İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    tayfun abi bende 2-3 haftadır deniyorum emirganı iftardan sonra ama kayda değer bişey olmadı dediğin gibi hava kararınca balıklar kayboluyo sanki bu hafta kısmet olursa emre arkadaşımla biraz deneme yapıcaz yemli rapala vs.... inşallah bişeyler olur

2. senseç

senseç uğraş

dostlar merhaba haftasonu yeşilköyde balık tutamyı planlıyorum o bölged eönereceğiniz mera varmı yada hangi balıklar çıkıyor balık durumu nedir saygılar

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

"Şehir: istanbul beylikdüzü"

Beylikdüzü'ndesiniz sanırım.

Gürpınar tarafını hiç yokladınızmı?

4. MiStiCk

MiStiCk Mustafa AYDIN

En İyi Avı:
    kalkan ( 2.5 kg )
    yesilköyde tık yokk : RAPOR

salı akşamı yesilköyde saat 21:00 - 23:30 (RÖNEPARKIN ÖNÜ ) yemli takımla balık yokladım tık yok; acıkta gırgırlar vardı : lüfer ve cinekop için anlaşılan eylülün 15'ini beklemek lazım. herkese hayırlı avlar..

5. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    hangi takım ve hangi yemle ? :)

6. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

03.09.2009 perşembe günü 2 arkadaşımla birlikte sarayburnuna gidiyorum. Sonuçlarını burdan yazıcağım.

7. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    kalenderde azda olsa ıstarvıt var cumhur baskanlıgı köskunun onunden ne zaman gelecek bu luferler bekle bekle ....

Son düzenleme: 3 Eylül 2009
  8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Ceyhun, lüferler gelmiştir.. Zaten gittikleri pek söylenemez. Ama sorun, pek az olmaları..

Eğer bu pek az lüferden bir pay alayım diyorsan, gidip düzgün bir lüfer takımıyla, düzgün bir yem kullanıp, balığın geçeceği yerlere pusu atıp bekleyeceksin.. Emin ol haracını alırsın o haramilerden..

9. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serdar abı takımı kendı ellerımle yaptım ozene ozene mantarı buyuk tuttum bıraz daha oncekıler kucuktu bıde bole deneyelım dedım benım sorunum yemı takarken ıyı gorunuyo denızın ıcıne gırıp beklemeye gelınce buzusuyo sıkıntı ordan

10. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    LÜFER İÇİN BU YEMLİ TAKIMIN NASIL YAPILACAĞINI, HANGİ YEMLERİN İŞ YAPTIĞINI VE GECEMİ GÜNDÜZMÜ AVLANACAĞINI AÇIKLARMISINIZ.. TEŞEKKÜRLER...

11. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Yasin,
    forumlarda büyük harflerle yazmak kızgınlık ve hiddet anlamı doğurduğundan bundan sonraki mesajlarında küçük harf kullanmanı rica edeceğim,
    şimdiden teşekkürler

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer sorun mantar ise:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28267

Buna benzer bir mantar yap, 50m'ye kadar bu sorunu yaşamazsın.. Ön tarafına kavis vermen elzem değil, ama olursa, süper olur..

Sorun yem ise, büzüşmeyi biraz tarif etmen lazım..

13. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26762 burdan bakalırırsın serdar abının yaptıgı bı takım bana sorarsan ben genelde gecelerı gıdıyorum balıga sakın kafayla yem olarakta taze ıstarvıtı floto yapıp ıgnelerıne takıyorum formdan arastır ıstedıgını bulabılırsın.Bılgıler mecrut...

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Önce biz bir kendi aramızda bunu çözsek, sizede açıklayacağız da, hala bunu çözemedik ki..

Ama merak ediyorsan:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28267
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

Lüfer için, bulabilrisen zargana kullanman daha iyi olur. Bu durumda, iğnelerin sap tarafı ile mantar arasını 5 cm kadar uzat. İğneler arası mesafede 5cm civarı olacak şekilde ayarla. Ama tellerin boyu 2 cm'i geçmesin..

15. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abı mantarı sarap tapasından yaptım..100 gr kursunla atıyorum bu mantarı yem nasıl dıye sorarsan harap olmus bı sekılde cekıyorum denızden ıc ıce gırmıs buzusmus bı sekılde..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu genelde taze olmayan yem atınca olur, başa gelir.. Görsem, bir fikir söylemem mümkün olurda.. Takım olarak, iğneler, nasıl bağlıyorsun, yemi nasıl takıyorsun?

17. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abı 2. yapmıs oldugun mantarı kısaca anlatırsan mantara delık fılan acıyosun..

18. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abı mustat 1521 serısı ıgneler sanırım abı tuttugum ıstarvıtı floto yapıp kuyruk tarafı asada olacak sekılde bı alttan bı ustten yaparak yemı takıyorum abı ıgneler bıldıgımız cınekop takımı fakat benım yaptıgım 2. ıgne sabıt degıl mısınanan ustune bagladım oynaya bılıyosun bu sekılde serdar abı...

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mesele şu, yani tahminimce şu..

Yemi ilk iğneye içten dıştan filan neyse geçirip takıyorsun. Şu resimdekine benzer şekilde..

Ama kuyruk değil, solungaç tarafında kalıyor mantar.. Böyle anladım durumu..

Şurada bunun neye sebep olduğunu izah etmiştim:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=615592&highlight=kuyruktan#post615592

Kuyruktan takarsanız, yem salınmaz. Baştan takarsanız yem sıyrılır, dediğin gibi, ezik büzük bir şey olur..

Kısaca, aşağı sakal, yukarısı bıyık.. Bu sorunlar gördüğümüz için eski köye yeni adetler çıkardık :)

Sana tavsiyem, biraz bakır tel bul. Kalınca, 0.30, 0.40, 0.50 filan olsun.. Bunu misinaya, iğnenin palasına yakın bir yere bir tur dola. Sonra iğnedeki düğümün üstüne her iki tarafı bir iki tur sar.. Sonrada şu konuda gösterildiği gibi, yemi onunla tutturup iğneleri serbest tak..

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

Bu en başta, yem düzgün duracağı için, sıfırla bir arasındaki fark gibi bir fark yaratır. Buna paralel, iğneler yemin üstünde kaldığı için, yem daha iyi salınır. Toplamda 3-4 misli daha fazla vuruş alırsın. Ama bu, lüfer nazlı günündeyse pek kafi gelmez..

Dersenki, bakır teli nerden bulayım? Gebze gibi küçük yerde bulmak kolay, herkes, balıkçı, malzemeci, elektrikçi, boncukcu hepsi bir yere toplanmış oluyor. Her bir şey, azda satılacak olsa da oluyor raflarda. Ama istanbul'da, böyle bir şeyi, ihityacı olanın gidip alacağı, mesela karaköyde bir sokakta bulabiliyorsun.. İşi gücü bırakıp bilhassa gitmek lazım..
    Ama pek çokları, bu zorluğu ki, gerçekten önemli bir zorluk, görüyor, kim uğraşacak edecek diyerek boş verip geçiyor. Basitçe balık oldumu, yakalanır zaten diyor. Kendin görüyorsun, o yem, balık olsada yakalar mı? Elbette yakalanmıyor ve balık yok deniyor, geçiliyor..

Böyle yapacağınıza, deseniz ki?

- Bakrı tel ile şöyle böyle..
    * Bakır teli nerden bulacağız?
    - Bobinajcılarda. Matkap filan tamir eden, motor tamir edenlerde, yada karaköy'de filan..
    * İyide bobinajcıyı nerde bulacağız..
    - Hımm... O zaman, en yakın markete gideceksin. Biraz kilitsiz buzdolabı poşeti alacaksın. Onun içinden 10 cm kadar teller çıkacak, poşet ağzını bağlamak için.. Bunlardan kullan, üstünün lastiğini sıyır, oldu işte....

Şimdi ben en başta bunu diyemem.. Çünkü ideal değil.. Üstelik pahalı.. 2 TL'lik bakır tel alsan sana 10 sene yeter belki..

Ama sen, sorununu söylemezsen, ben veya başkası çözümü söyleyemez ki? Burada dayanışma için varız, öyle değil mi?

20. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sagol serdar abı bılgılerın ıcın bı sey daha sorucam ıstarvıt ıcın sıyırtm aaldım 50 gr lık bu ucundakı ıgne normal caparıden koparıp taksam olurmu yapa kuyruk altımı taksam daha ıyı ıs yapar tesekker ederım tekrar ...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.