İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Olsun süper gelecek yakındır. bakalım bugun çok esmeye başladı. yemle beraber palamutun gelmesi lazım.

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Eh artık Seninde damarlarına girdi artık. :)kurtuluş yok.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evet ustam , kısmet-nasip. İnşallah tadında avlarınız olur. Şimdiden rast gele tüm dostlara.:)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Amin üstadım aslında sabah sabah şu zeytınburnu işi dikkatimi çekti kaç gundur levrek olayı bilmiyorum ama denenebılır. kaç gündür lüfer kovalıyoruz bir 4 saatte levreğe bakarız olmazsa. havada esiyor bilmemki işte nasıp ötesi yok. ama şuraya güzel bir rapor giderdi en güzelınden. olsa ıyı olur.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer, malum mekanlarda malum şekilde yapıyor. Ama birde pek bilinmeyen mekanlar var.

Bunlardan birisi, haliç. İyice içeriye girmek gerekiyor. Unkapanı köprüsünden de içeri. Bilhassa gece lüks ile bolca lüfer alınan yerler mevcut.

Teknesi olmayanlar için bir ipucu vereyim. Galata köprüsü, lüferin bolca "geçtiği" bir yerdir. Bilhassa, kıyıya yakın 40-50m civarı yerler, bilhassa eminönü yakası. Palamut genelde ortaya yakın geçiyor. Ama "geçiyor". Öyle oyalanmasını, bolca av vermesini ummayın. Takımınız, 20 - 25m derinlikte olmalı. Mümkünse zoka kullanın.. Bir kaç takım hazır olsun, bir tanesi gelince, hemene yemleyip tekrar atın aynı derinliğe. O inerken yeni bir takımı yemleyin, beklesin.. Eğer ikinci gelirse, çekip, yemlemeyle uğraşmayın, hemen diğerini takıp atın, çektiğinizi yemleyin. Furya 15-20 dk filan sürecektir (genelde), biraz seri davranın.

Lüferin kıyıdan alınabileceği en rahat yer, ahırkapı feneri yani sarayburnu. Ama başka alternatiflerde var. Haliçte, Unkapanı köprüsüne gelmeden, parkın başlarında bir yer var. Sığlık olması ile belli eder kendini hemen. Eğer yeterince açığa atabilirseniz, buradan da güzel lüfer alırsınız da, çokca takılır.

Benzer şekilde, karaköy'de, iskelenin ardındaki parkın önünden, ortalama bir mesafeye atarakta lüfer almak kabildir. Velakin, burada bolca çaparici olur, huzur vermezler takımlara. Gece denemek daha evladır.

Ortaköy cami ile köprünün ayağının ortalarından, otopark gibi bir şey vardı, kıyıdan lüfer almak da mümkündür. Ama pek açığa atmamak faydalı olur, 5-10m önünüze atsanız yeter.

Bunları birer alternatif olarak akılda tutmak, bilhassa kıyıdan lüfer tutmayı düşünenler için faydalı olur sanıyorum.

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    lüfer için yemlemek şart mı? kaşıkla tutulur mu?

7. ş.ceylan

ş.ceylan m.şamil ceylan

Önder bey on gün önce Güzelce kıyılarında bol miktarda zargana bulunmaktaydı. Bu aralar deneme imkanım olmadı. Zargana için o bölgeyi bir deneyin isterseniz. Hafta sonu fırsat bulup olta atabilirsem bilgi vermeye çalışırım. Bu aralar Güzelce limanın çok yakınında da balıkçı tekneleri lüfer için dolaşmaya başladı. İnşallah güzel haberler alırız.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Lüfer kaşıkla tutulur. yemli takım gibi kaşıkla ve rapalaylada lüfer alabilirsiniz.

sevgiler.

9. metkon

metkon Metin KONTART

Halâ Küçükyalı-Bostancı-Suadiye açıklarında istavrit yok...Biraz mezgit o kadar...Mezgitler 15-20 cm aralığında fena değil...Tekne ile çıkıyorum kıyıdan değil...

Nerde o 25-30 sene önceki lüfer avları gündüzleri ve geceleri lüks ile tonozumuzu atar beklerdik sabaha kadar...Öncesinde çapari ve yemli ile istavrit ve izmaritlerimizi alırdık tabi yem olarak akşamüstü...

Bu dediklerim Kumkapı-Sarayburnu ve eski Unkapanı köprüsündeki balık halinin civarı, Yeşilköy-Florya civarındaydı o zamanlar...

Şimdi yeniden tekne sahibiyim ve karşı taraftayım ama...2 sene önce çok güzel istavrit yakalıyordum Suadiye açıklarında...Son 2 senedir istavrit namına tık yok nerdeyse...Az biraz mezgit var...

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Şu anda koruk lüferini tutmamzı gerekirdi. ama düşünürsek koruklar maalesef üzüm oldu hatta onlarında zamanı geçiyor ve hala balık yüzünü göstermedi.

İstavrit ve kraçe si bol olarak meralara girdi. yavaş yavaş gelmeye başladı oltalara haydarpaşaya doğru çapariye, istavrit. mezgit ve sardalya geliyor bilginize sunarım.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tutulur, hemde gayet güzel tutulur. Ama bu bahsettiğim yerlerde değilde, kaşıkla tutmanın uygun olduğu yerlerde. Mesela, Sarayburnu'nda, Şemsi paşa'da, Arnavutköy'de, Yeniköy'de vs.

Bu benim bahsettiğim yerler, lüferin günde bir kaç kez en azından göründüğü, yemli av için uygun olan noktalar. Kaşık olmaz mı? Olur elbette. Fakat, saatlerce atıp çekmek ve birde boş boş çekmek çok sıkıcı olacaktır.

Ama, mesela, Eminönü'nde, boğaz iskelesinin dibinden kaşıkla atıp çekerek ve bolca sabır ederek, münhal miktarda av yapmak mümkün olacaktır..

12. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Fener polis karakolunun yanında derinlik yaklaşık 4-5 metre civarlarındadır. Tahimin ettiğim, özellikle gece vakti, havaların soğumaya başlamasıyla,yüzey suyunun soğuması neticesinde balığın yüzeye yakın yerlerde gezinmesi, burada da derinliği 4-5 metre olan bu bölgede eylül ayının ortalarında balıklar 1-2 haftalık bir zamanda yığılma yapıyor. o zaman içerisinde yapılan avlar güzel neticeler verir. Daha sonra havaların iyice soğumasıyla ekim 20 gibi özellikle gündüz bu balıklar kadir has üniversitesinden fener istikametine göre az ilerisindeki burun şeklindeki çıkıntının orada ileri noktaya yemli takım fırlatılarak hatrı sayılır balıklar alınır dı.
    Haliç'in amatör balık avcılığında yeri benim için ayrıdır. özellikle balığın girdiğinde
    Bir gün hiç unutmuyorum. yıl 2003 Akşam Unkapanı köprüde zokalı takım atıyoruz. ortamda müthiş bir sessizlik birden suyun üzerinde bir hareketlenme o da ne binlerce sarıkanat suyun üstünde geçiş yapıyorlar. Denizin üstü birden balıkla kaplandı. O görüntüyü görmek lazım keşke bir kameram olsaydı da o zaman çekseydim o görüntüyü, böyle bir şeyi görmek herkese nasip olmaz. Bana anlatsalar dı da pek inanmazdım. gördüm şaşakaldım.......

Son düzenleme: 7 Ağustos 2009
  13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Metin Bey, bütün marmara nerdeyse aynı bu sene küçük mezgitten başka bişey tutulmuyor. Kartal sahilde kıraça bulduk bu beni biraz ümitlendirdi. İstavrite çıkmaya devam. Eğer teknede yalnız iseniz bir acemi olarak takılabilirim yanınıza belki birkaç şey de öğrenirim. :)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Biraz teknik, taktik değiştirin..

Biz burada ispariye takım atıp, yani şamandıra, misina, midye vs. düzeneğiyle, ayağımızın altından istavrit tutuyoruz. Bu pek bilindik bir şey değil, burası için.. Mezgitten bıkıp, durun biraz ispari tutalım diyenlerin, hasbel kader keşfettikleri bir durum..

Bakarsınız, sizin oralarda da, başak türlü teknikler gerekiyordur. Bir deneyin derim..

15. metkon

metkon Metin KONTART

Sinek iğneli yemli takıma da mezgit geliyor...:(

16. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    08.08.2009 mezgit avı

tekneyle daragos önünden 2 kişi 170 tane iri mezgit aldık. Yanımda makina olmadığından resimlerini çekemedim. Çapariyle istavrit denedik çok seyrek çıkıyor.

17. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    onur abi kıyıda varmı bişeyler ya bilgin varmı

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Furkan merhabalar,

Günboyu sitede dolaştığını ve özellikle bir haber beklediğini farketmiştim abicim. Balıksızlık tavan yapmış anlaşılan.:)

Al oltanı eline, uzan bir yerlere, gör, dene, gel ve paylaş ne dersin?:rolleyes: :)

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bu akşam kartal sahilde deneme yaptım. Ama mangalcılardan rahat yok ve olta atan da çoktu. Sahil boyu komple çok kalabalıktı. Sandala niyetlendim tüm sandallar erkenden açılmışlar. millet sırada bekliyordu. Palmiyeler önünden attım biraz ama boş. Ramazan gelsin biraz rahatlar herhalde.

20. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    selamlar bugün emirgandaydım kefal, izmarit ,istavrit, 2,5 kg kadar karışık balık aldım izmaritleri ve kefalleri yemle istavritleri sıyırtmayla aldım dünde aynı şekilde bi bu kadar balık aldım (izmariti gündüz, kefali akşam 21;00dan sonra kurtla aldım) ve dikkatimi çeken bi şeyde oranın yerlisi balıkcı bi arkadaş ya burdan kefal falan çıkmazki ben hiç görmedim burdan kefal tutanı demesiydi sonra kovanın içinde çırpınanları görünce sustu ve yoluna devam etti hepinize rastgele arkadaşlar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.