İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kumburgazda yine zargana sıkıntısı var. Lüfer kumburgazda heryere yayıldı ama 3-4 cok seyrek kımı gun 2-3 kımıgun bos ama lufer varmı var.

Ayrıca yakında kıyıdan avlanalara bır surprız var coook guzel bı avlak yeri belirticem ama lüfer bi yerleşsin bi test edelim yalancı çıkmayalım ama kesinlikle harikalar yaratacak.Bekleyin arkadaşlar...

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Önder zarganaları ben getiririm sen balık olayından haber ver bıze. ilk önce sen yakalayacaksın orda balıkları kesinlikle eminim arkasınan silivri ambarlı. gelecek bu tarafa bakalım.

Güzel haber duymaya gerçekten çok ihtiyacımız var.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ustam, bu lüfer abilerimiz ne kadar süreyle kalacaklar. İki ay, beş ay?
    .

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    valla üstadım şu gün gelseler 9. ay 10. ay 11. ay sonu 12 ay sonlarına kadar tutarız balıkları en son artık çinekopa kadar yolu var.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Diyelim ki, balık gelip meraya konuşlandı, ne kadar süreyle merada eğleşecek?

Yoksa, boğazda hep hareket/göç halinde mi seyreder.?

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Nuri üstadım.

Olay şöyle gelişiyor. bakın şu anda meralarda yem bol. keşke şu anda inse bir iki kanat balık ta emralara yayılsa o zaman 12 ay balık tutarız. ama önünden çinekop yürümeye başlarsa, kraçe yürümeye başlarsa ve bu balıklarda yol balığı ise önlerinden yem arkalarından lüfer kovalayarak geçer gider.

Önceki dönemlerde böyle sorunlar olmazdı hep balık tutardık. Çünkü orkinoslar marmarada bilhassa adalar civarında bolca gezer lüfer ve palamutun aşağı geçmesine izin vermezlerdi. Tesellimiz ege ve akdenizde çok buyuk kotalarda ırkonosların gozukmesı ve diğer ülkelerin orkınosa kota koymasıyla beraber satış oanının düşmesi. talep olmassa arz edende olmayacakstır meselesi.

Lüferin 2 ihtimalı kalacak o zaman aşağı inse orkınosa yem olacak ne yapmalı tekrar ya boğaza donecek yada bildiğimiz meralara yayılacak. tekire mezgite ve kraçeye keşke boyle olur bütün meralar lüfer dolar taşar. zaten geceleri hep başı kıyı yapar yemlemeye bu suretle gırgırlarda balığı alamaz. ve herkes kendını kurtarır derecede lüfer tutar.

Senelerdir orkınos yok lüfer palamut yok. Kısacası Çoban yok koyunlar meralarda telef oldu gitti meselesi konunun özeti budur. üstadım.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    En az dört ay, çok iyi. İnşallah bereketiyle gelir. Bizim de gözlerimiz şenlenir sayenizde.:)

Diyorum ki bugün ortalık biraz tenha. Araştırsan-bulsan, "ALABALIKLARIM"ın fotolarını yüklesen nasıl olur?:rolleyes: :)

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Kendi profilime Lüfercikleri yükledim nasıl olmuş alabalıklar evet yok bulamıyorum ama bulacağım.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Lüfer enterasan bir balık. Açık denizlerde nerelere kaybolur, gider? Karadeniz'den hiç rapor göremiyoruz. Yanılıyor muyum? :confused:

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Ben lüferciğe lüfercik demem, lüfercik benim olmayınca.":D

Allah sahibine bağışlasın, pek yakışmış.:) ;)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Üstadım aslında orası çok enteresan. ilk balık tekirdağ silivri kumburgaz abarlı taraflarında patlar. yanı bu balık marmara nın balığı

2. ayak ise karadenızden gelen ana balıktır. bu da karaburun kilyos ve eşek adası tarafında başlar Kofanasıyla birlikte ama oralarda çalışmak gerçekten çok zordur. havanın soğuması, rüzgarların bilhasssa poyrazın başlamasıyla beraber. denizin azması. ve şartlar çok zorlaşır. çalışmak çok ama çok zor bir hal alır yoksa en verımlı balık burda tutulmaya başlanır. ve çok ta av verir. arkasından umuryerıne ve oradanda yenikoye gelir. paşabahçe ada ustunde bıraz yapar akasından kanal yoluyla aşağı doğru seyreder. ve Sarayburnunda yemın en bol olduğu suların en çok aktığı ve şekil olarak HUNİ gibi bir yer olduğundan burada kalkınır. genişten dara doğru. burada bolca av verir. arkasından burnuna doğru yürümeye başlarsa av vermez adaların yamacından mralıya doğru ıner bursa bandırma ve yalova kıyılarındada tutulur. onun için balığın sarayburnundan sonra yemının arkasından meralara yanı karayele donmesı gerekir. ki bu ya önunde oluşan bolca yemle olacaktır. yada marmaraya salınmamasını gerektirecek bir güçle. Bakıcaz metroray duruma nasıl etki edecek bu sene.

Açık denielerde gelince sivri adanın 2 mil açıklarında balık yaparsa çaparı yetişmez. o 100 luk veya 120 lik misina parmaklara otururki hiç umurumuzda olmaz kesikler.

Arkasından yol alır ve çanakkaleye geçer yem durursa lüferde durur ve kış süresince lüfer tutulur şartları anlatmam imkansız. teknenin her tarafı çift strafor sabaha kadar yanan. ısıtıcılar çift battaniyeler. kalkınca bir bakmışsın kapı açılmaz sarkıtlar denıze inmiştir. sabah suratını yıkarken suratın buz tutar.
    yem için çalışan tekneler yemi teslim ederler. ve dinlenme modu arkasından uyuyanlar başlar. şartların ağırlığı insanın keımklerıne işler. elin uzun oltayla dışarı uzatırsın 2. balıkta parmak uçları donar. ısıtmak için ellerini cebınde tutarsın. ve bolca hohlarsın. elin kesilse soğuktan kan durmaz. yem bulmak zorlaşır ölüm halini alır. bir bardak çay insanın kemiklerini ısıtır.

karadenizde balık tutmaya başlarsın. hava normal seyreder palamuta yürürsün ve arkanda kara kaybolur o anda hava esmeye deniz kudurmaya başlar. sığınacak ne bir yer ne başkası kalır uzaktan tekneleri gorursun ama kimsenın kımseye faydası olmaz herkes kendı telaşındadır. ve Kendini motor yataklarına bağlarsın. başlarsın dua etmeye. bir yandan, batarsın şanslımısın acaba. bir gırgır teknesi yanında biter yaslayın der. sağlı sollu pec motoru ile askıya alır senı ve basar boma atar senı kendi teknesınis arkasına. kurtarır seni. şansızan soylemeye gerek yok zaten yıkılmışsındır şansın varsa o suda uzunca bir halat ve ucunda bir felyoz (Şamandıra bırakırsın teknen sürüklenirde felyoz havada kalır belkı bulursun teknenı) Mazotun yüklüdür tıka basa 200 litre ve yedek 30 litre*2 de yedeklemen vardır. ama hep aklın mazottadır. gözün hep göstergededir. hava bora yapar atarsın kendini sakarya nehrine, müsaade etmezse yatarsn orada 2-3 gun, kefkende yatarsın.amasrada beklersin. ama kefkenden sonra poyraza kadar gelmek zorundasın. işte açık denizdede karadenizdede çalışmak böyle birşey üstadım.

zorun zoru....

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Allah yardımcınız olsun gerçekten zor iş. Zor ne kelime, sen orada anlattın, burada beni sıkıntı bastı.

Lüferi böylesi değerli kılan, biraz da bu olsa gerek.;)

13. oltacı_

oltacı_

Üstadım bu tarz yazıları laf arası yazılar diye yazmasana, Arada kaynar gider..Kimse istifade edemez ( en azından bilgi sahibi olma adına )

Sen ne güzel yaşadıklarınını anlatıyorsun ve bunu yazıyada dökme yeteneği varken aralarda zayii olması benim için bir kayıptır.. bilesin.

14. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    tecjubelerıme gore lüferin istanbulda alındıgı en iyi yer saryaburnu cankurtaran arası fenerin oldugu kısım;) isAllah busene bol olacak

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Hamit,

Bunları Ben kayıt altına alıyorum.

Alico ve takımının blog'u olan sitemizde tarihe not düşüyoruz.

.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    eyvallah dostum benım. kayıt et ama hala senınle ambarlı avımızın tarihini bekliyorum ben yazmamışım hayret ya

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Öyle değerli üstadım. Bu sene bu yem bu şekilde devam ederse balık tutacağız inşallah. bakalım. 200 mil yol yapıp boş donmekte var bu işte kısmet nasip ötesi yok maalesef.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın hamit üstadım. inşallah daha aklıma gelmeyen neler var neler.
    bazı bolumlerı sohbet bolumunun altında açmıştım. Akşakoca kefken yolculuğu
    kapıdağ istanbul yolculuğu gibi. ancak gönderdiğim konuların altında ben bıle bulamadım. değerli yücel ile konuştuk. Sohbet bolumunn altında gozukmuyor abı dedı. Bu işten ancak admınem anlar. ve konuları bizim gonderdıklerımızn altında gosterilmesini sağlar. Hatta silip attığı 18 tane daha konu var. (bol fırça atarak)
    onlarıda düzenler belki. ne bileyim. Adminem bi tanedir yaparmı yapar....

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ağzından bal damlıyor inşallah bakalım.

20. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu akşam kartal sahilde ilk defa kıyıdan balık tuttum. 4 tane kıraça 1 tane de istavrit denebilir. Hepsini saldım suya.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.