İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    aynen öyle sadece tek vuruş tek balık:)

2. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    yeşilköyden olmasada b.köyden var burak kardeşim bende yeşilköye geliyorum sıksık takipte ediyorum kimse yok ne yeşilköyde ne bakırköyde hiç denemedim tutanıda duymadım...

3. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    .....duymamıştım şimdi duydum demekki burak artık bize huzur yok :) çarşamba akşamı aksilik olmazsa oradayım gelirsem sana gün içinde mesaj atarım orada olursan tanışırız kardeşim.... bu arada sabah sarayburnundaydım az biraz istavrit ara ara yapıyor biraz birazda sardalya çıkıyor...

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Balık meralara tek tük iniyor. bu sıralarda kendi meralarımızda yeşilköy ve bakırköyde tutulması muhtemel balığın.

5. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    öyle gözüküyor:)gelirsen bende yeşilköyde olursam gorusuruz inşallah

6. kağan

kağan Kağan

olmazmi ? :pp daha yeni kayit yaptirdim..okumakla geciyo zaman... bende gecen gun yesilkoy Cinar otelin orda kayaliktan istavrite attim.. tik gelmedi... bizden once giden iki kisi vardi onlarda kiraca yakalamislar... tik yok .)

7. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    hoşgeldin.saat kaç gibi ??

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün akşam saatlerinde Yeniköy'den geçtim. Havuzlarda çok bol canlı lüfer vardı. Yan yana 3 havuz her birinde 25-30 lüfer yüzüyordu. Normal boyları 10 kabaları 20ye satıyorlardı. Balıkların çoğu iriydi. Bu sabah da Yeniköy'den geçerken 30 kadar sandal uzunoltaya sıralanmışlardı.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İstanbul kıyı Raporları:

Yeniköy: lüfer iri bol.
    rumelifeneri : lüfer
    Yeşilköy: seyrekte olsa mevcut
    Boğaz dışı : palamut bol.

10. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Anadolu Yakası Kıyı Raporu:
    Dün (14.09.2009) saat 17.00 gibi üsküdar fil ambarlarının önündeki parka gözgezdirdim. (Ciner'in yanındaki park) Müdavim abiler 125 gr. kurşunla Allah ne verdiyse asılıyordu atabildikleri kadar. ince takımlar yapmışlar yeşil simli floş beyaz iğne kullanmışlar. 2şer - 3er sardalya arada orta boy istavrit alıyorlardı. 5li 6lı alanlarda vardı.

11. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    :mad: yeşilköyde trol.....

yeşilköyde trole gezen 3 tane tekne tespit ettim....mükemmel çalışıyor adamlar,öyleki trollerini denize saklıyorlar,ihbar falan gelirse gümlemesinler diye....yaklaşık 5 saat trol çekiyorlar gündüzleri ve sonra yeniden sanki o trolleri çeken onlar değilmiş gibi denize saklıyorlar,tornistan sahile.....deli dehşet balık tutuyorlar bu konuda ciddiyim,ne kadar balık yuvası varsa ne kadar kıyı körfez varsa hepsi imha bi taraftanda....bi tane gırgırcıda onları seyrediyor,ya bunlar ortak çalışıyor desem değil,biri birinin balığını tüketiyor haberi yok,ihbar dahi etmiyor....ufacık,yat tarzi,çok güçlü motorları olan tekneler kimse bunlar trol çekiyor diye zaten anlayamaz,en çok nereden anlaşılıyor;her trolü çektiklerinde arkalarında dolaşan yüzlerce martıdan...martılara ne atıyorlar???parmak kadar tekirleri,ele avuca gelmeyen çinekopları,ezilmiş büzülmüş kayaları vs vs vs...bi kamyonet kıyıda bekliyor,gelen balıklar kasalanıyor,ezilmemiş iyi durumda olanlar doğru hale....hani bazı arkadaşlar raporlarında mezgit bolluğundan sardalyadan falan bahsediyorlar ya,seneye onlarda olmayacak.....mezgit,kırlangıç,kalkan,pisi,çinekop,sarıkanat,lüfer,istavrit,izmarit,tekir,varsa sanmam ya barbunya ve bilhassada bunların yavruları trolle bolca yakalanabilir....yazık ya aklımda numarası yoktu sahil güvenliğin,gerçi arasam ne olacak bi kasa balıgı alıp gidecek yada en kaba trolu baglıyacak....bunun gibi kaç trolcu var merak ediyorum ve bunlar yazın dahi avlandılar ve bizde trol artık yeşilköyde fazla görünmüyor diye bunları midyeci sanıyorduk ama yeni öğrendik......HAVADA BULUT,MARMARA BALIĞI UNUT.....ya madem biz boyle bi sitedeyiz bu siteye sahil güvenlikten kimseyi çekemezmiyiz????onu buraya üye yapsak anlatsak böyle böyle yapılıyor arkadaş diye,görüntü falan göndersek balık fotoğrafları yerine yada videolarla ispat etsek.....bu kadar mı kötü durumdayız ahali....YA DA,BİZ ŞURADA BALIK TUTTUK DİYE SOYLEYİNCE GİDİP ORAYI TROLLEYEN BAZİ DENİZ DÜŞMANLARIDA MI VAR ARAMIZDA....BU BALIKLAR YOK OLMADAN KİMSENİN AKLI BAŞINA GELMEYECEK Mİ????ŞİMDİ İSTAVRİTE TROL ATAN VATANDAŞLAR,Bİ KAÇ SENE SONRA DÜRBÜNÜN TERSİYLE GÖRECEKSİNİZ İSTAVRİTLERİ,SONRA NE YAPACAKSINIZ O TROLLERİ......

12. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Ah be abicim insanlar patır patır ölüyor boğuluyor mayına basıyor kim çıkıpta bundan sonra ipleri alıyorum elime durdurcam bu gidişi diyor.
    Birisi çıkıyor güvenlik şeridinden gidenleri bana bildirin diyor. Akşamında görüyoruz güvenlik şeridinden polis aracı gidiyor arkasından 50 tane vatandaş son gaz... Poliste durup da arkadaş siz manyakmısınız nereye geliyosunuz benden de mi korkmuyorsunuz demiyor. Sıra daha balığa falan gelmez bu ülkede.
    Çocuklarımıza eskiden boğazdan istavrit diye balık çıkardı çok da güzel olurdu diye anlatacağız.

13. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ

abicim sen yinede şikayet etseydin. trol öyle bişeyki artık kaçakçılık kadar ağır cezaları var. hatta şöyle bir olay anlatayım. rizede 2001 yılında barbunun para ettiği kasım ayında bizim mahallenin altında (boğaz mahallesi) trolcüleri sahil güvenlik ihbar alıp sıkıştırdı. denizden zodyak karadan asker hatta o teknede bizim mahalleden çalışan tayfa bile vardı. vesselam dur ihtarına uymayınca karadan ateş açıldı o tekneye. tekne yolunu buldu bi şekilde kaçtı. zodyak botunun yapabileceği yol ortada yakıtı hızı vs.... sabaha kadar hopa trabzon arası kaçabildiği kadar kaçıp sonunda iyidere limanına bıraktılar tekneyi. ve sabah bizim yalıdan denize çıkan balıkçılar denizin üstünde bembeyaz mezgit tabakası gözünce ne kadar şaşırdılar. meğerse halatları kesip trol kapaklarını ağını yani kople takımı denize bırakmışlar. olay böyle gelişti ama benim anlatmak istediğim konu farklı. karadenizde trol yapılandan bu güne dek birçok balık türü yok denecek kadar az. örnek verirsek tırsi balığı 1995 yılına kadar büyüklerimiz oltayla tutmaktan bezmişti. şimdi bir tane bile yok. barbun karadan kurtla her giden 1 veya 2 tavalık tutar evine getirirdi. yahu arkadaşlar mezgit yahu kimsenin beğenmediği mezgit 2000 yılından sonra neredeyse doktor reçeteye yazacak gidip eczaneden varsa alıcan. bu hale getirdi bizim denizlerimizi trol. denize girdiğinde kumu 30 cm altından harmanlaya harmanlaya gidiyor. ne kadar yuva ne kadar küçük balık varsa hepsi telef oluyor. affetmeyin abicim. dedem balık hikayelerini anlattığında ağzım açık dinlerdim. isterimki bende benden sonrasına bişeyler anlatayım. biraz uzun oldu yönetimden yine uyarı alabilirim bu konuda çok öfkeliyim kusuruma bakmayın...

14. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina
    Burak Kardeş,

Sahil givenligin web sitesinde ihbar (http://www.sgk.tsk.tr/baskanliklar/harekat/ihbar/ihbar.asp) başlığında bir link var. Bu konuda onları bilgilendirsen belki bişey çıkar

15. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    paylaşımlar için teşekkürler.

16. fiyakali

fiyakali cihan güdücü

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4.20 200gr
    Yeşilköyden olmasakta sefaköydeniz hafta arası akşamları işten geldikten sonra yeşilköy röne park tarafına veya marinanın aşağı tarafına takılıyoruz genelde, pazar akşamı ordaydım 2 iki saat çapari sallama soucunda 3 istavrit yakaladım saat 10 a kadar lüfere yemli denedik bir vuruş aldım oda karayı göremeden suya geri döndü :( takımdaki hırsızı alıp gitmişti.

17. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Arnatuvköy Lüfer raporu 15 eylul 2009

Merhabalar herkese bu sabah erken den arnatvutköye lüfere gittik.forumda pazar gunu lüfer alındıgı bilgisini alınca bi deneyelim dedik..rapala ve kasıkla toplam 4 lufer alındı 4 tane kacırıldı kısa surdu ve balık kesildi hava bi ara kapalı ruzgarlıydı balık yapmaya basladı sonradan kesildi...tekneler birden cogaldı olta atmamızı bile engelliyorlardı zaman zaman..tekneler baya balık aldılar..resimler telefonda ama aktaramadım özür dilerim...
    bu arada angell kiss soft 0.28 misina kullanıyordum yeni almıstım 2.sefer kullanıyordum surekli gam yapıp durdu takım kopardım..gelirken shimano peedmaster all round aldım0.30. misina beni cok oyaladı zaman kaypı oldu..
    angell kiss bes para etmez arkadaslar...

18. 10.murat

10.murat Mura TC an

Favori Kamış:
    Tahta
    En İyi Avı:
    48 Adet kefal
    slm arkdaslar cumartesi balık daydim galata köprüsünde sabah 9 öğlen 1 e kadar 1,20 gr mezgit aldim mezgitler istavrit büyüklüğündeydiler ilk defa mezgit tutdum istavrit ve izmarit gibi hic dğeil yahuuu mezgit hic asilmuyor oltaya oltayi bos cekiyorum die yavas yvas cekiyorum ama Mezgitler yine Geliyor istavrit büyüklüğündeki mezgitler ufakmı oluyor ?

NOT: bAYramin 1 günü galatada görüsmek üzere

19. kağan

kağan Kağan

ben ve kuzenim bu sabaha karsi akintiburnu ve daha ilerilerine gitmeyi dusunuyoruz.eger gercekten lufer varsa lufer takimlarimizida alalim yanimiza :pp

20. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    Trolle Avcilik Yapiliyor

Sahil güvenliğe ihbar yapılmıştır,umarım gereğini yaparlar

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.