İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba Murat, Selamet teknesinde miydin?

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Harun abi yazıyordu önceleri, kendini bilmez densizin biri ; " bu malzemeleri niye koydun buraya, bence övünmek için " diye yazınca tadım kaçtı, böyle daha iyi :p

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    banada birisi yazmıştı. takımların da el oltası yazıyor avlarında enteresan balıklar şunlar bunlar diye sen boşver bunları balık tutmaya bak bence. benım daha bir kamışım bile yok yazacak. en ıyı olta ne yazayımki ...

Mod arkadaşlar buraya hiç bizi düşünmedinizmi. profile. ne yazayım ben en yi kamışım ne diyim. en iyi oltama ne yazayım...

4. ergir

ergir ergir

en iyi kamışın yerine teknenin boyunu yaz:p

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Oda güzel valla olur bak aslında. en iyi av aracınız tekne.

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ben kamış ve makine markalarını hiç bilmem. Şu an kullandıklarımın markaları bile aklımda değil. Bu ayrı bir merak konusu. Benim için iki tip kamış vardır, biri izmarit ve benzeri yemlilerde kullandığım küçük kamış, diğeri uzağa atmaya yarayan surf tipi kamış. İstanbul'da kıyı balıkçılığı yapanın bu ikisinden birer tane edinmesi şart.

Tekne ile çıkmaya fırsat bulduğumda ise el oltasından başkasını kullanmam. Tekneden kamış kullanılması bana çok garip geliyor. Elle hissederek balık yakalamanın zevkini hiç bir şey vermez.

7. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Dün akşam çubukluya gittim.Klasik mantarlı takım ile 2 defa vuruş oldu ikisindede 2 adet çinekop aldım.Yem sorunum olduğu için saat 22:30 gibi toplanıp giderken yaklaşık herkes balık almıştı.3-4 tane alanlar oldu.Tek sorunum taze yemdi.
    Saat 18:45 civarı çubukluya geldiğimde sıyırtma ile 3-5 tane yemlik istavrit alayım dedim ama yarım saat denememe rağmen malesef hic alamadım zaten etraftakilere sorduğumda hic istavrit yapmadığını alanların ise zar zor 8-10 tane aldığını söylediler.Bende balıkcıdan ne kadar taze bilinmez ama biraz bayat olduğu kesin istavrit aldım.Yani bayat yem ile iki tane alabildim.
    Yanımdaki arkadaş taze canlı istavrit ile yaklaşık 10-12 defa vuruş aldı ama bir tane balık alabildi devamlı yem yedirdi.
    Taze yemim olsaydı belki daha fazla balık alabilirdim.Kısmet değilmiş.

Çubukluda yer sorunu çok fazla.Saat 19:00'dan sonra yer bulamıyorsunuz diyebilirim.

Sevgiler,saygılar

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tekneden kamışı el oltası gibi kullanmak abes zaten. Dertsiz başa dert açmak olur.

Eğer tekneden kamış kullanılacaksa, farklı amaçlar gözetilir.

Örneğin, kamış + makine yoluyla, daha ince misina kullanılabilir. Bu da daha hafif kurşuna imkan sağlar. Aynı zamanda daha ince misina, daha avcı olacaktır. Bunun en faydalı yeri, çapari işinde olur. Çapari daha hafif kurşunla daha yavaş, daha iyi süzülebilir, elbette, bu isteniyorsa.

Bir diğer fayda ise, büyük balıkla güreşmenin kolay olmasıdır. Makinenin kalaması bu işi çok kolaylaştırır. Bu da yemi ince misina ile bağlama imkanı sunar. 0.35 yerine, 0.20 ile takım yapabilir olursunuz, daha avcı olur elbette.

Bizde pek bilinmeyen bir diğer fayda ise şudur. Sığ sularda veya balık su üstü olunca, teknedeki gürültüden, gölgesinden vs. ürker. Çapa ipinden tırsar vs. Bu durumda, tkene oynağın uzağına, taşın uzağına vs. alınır, kıyıdan atar gibi uzak atış yapılır, teknenin uzağında balıklar aranır. Bu çok verimli bir yoldur, nazlı balıklar için çok fayda verir. Yurtdışında uptide olarak bilinir.

Bunun gibi bir kaç faydası gözetilmeden, el oltası niyetine kamış kullanmak, gereksiz ağırlıktan ibaret olacaktır. Ama bu meseleler gerekli ise, o zaman kamış kaçınılmaz olacak, çıkaracağı dertlere değecektir.

9. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Yokmu Maltepe,kartal,bostanci arası deneme yapan?

10. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    desene milletin gözü lüferde. biraz bol tutulsaya o kalabalık ikiye katlar..

11. mahmutkamil

mahmutkamil Mahmut

arkadaşlar 24.09.2009 tarihinde galatadaydım 4 adet izmarit 2 adet istavrit dışında hiç bir şey tutamadım :(

12. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    bu sabah saat 10 da sultanahmette işim vardı galata köptüsünü yürüyerek geçtim balık tutanlara bakayım diye eminönü tarafında izmarit yakalıyorlardı midye ile hiç de fena değildi

13. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Dün gece örgü misinadan çift kat yaptığım 2 lüfer takımı da uçtu ( kanca aralarından koparttı) Onlar kopmasaydı 3 lüferli güzel bir gece geçirecektim. Belkide kofanaydı kaçanlar bilemem :p

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu çok ilginç bir durum. Lüfer ustaları nasıl yorumlarlar acaba merak ettim.:) :confused:

15. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Düğümleriniz de bir sorun vardır diye düşünüyorum, bırakın 2 kat örgü yü tek kat kaliteli bir örgüyü ben jiletle bile zor keserken,
    Enteresan !!

16. impala

impala

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    kefal,izmarit,istavrit.....
    dün gece 0100 kadar kalender orduevinin önündeydim iki tane çinekop ben aldım ama yemler bayat oldugu için 2 ile sınırlı kaldı fakat yanımızdan olta atan bir usta sekiz tane çinekop sarıkanat karışımı balık aldı fakat balık yem seciyor desem yalan olmaz çünkü ustanın yemleri canlıydı canlı yemle balık bir farklı geliyor herkese iyi avlar

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Nerede oldu bu?

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eh, size rezistans telinden yapın diyoruz, ama sakalımız yok ya, ondan mıdır nedir :D

Örgüyü lüfer, hiç tınlamaz, alır, keser. Ancak, fireline gibi bazı örgüler bir yere kadar dayanabilir, genede tavsiye etmem.

Rezistans teli, paslanmaz. Sağlamdır, esnektir. Kink olmaz, yani kvırılıp büküldüğü yerden zayıflayıp kırılmaz. Lüferin dişlerini de umruna takmaz. Kolay bulunur. Ucuzdur. Halkalı gözü olan kısa saplı iğnelerle, yemin salınmasını hiç engellemez. Sonuçta lüferi dehşet cezbeden bir takım olur.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

19. yunus787

yunus787 yunus

Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    3 kiloluk yayın
    arkadaşlar galata köprüsünde çinekop başlamadı mı veya sarayburnunda gitmiş olanlar varsa haberlerini bekliyoruz.

20. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

İstinye de oldu. 0,31 Mustang marka örgü misinadan yapmıştım takımı. İğneleri 2 numara siyah , çapraz kullandım. İlk kopan takım , çekerken yolda boşaldı . 2. si de tasma atarken vardı , sarmaya başladığım anda boşaldı. Makinamda da örgü misina sarılı belki de balık vururken biraz daha sabredip beklemem gerekiyordu , yeni yeni alışıyorum örgü misinaya. Kısacası gece boyu tek lüfer alabildim.

Son düzenleme: 25 Eylül 2009
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.