İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu çapari konusunda benimde kendime göre bazı tespitlerim oldu , güneşli ve açık havalarda koyu yeşil bulutlu ve kapalı havalarda ise açık yeşil daha verimli oldu.

2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Tokmakburnu ve Emirgan diyebilirim. Kalender tarafından çapari çalışabilir, lüfer için ise Tokmakburnunu deneyebilirsiniz.

3. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    arnavutkoy dekı buruna git gece balıgın en bol oldugu yer orası sabaha karsıda ılk gunes ısıklarıyla fenerın tam hızasından lufer ıcın rapala salla belkı ılk kısmetlısı sen olursun;)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Arkadaşlar size bir şey daha soylıyım Benim lüfere kullandığım çaparilerin hepsi yeşil renk zaten. ayrıca turuncuda olabilir. Nedenine gelince Yeşil suda en son tükenen renk. kaybolan renk her zaman avcı olur.

5. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    aynı anda aynı seylerı yazmısız dememkı en verımlı yer orası:D

6. ergir

ergir ergir

3/4 tel yeşil 2 tel turuncu takımı devamlı kullanırım.balığın olmadığı zaman bile güzel çalışıyor.zaten başka renkde kullanmıyorum.caparilerimi hep bu şekilde hazırlarım.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aman bizim lüferleri tutmayın sakın. daha yeni çıkıcaz denize. bismillah deyip ona göre sonra kavga ederiz bakın arkadaşlar. tokmakburnu evet oranın mğdavimi arkadaşlar kıyıdan çok gzel balık alıyorlar rasgele dıyelım.

8. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Hazır çapari konusu açılmışken çapari konusunda yaşadığım bir soruna çözüm önerilerinizi almak isterim.

Kullandığım çaparileri genelde kendim hazırlıyorum. Ancak çapari uzun ömürlü olmuyor çok çabuk bozulma eğiliminde yani beden ve köstekler birbirine fazla sarıyor. Misinadan olduğunu düşündüğüm için bir kaç çeşit misina denedim kaliteli misinalarda belli bir iyileşme olsada sorun devam ediyor. Nedeni ne olabilir ve nasıl üstesinden gelebilirim.

9. legendeyes

legendeyes seben

Favori Kamış:
    yormasın yeter...
    Favori Makine:
    iyi çeksin yeter...
    En İyi Avı:
    zıpkınla levrek 1600 gr
    Teşekkür ederim sanırım bu doğrultuda rotam arnavutköy ile tokmakburnu arası olucak. Şimdiden benim gibi sevdalılara rastgelsin bakalım kısmetimize ne düşücek bu gece ...

10. legendeyes

legendeyes seben

Favori Kamış:
    yormasın yeter...
    Favori Makine:
    iyi çeksin yeter...
    En İyi Avı:
    zıpkınla levrek 1600 gr
    Aman abicim ben bir tutabiliyim balıkların hepsi feda olsun sana :) o vurmayı hissetmem bile yeter bana ...

11. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bir tavsiyede benden :)

tarabya otelinin önünü dene. ben yeni geldim, hasılat 3 kilo kadar, balık irili ufaklı, seçeceksin.

yanlız ince takım ve hafif kurşun şart ;)

eğer sabaha kadar kalacaksan, ilk ışıklarla birlikte, tarabya,kalender arasında rapala dene mutlaka.

tekneler otelin sağındaki koyda gece boyunca zargana süzdüler, bilginize...

12. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    gunes cıktıktan sonra balık keser uykunda gelmezse sarayburnuna gıt sıyırtma ile öglene kadar iyi istavrit alırsın ama dikkat et kayalıklardan dusme:D

13. ergir

ergir ergir

misinalar cok kalitede olsa dolanma pek engellenemiyor.bu yüzden 1 takımı sadece 1 kere kullanırım.belkide kullandığımız kurşunlara yeni bir icad yapma zamanı geldi.

14. legendeyes

legendeyes seben

Favori Kamış:
    yormasın yeter...
    Favori Makine:
    iyi çeksin yeter...
    En İyi Avı:
    zıpkınla levrek 1600 gr
    Teşekkür ederim sanırım sahil şeridini komple dolaşıcam inşallah kısmetimize bişeyler düşer...Yola düşme zamanı artık ....

15. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Çok hızlı bağlamaya çalışıyorsan olabilir eğer evde bağlıyacaksan yavaş yavaş bağla ama balıkta kalmadımı hızlı bağla bişey olmaz çapariye boşluk verirsen dolanır birde kösteği çok uzun tutma ...

16. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sanırım yanlış anlattım derdimi. Bende bir kere suya soktuğum takımı bir daha kullanmam. Benim sorunum bir kaç atış sonrasında sanki takıma sardalya, tirsi gelmişde takımı suda bekletmişiz gibi olması bilmem anlatabildim mi?

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    yasin beden olarak krokodil kullan ve çapari kösteklerini bağlamadan önce biraz açarak gamını al tamamen. ondan sonra baağla takımını. hatta köstekleri güzelce kes kösteklerin bedene dolanarak deforme olmasının tek nedeni vardır. oda iğne ve tüylerin birbiri ile paralel bağlanmaması ya tüyün büyük olması. ya düğümün kaba olması. onun için misinayı eline al önce iğneyi yatır sonra da tüyü ve simi. şimdi bağla. ama bunları bağlarken kendine bağlamasını biliyorsan kendıne. yoksa kırmızı ibrişile bağlaman gerek ama atacağın düğümler çok kaliteli ve seri olsunli köstekler dönmesin. ve kösteklerin uçlarını top şeklinde yakman lazım. bedene oturturken. kendi kendine bağlamayacaksan. şimdi düğümlü takım yaparsan dönme ihtimali yüksek olur. düğümsüz bedene bağlarsan o takım asla bozulmaz deforme olmaz. kibar olacak iğne ve tüylerin boyları çok önemli tüyler ineden taşarsa takım donecek ve deforme olacaktır. o yüzden herşey iğne tüy ve bağlamadan geçiyor.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Alpaslan gecenın sabahında sana bir tüyo daha vereym bak neler getirdiniz aklıma bu saatte.şimdi havalar soğuk iken ve ,iyi balık yakalamak istiyorsan. kısa köstek bağlanır takımlar. hava sıcak ve balık seyrek diyorsan o zamanda uzun kostek bağlaman gerekli.

19. ergir

ergir ergir

ben iğne bağlarken ilk önce iğne sonra floş sonrada kösteği yatırıp bağlıyorum.şimdi bu hatalımı yani.dönme oluyor ve cabuk bozuluyor köstekler. ve bide bağlarken kac tur atıyorsun iğnenin üzerinde.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet üstadım yanlış oluyor maalesef.

Köstek üstüne iğne üstüne tüy üstüne sim.ve düğüm atacaksanız yani hepsini kösteğe bağlayacaksanız iki düğüm. eğer kırmızı iple bağlarım diyorsanız. 4 füğüm fazlasını kaldırmaz takım fıldır fılddır foner durur. hele tüy iğnenin boyundan bir boy daha uzun olursa dahada döner ve balık tutmak zorlaşır. neden balık tüye saldırır iğneye atlamaz boşa hamle durumu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.