 00:30da gelipte 3tane yakalayanıda vardı kovasını dolduranıda vardı fakat bunlarla beraber benim bir tane yozuri minnow rapalam ve diğer sürekli orada takılan kişilerinde resmen rapalaları çalındı. ben yan sanayi ürün ile yakaladım gayet başarılıydı kanaatimce 0.23 misina kullandım.
    Fakat şunu söyliyebilirimki bu balığı her türlü yakalamaya çalışması ayrı bir zevk, ayrıca yakaladığım balığı çıkartmaya çalışırken parmağımı kapıp ısırdı bu balığın diğer balıklara neler yapabileceğini gözlerimle ve hissederek anlamış oldum. Kovama istavrit attım istavrit sarıkanatı gördü delirdi resmen çıldırdı korkudan.

3. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    fotoğraf nasıl ekliyoruz acaba?

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Durum anlattığın gibi değil köprünün insanlıktan nasip almamış insanları gelip orda milleti rahatsız etmiş derslerini alıp gitmişler

5. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Dün gece saat 8 den gece 01.30 kadar işyerinden arkadaş ile beraber Vaniköy parkında çinekopa rapala attık.Park çok kalabalıktı bu nedenle balık yakalamaktan çok olta açmakla uğraştık.Buna rağmen 12 adet çinekop ve 1 adet lüfer yakalamak nasip oldu.Balık kıyıya yakın mesafeden 3 ve 4 cm lik her renk rapalaya atlıyordu.Gece 00.30 sularında deniz bir ara durgunlaştı ve kıyıda dibi görünmeye başladı bu sırada birkaç sefer lüferlerin rapala peşinden kıyıya kadar gelip geri döndüklerine şahit olduk.Yalnız birşey dikkatimi çekti yakaladığımız balıkların üzeri salya gibi yapışyapış ve çok kaygandı.

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

tebrikler:)

7. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    vallahi bugün takımlarımı tekrar kontrol ettim ve ben 1adet yozuri minnow çalındı zannederken 1adet magnet rapalamda eksik 2adet yozuri takımım gitti, ve ben olaylardan sonra vardım aşiyana demekki o insanlıktan nasip almamış arkadaşlar hala oradaydı.

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi Bu aralar çalmadık şey bırakmıyorlar bizim abilerinden baya eşyası çalınmış etraftakilerinde Ne olduğu belli olmayan insanlar geliyor diz boyu rezillik..

Aman Çaktırma Mahir amca valla kimsenin tahmin etmediği yerlere çok güzel balıklar var ama herkes sabit kalmış daha iyi rahat rahat atıyoruz her akşam ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Mayıs 2009
  9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    alp, geçen hafta erdinçin rapalada gitti arnavutköyde.

bende yeni geldim avdan

ince bir karagöz aldım,suya iade ettik,tamam dedim ''balık yapacak''

vuruşlar ip gibi kesildi birden.sonra bir baktım suyun altında projektör,

vicdansız tüple dalmış,bütün merayı dagıttı,nerden girdi,nerden çıktı hiç görmedik.
    toplanıp döndük vesselam

10. Kirkor

Kirkor Kirkor Nergis

Favori Kamış:
    Mitchell
    Favori Makine:
    Mitchell
    En İyi Avı:
    Mığrı, sinarit
    bu arada bugün çok fazla rüzgar vardı denizde bayağı dalgalıydı köprüden geçerken gördüm balığa giden varmı, nedir durum? birde bu tip havalar nasıl etkiler balığın durumunu?

11. deePblue

deePblue na

kalenderde sabahtan güzel balık vardı..ama rüzgar çok sert..olumsuz etkiledi :)
    öğleden sonra ise sanırım balık çok azdı

Son düzenleme: 19 Mayıs 2009
  12. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, sohbetlerimizi lütfen "konular harici sohbet" başlığında yürütelim. Rapor almaya çalışan arkadaşlarımıza engel olmayalım.

Mahir amca, diğer mesajları taşıdığımdan, son yazdığın mesaj havada kalacağı için mesajını sildim, bilgin olsun. ;)

13. orjinalp

orjinalp İbrahim

Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    Pazartesi gecesi kuleliye 1:30 sularında vardım...
    3:30'a kadar bir balık bile alan olmadı. 3:30-5:30 arası balık yaptı biraz. 9 Parça sarıkanat ile eve döndüm. Sanırım balık gerçekten de geçişini tamamlamak üzere...

Bu arada millet at çekte sörf kamışla ve 60'lık makinelelerle telef olurken. Ben yeni topladığım (silver star blazer + rayobi 4000 ex....=toplam 500-600gr ağırlık=yaklaşık 110 TL) takımımla yorucu olmayan keyifli bir av yaptım.

Sudan çıkarırken kancadan düşen lüfer ise aklımdan hiç çıkmıyor...
    Büyüktü ah ahhh. Yakaladığım en büyük balık olacaktı....

Herkeze iyi avlar...

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sennur, sağol.

15. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    BAlık azalıyor ama daha bitti demek istemiyorum.

Belki havanın etkisidir, biraz daha sabır ve yoklamaya devam, istavrit gitti galiba.

16. orjinalp

orjinalp İbrahim

Favori Kamış:
    shimano alivio bx 4.20, lineaeffe turna fresh 3,90
    En İyi Avı:
    sarıkanat
    Reis abi bu benim ilk balık sezonum.
    Acaba gelecek sezonu beklerken, önümüzdeki aylarda boğazda hangi balık çeşitlerine olta sallayabiliriz.
    Yoksa Eylüle kadar sabretmemiz mi gerekecek?...

17. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İstavrit, nazlı da olsa, küçük de olsa her mevsimde bulunabilir.
    Diğerlerini de Allah bilir.
    Biz hep ümit eder, Allah'tan isteriz.:)

RAstgele.

18. bkm2000

bkm2000 bahadır dalşık

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    En İyi Avı:
    LEVREK, KARAGOZ, LUFER
    selam arkadaşlar,
    bu aralar balta limanı, tarabya, aşiyan tarafında avlanan varmı acaba.. boğaz için balık durumu hakkında bilgi alabilirmiyiz.. çinekop veya sarıkanat devam ediyormu?
    teşekkürler saygılar

19. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    goldfish makina,markasız kamış
    En İyi Avı:
    15 cm'lik istavrit,yanımda hassas tartı yoktu:)
    tarabya yakınında vilayet evi önünde bugün 11:30 16:30 arası 3 kilo istavrit aldım.istavritten başka bir av arayan yoktu.

20. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    tokmak burnunda ince takımla sabah erken biraz yakından iri istavrit yapıyormuş

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.