İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tam bu mevkide babam ile 15 - 25 takım ile takoz istavrit toplardık ve babamın daimi yerlerindendi. Daha sonra amcam gelir bizi alır meramıza gider lüfer ve kofanaya yatardık. Kofanalar bindikçe takozlara kalbim dururdu...

Sağol Ercan abi, bunları hatırlattığın için...

Rahmet ile anıyorum seni Sami ÜSEL... ve minnettarım babam olduğun için, genlerime bu illeti bulaştırdığın için ve kanından geldiğim için...

Oltan boş kalmasın Ercan Abi...

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    mekanı cennet olsun kardeş.

malesef artık o eski balıklar yok. ancak usta işi takımlarla ekmeğimizi taştan çıkartır olduk.

hiç birimizin oltası boş kalmasın...

sağlıcakla...

3. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Hakikaten öyle, kılı kırk yararak yaptığımız takımlarla balık alıyoruz ancak. Eski yaptığımız takımlara bakıyorum bir de şimdiki yaptıklarıma... Eski 7 numara iğneden yaptığımız takımlar çatalcanın kümeslerinden yolduğumuz tüyler ile 30 beden üzerine... Şimdi aman hayvan ürkmesin yok 8 misina olsun binbir çeşit sim 14 numara iğneler...

Artık çocuklarımıza zamanında istavrit bile tutardık diyeceğiz...

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Reis tarihe not düşmek için yazıyorum.
    02:55 de Sen aramışsın.
    03:55 den bu yanada Ben Seni arıyorum. ulaşamadım.

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    hayatta sevmediğim, sevemediğim balıkcılık üzerini tek şey var, oda çapari bağlamak.

diğer bütün yemli takımlarımı binbir özenle kendim hazırlarım. fakat konu çapari olunca daralıyorum, sıkıntıya gelemiyorum fazla, bu da benim kusurum:)

bu noktada lojistik olarak( hakkını vermek lazım ) alp giriyor devreye. sağolsun takımları hiç yarı yolda bırakmadı beni.

bir gün ayarla kendini bir hafta sonu buluşalım boğazda, arada esen soguk rüzgarlarıda ortadan kaldırmış oluruz ;) :)

hayırlı geceler...( sabahlar :) )

6. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Eskiden tezgaha takım yetiştirebilmek için binlerce köstek bağlardım, o zaman ben de daralırdım. Ama şimdi sadece kendime ve kayınpederime takım yaptığım için zevk veriyor.

Alp in takımları ile bir çok kişi güzel balık almıştır gerek emirganda gerek değişik mekanlarda. Bir çokkez konuştuk onunla çapari konusunu,suyuna göre renkli misinayı da önermiştim ben ona ama bilmiyorum denedimi hiç.

Dediğin gibi birgün bir arada tutarız balığımızı, pek fazla rüzgar olmasa da yel olur giderler..

7. senseç

senseç uğraş

dostlar merhaba yeşilökyde ne çıkıyor uygun merralaer neresi hangi zamanda hani balık için gitmek gerek yeşilköye yardımcı olurmusunuz tşkler..

8. nidya78

nidya78 Aydın

Bitirdin Ercan beni. Dün çok kulaklarını çınlattım. Lüferleri sermedin şuraya da içim rahatladı :D Yarın sazanları bekliyorum. Kiloluktan aşağısı kabul olmaz israil hiç kabul olmaz ona göre. :D Bu arada lüfer bekleyen herkeze duyurulur ben 6 eylüle kadar balığa gidemiyorum. 6 eylüle kadar kimse lüfer ve sülalesini beklemesin :D:D:D

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    kimin ahının tuttuğu anlaşıldı :mad:

sazan mazan yok sana, yürü git ders çalış:mad: :D :D

10. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Yarın sabah kuleli kandilli civarında balığa gitmeyi düşünüyorum. Raporlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Özellikle de istavrit durumu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar sevaba girer:)

11. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    lıneaeffe all around carbon spıral
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    arkadaşlar yazlıktan geldikten sonra istanbulda hiç balığa çıkasım gelmedi malum raporları okuyorum içler acısı fakat bugün içimde birşeyler kıpraştı sanki hadi çıkayım dercesine pendik sahilde oturuyorum sizce çevrelerinde ne alabilirim ona göre takım ayarlamak gerekir.hepinize hayırlı ramazanlar

12. nidya78

nidya78 Aydın

Bak giderim ha :( çok üzülürsün sonra :(. Sonra kimden öğrenecen balık tutmayı :D

Sazanın kiloluğundan ufağı lezzetsiz olur :D Sen zaten tutsanda yemezsin :D

13. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kumburgaz dan aynen devam düne nazaran ne eksik ne fazla.Ama bugun fazla takılamadım hava bi ara durmuş yine iyi balık girmiş.
    Unutmadan; Kaşık arkası yaprak iyi iş yaptı valla yaprağa canlıdan daha çok rağbet gösterdi bilgilerinize...

Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  14. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    goldfish makina,markasız kamış
    En İyi Avı:
    15 cm'lik istavrit,yanımda hassas tartı yoktu:)
    kireçburnu tarabya arasında çok güzel mezgit yaptı.ben acemi olduğumdan istavrite talim ettim.mezgit tutanlardan kilolarca alanlar oldu,10 'arlı çekenler oldu.birde kefal yakalayanlar vardı,3-4 kiloluk kefal yakalayanı gördüm.istavritler de irileşmeye başlamış.bende 7-8 tane istavritle yetindim.Allah bereket versin.

15. sgokgoz13

sgokgoz13 serkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    10kg istavrit ve çinekop
    kuleli raporu

cumartesi sabah 05.00 ten 14 kadar kulelideydim. 8 kadar sardalya (15 parca)..arada tek tuk istavrit ve mezgit yaptı..verim dusuktu..sıkıldım sıyırtma ile zarganaya takıldım...zarganaları kıyıya yaklasırken iğnenin arkasından 3-5 kosturuyodu..sonucta orta boy 10 zarganada oradan aldım ve dondum..

16. gurkanbguner

gurkanbguner

Favori Kamış:
    4,20 cm surf kamış
    En İyi Avı:
    palamut 1,7 kg boğaz
    Arkadaşlar herkese rast gelsin Kuzguncuk açıklarında palamut alınmaya başlandı bilgilerinize...Bir de bir düzeltme yapmak istiyorum şu anda İstanbul boğazından çıkan balık kesinlikle sardalya değil tirsidir.

17. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    sabah 7 den itibaren tarabya-kalender-yeniköy-tokmak burnu-çamlı bahçe-bebek-arnavtuköy balık bakımından kayda değer birşey yoktu
    tarabyada saat 6 da gelen birinin kovasında 3 kraça 2 gümüş kalenderde kovalarda 3-5 kıraça yeniköyden ben kaşok attım onumara kaşığa defne geldi inanamadım tokmak burnu 3-5 kraça bebekte yemli izmarit sabah 8 den itibaren 6 ad almışlardı vehasıl karada bir şey yoktu.kıyıdan gördüğüm kadarı ile umur yerinde tekne yoktu tarabyada bir tekne ipekle zargana avlıyordu seyrek de olsa alıyorlardı yeniköy çakarda tekneler uzun olta yapıyorlardı kıyıdaki balıkçıların akvaryumlarında canlı 5-10 adet canlı lüfer vardı saat 1 de döndüm kısacası kayda değer bir şey yoktu avrupa yakasında
    arkadaşların bilgisine

18. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    abicim bilgiler için teşekkürler.:)

19. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Şu an eve yeni geldim, hanımla 17:00 gibi Kalender ordu evi önünde yerimizi aldık, iftara kadar 10 tane kadar istavrit bir adette sardalya aldık. İftardan 23:00 e kadar 2 takımı da yemli olarak lüfere attık, 45 dakikada bir yemleri yeniledim, bu süre zarfında bir vuruş bile alamadım.. Benimle beraber yemli olarak atan bir kaç kişi daha vardı onlarda da bir şey yoktu...

20. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sekan abicim bende Cumartesi kulelideydim yaklaşık 4:45 gibi gittim balığa. Gün doğarken bi istavrit yaptı sonra kesti. Sardalya sürüsü geçti galiba herkez en az 5 li çekti sonra hemen kesildi. ben yaklaşık 15 parça balık aldım. (zarganaya sallıyan iki kişi gördüm yaklaşık bi yarım saat izledim onları ama hiç zargana alamadılar ) bende saat 11 den sonra evin yolunu tuttum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.