İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. coldest

coldest erdinç

6 Temmuzda bolca kefal tutmak isteyen arkadaşları beklerim burgaz adada çıkarma iskelesine beklerim bu gün baya bi sürü halinde gördüm :) İletişim 0506 623 43 56

2. qlaty

qlaty Hasan Semih Acar

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 250-420CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAM QUICK HPN 650 RD MAKİNA
    En İyi Avı:
    istavrit :)
    Haklısınız, eşkina için cumartesi gecesi gittim yer bulmakda çok zor gerçekten. neyse ki biraz bekletiinin ardından ayrılanların yerine konduk. ama beklediğimiz verimi alamadık bir kaç mezgite geri döndük. o gece pek iş yapmadı galata. aslında kıyıda yakalaamayı daha çok tercih ediyorum. 4 hafta önce talihsiz bir durumdan ötürü omuzum çıktı. omuzum biraz yerine gelene kadar köprüde arıyorum son çaremi :) mecburiyetden.

saygılar...

3. barisozulu

barisozulu Barış OZULU

Favori Kamış:
    Kamış+Makine+ Misine+Fırdöndü+ İgne+Kurşun
    En İyi Avı:
    koca bi deniz yıldızı

GEçmiş olsun umarım en kısa zaanda iyileşip istediğiniz yerlerde avlanabilirsiniz.

4. qlaty

qlaty Hasan Semih Acar

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 250-420CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAM QUICK HPN 650 RD MAKİNA
    En İyi Avı:
    istavrit :)
    çok sağolun,
    bunu sabırsızlıkla bekliyorum :)

5. vevcil

vevcil Volkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turnafresh
    dün akşam 8 civarı galataya gittim.önce bir göz attım balığın durumuna.herzamanki gibi istavrit ve mezgit çekiyorlardı.bolca olmasada 1-2 çekiyordu herkes.arkadaşımla birlikte 2-3 saat köprünün karaköy yakasında avlandıktan sonra sıkıldım ve biraz gezinmeye karar verdim.aşağı iskele kenarına kadar indim.avlanan bir kişi vardı orda,kovasında da bir kefal.suya bakıldığında kefaller rahatlıkla görülebiliyordu.bu bolluğu görüp aşağı iskeleye inmeye karar verdik.yem olarak kurt alıp indik aşağıya,saldık oltalarımızı ve başladık beklemeye.çok vuruyordu ve inanılmaz zevkli anlardı.o bollukta bende mi bir kazmalık var bilmiyorum ama sadece 3 tane kefal alabildim yaklaşık iki saatte.hayatımda ilk kefal avım bu oldu.biz kefal için uğraşırken bolca gümüş aldık birde.yinede güzel bir akşamdı.

6. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    p.tesi günü kadıköy iskelesinde avlanan bir kişi SOMON çektii...kısmeete bak maşallah..izmirden geldiğini düşünüyor,çiftlik patlamış galiba..

7. fish founder

fish founder Özgür

kadıköy iskeleden çok farklı balıklar yakalandığı rivayetini senelerdir duyarım ama ilk kez SOMON yakanlığı bilgisi 'rivayeti' geliyor :)
    bakalım daha neler duyacağız,

8. nidya78

nidya78 Aydın

Oha diyorum :D Somonuda duydum ya. Daha neler göreceğiz bakalım. İstermisiniz somon yayılsın marmaraya.

9. coldest

coldest erdinç

Ben şahsen isterim .Bu arada yarın sabah 8 gini üsküdara ya kısmet diyerek olta atıyor olucam :)

10. simendifer

simendifer Sennur

Somon değildir o bence arkadaşlar. Ya yolunu kaybetmiş bir deniz alasıdır (salmo trutta trutta) ya da Kurbağalı Dere'ye Gökala çiftliği kurmuşlardır. :eek::p

11. fish founder

fish founder Özgür

yanına somon takımıda al,
    kadıköyde alınan somon kesin üsküdar'a da uğrar

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    İster inanın ister inanmayın tam hatırlamıyorum ama 95 senesi gibiydi riva civarında kayalık bir yerde şamandralı oltayla istavrit yakalarken bana da bir deniz alası denk gelmişti, hiç unutmam "bu ne laa" der gibi mal mal bakakalmıştım ve balık suya düşmüştü. O zamanlar deniz alası diye bir şeyin varlığından haberdar değildim. Denizde alabalık yakaladım demiştim millet bana gülmüştü.

13. fish founder

fish founder Özgür

sevgili Yücel,
    eski devirlerde her taraf her cins balık kaynıyormuş.deniz kirliliği yok,ekolojik dengeler henüz bozulmuş değil vs..her yerden her türlü balık yakalama şansı var,neredeyse her türlü...
    eski balıkçılık anılarını okurken insanın ağzının suyu akıyor hele boğazdaki geniş yelpaze,
    ama gelelim günümüze kim bana 'kadıköyde somon aldım derse' doğrudur,kadıköy'de balık pazarından almışsın derim:p
    pislikde en son nokta,kurbağalı dere yine pislikden tıkandı...
    koyun maksimum 2 metre derinliği olan ağzından temizleme araçları sokup temizleme çalışması yapıyorlar.hatta 2 gün evvel bu teknelerden biri sahile oturdu bayağı bir uğraştılar çıkartmak için...

14. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Köpekbalığı, hemde 3 tane...

Yalova Esenköy kıyı kesimi inanılmaz mezgit yapıyor. Yıllık iznim boyunca zodiac botumla kısa mesafe açıldım, mezgit & sardalya & istavrit üçlemesi oltamı hiç boş bırakmadı. 20 Haziran günü avlanırken bir ara misinamda ani gerilmeler ve sert darbeler hissettim, nihayetinde ne olduğunu bilmediğim bu balık çok kuvvetli bir şekilde asılıp misinayı kopardı. :( Yerli balıkçılardan bunun camgöz köpekbalığı veya büyük bir kırlangıç olabileceği bilgisini aldım.

Ertesi gün çok daha kalın bir misina (0.60) ve 1 numara çelik iğnelerle aynı noktada yerimi aldım. Bu balığın ne olduğunu öğrenmem gerekiyodu. İğnelere henüz tutmuş olduğum taze mezgitleri dikkatlice yerleştirdim ve dibe saldım. 3-5 dk. geçmeden misinada aynı gerilimi hissedince şiddetli bir tasmalama yaptım ve oltamda korkunç bir ağırlık hisettim. Kırılmasından korktuğum teleskopik kamışı 1 boy kısalttım ve balığı yorarak yukarıya doğru çekmeye çalıştım. 10 dklık bir uğraş sonrası su yüzeyine yaklaşan 1 metrelik köpekbalığını görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı ve botumda kepçe yada kakıç olmadığı için yapabileceğim hiç bir şey yoktu. :eek: Nitekim bir kaç kafa darbesiyle çelik iğnemi kırıp dibe doğru kaçtı.

Ertesi gün aynı noktaya daha hazırlıklı gittim, altımda bu sefer bot değil ahşap bir tekne vardı ve kepçe de elimdeydi. 10 dk geçmeden 72 cm boyunda bir camgözü teknenin livarına koymuştum bile. Akabinde bir ikincisi, daha sonra üçüncüsünü yakaladım. Çok mücadeleci bi balık, bu yüzden tutması büyük keyif verdi.:cool: Balıkları fotoğrafladıktan sonra limandakilerin şaşkın bakışları arasında eşe dosta verdim. Biri dipfrizde dondurmuş, biri kedilere yedirmiş, diğeri de kendisi yemiş. Duyduğuma göre tadını pek beğenmiş.:D

Fotoğrafları en kısa zamanda koymaya çalışıcam.:)

15. Crimsonking

Crimsonking Mehmet Ali Tekeli

Merhaba, Kadıköy'de tutulan, ve muhtemelen sizin de Riva'da tuttuğunuz yolunu şaşırmış salmo trutta labrax - som balığı(somon değil) - karadeniz alabalığı isimleri ile anılan türdür. Trutta trutta ise bildiğim kadarıyla karadenizde yok, kuzey avrupa balığı...Labrax ise ağırlıklı Karadeniz'in doğusunda yumurtlamaya kıyılara yanaşır ve derelere girerek 1500- 2000 m yüksekliklere kadar çıkabilir. yumurtlama sonrası döner, somon gibi ölmez. 60 kiloya varan bireyleri yakalanır. Aynı somon gibi, senelerce Karadeniz açıklarınını dolaştıktan sonra çıktığı dereye seneler sonra dönen bir balık, bu nedenle de maalesef biz tükettik. hem avlayarak hem de HES ler ile. Eskiden doğu karadenizde yaylalara kadar çıkarmış ve sığ derelerde toplarlarmış. Kalan az birey ise hala dinamitle vb avlanıyor.
    bunun yanında gökkuşağı alabalığı karadenizde, denizdeki çiftliklerde yetiştiriliyor ve karoten ile beslenerek, turuncu etli olması sağlanıyor(alabalık familyası buna müsait, dağ alası da yediğine göre turuncu etli olur) ve tezgahlarda bize karadeniz somon olarak satılıyor. Asıl somon ise su sıcaklığı nedeniyle karadenizde yaşayamıyor.(salmo trutta salmon ve sayısız alt türü). buralardan akçıp kendi üreyebilirmi bilemedim, ama olsaydı çoktan karadenzi ele geçirirdi. Alabalık her halukarda üremesi zor balık, ve gökkuşağıda üremek için dereye ve <8 derece suya ihtiyaç duyuyor...
    selamlar

16. Crimsonking

Crimsonking Mehmet Ali Tekeli

başka nelere denk geldim?

alabalık diyince gözümdöndü asıl söyleyeceğimi unuttum, boğazda seneler önce, olta ile mersin balığı tutmuşluğum var, çok şaşırmıştım...
    izmarit tutarken palamut kadar istavrit...eşek...
    2 tane 25 cm lik barbun...
    hanos(yazılı hani)

menekşe ispari vs yi yazmıyorum...galata ise apayrı bir yer , tecrübem yok ama orada kovalara gördüğüm balıklar, burada dünyanın tüm denizlerine vey abaşka bir zamana açılan bir kapı olduğu yönünde...:)

17. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bundan 10 sene kadar önce Mersinbalığını Unkapanında; Unkapanı Köprüsüne yakın bir yerden de çekmişlerdi. Biz o zamanlar balığı tam olarak bilmiyorduk. Zehirli bir balık olduğunu filan düşünmüştük. Daha sonra onu yanılmıyorsam salmışlardı.
    Ayrıca Unkapanı köprüsünden de ispari tutmuşluğum var. Hem de epey büyüğünden
    Daha bir kaç yıl önce sargozları Galatadan çekiyorlardı. Balığın gelip gelmemesini; kirlilikle ilintilendirmek de büyük çoğunlukla doğru olsa da tam olarak doğru değil,
    Balık gelecek olduktan sonra bir şekilde geliyor.

Son düzenleme: 12 Temmuz 2009
  18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aslında boğazda alabalık olması şaşırtcı bir şey değil.. Kardenzde, gerek hem kuzey nehirlerinden gelebilen, hemde karadenizde yaşayan alabalık türleri bolca mevcut..

Boğazda ve marmarada şu an pek çok tür mevcut.. Bunlar hakkında söylenebilecek olan ise şu..

Eğer akşam evinize ekmek götürmek için balığa gidyorsanız, bu türlerin arkasında gezmek sadece zaman kaybıdır, sadece aç kalmanıza yol açar.

Ama av heyecanı arıyorsanız, bu gibi türlerin belli başlı bulunma/toplanma noktalarında netice almanız geyet mümkün..

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sen geç dalganı bakalım:)

burnumuzun dibinde deniz alası çiftligi var :eek: kimsenin haberi yok.

muhtemelen kadıköyde yakalanan ala da oradan kaçmıştır :rolleyes:

20. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    (11 07 2009) merhaba arkadaşlar cumartesi sabah 7den akşam 8e kadar emirgandaydım 5kg kadar kefal ve izmarit karışık balık aldım yem olarak çamur kurdu kullandım, balık bu aralar çok nazlı hangi saatde ne yapacağı belli olmuyor genelde akşam saat 4den sonra oynamaya başlıyor istavritden eser yok, ordaki bazı kendini bilmezlerde o saatden sonra serçe parmağım kadar kıraçaları balık tutucam diye katletmeye geliyor yemle uğraşmak millete zor geliyor neyse hepinize rastgele

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.